sevgili arkadaslar
size bu yaziyi ağlayarak yaziyorum.yaklasık 1 aydir ev ortamında 7 si bebek 11 kopekle yasıyoruz.ve onlar icin elimden gelen herseyi sonuna kadar yaptım.
ama her zaman oldugu gibi koca ankarada yine tek basinayim.
ha sunu bastan soyleyim kimse bana bunu yap demedi.silah dayamadi.ben kendi rizam ile onlari eve aldim.
ama hep beraber bir care cozüm buluruz sandim.
hayvanseverlik bir ekip zincir isidir.kimi yazismalari yapar,kimi barinaklari takip eder,kimi hastalara bakar,kimi kurum yada kuruluslarla ilgilenir kimi calısıyordur vakti hayvan bakmaya uygun değildir ama maddi yardimla destek çıkar,kimi evlatlik ilanlari ile ugrasir .vs vs vs
yani herkes isin bir ucundan tutar.
ben bunları eve almasamiydim.sokakta olselermiydi.yada vicdanimi rahalatmak icin barinaga goturup biraksaydimda barinakda mi hastalanip olselerdi.hayatimin hatasini mi yaptim onlari eve almakla.
cok uzun zamandir yazilar yaziyorum.yardima ihtiyacim oldugunu ifade ediyorum.ha bir kac arkadasım sagolsunlar manevi desteklerini hic eksik etmiyorlar.zira onlarinda gucu yok.onlarda cok sayida hayvana sahip cıkmaya calısıyorlar.
ama cok merak ediyorum ankarada 3-5 hayvansever arkadasmi yasiyor.
lutfen kendinize sorarmisiniz.siz olsa idiniz ev ortaminizda 11 kopege bakmaya calisirmiyidiniz.hic birinizin evet ben bakarim dediginizi sanmiyorum.
evdeki papak oglana bile tek basina bir adam lazim.
tamam ben bakiyorum ama hepmizin el verip care uretecegini sandim.
hergun 2 tavuk ile koca tencere yemek yapiyorum.10 ekmek aliyorum.4 kutu sut aliyorum.ve cok zorlaniyorum.
ev evlikten cikti.duvarlara kadar kaka.sıkılinca duvar kenarlarini kemiriyorlar.artik buyuyorlar ve yeni kesiflerde bulunuyorlar.koltuklara kanepelara cıkıyorlar.
salon ve oda onlar yetmez oldu.kapiyi acman icin yalvariyorlar.ve hepsi birlikte sanfoni orkestrasindan daha cok ses cikariyolar.
cuval cuval hergun cop cıkıyor ve kapiciya ayip olmasin diye ona vemiyorum.zira hep cok hemde cisli ve kakali gazeteler koku yapiyor.eşim akşamları gizlice atıyor.gazeteyi bile zaman zaan para ile aliyoruz.
ankarali hayvansever arkadaslarim neredeler acaba.
bu yazilari dernek baskanlari hayvan grup baskanlari falan okumuyor.ve yardım etmak akıllarından bile geçmiyor ne yazıkki
7 bebek bir evde olacagına her evde 1 bebek olsa.
benin disimda evde bir bebek bakacak arkadasimiz yokmu ankarada.
yada nasilsa catlasada bakar o diyemi dusunuluyor.yok mu arkadaslar 1 bebek bakacak arkadaş.bebekleri paylassak.hayvanseveriz ya.
yda klinlerde arastirdim. bebeğe 5 ytl ye bakiliyor.benimklerin gunluk getirisi 35 ytl oluyor.
soyle yapılamazmiydi.hergun bir arkadas gunluk pansiyon parasini sırayla odeyememezmiydik.vede ben ev icinde bu kadar bunalmazdim ve ev evlikten cikmazdi.pansiyonda kalırken evlatlık vermek için uğrassak.
hic care bulunmamazmiydi.yani nasil olsa bakiyor deyip bu umursamazligi kabul edemiyorum.
belki agir kacacak ama ankara hayvanseverlik konusunda koca bir sifir.amacım kimseyi incitmek kırmak asla ve asla degil.
ama nerde hayvansever arkadaslarim.
hic birimi benimle bu yuku paylasamiyor.
a olurmu cok agir yazmıssınız diyen buyrun evinizde bir bebek bakin.hayvanseversiniz ya.
birazda sizin gayretinizi görelim.hem 7 bebek de bakmayin siz .sadece 1 bebek bakin.
eger bu dedikodu maili olsaydi karlama camur atma maili olsa idi o kadar cok ragbet gorurduki.herkesin yazacak okadar cok seyi olurdu ki ama konu is olunca bir cevap yazan olmaz.
neyse ankara harika calisiyor.tebrikler.ankaradan vazgeçtim türkiyede ki hayvanseverler nerede.
gulay yoleri