Ankara Kedisi (Angora) Özellikleri ve Bakımı

Ankara Kedisi (Angora) Özellikleri ve Bakımı

Ankara Kedisi (Angora) ırkı Türkiye menşeili bir kedi ırkıdır. Türkiye’de bulunduktan sonra tüm dünyaya yayılmıştır. Çeşitli özellikleri sebebiyle oldukça beğenilen Ankara Kedisi (Angora) cinsi artık bakmak için herkesin sahip olmak istediği kedilerden birisidir. Ankara Kedisi (Angora) kedisi ortalamanın biraz üstünde olan büyük kedilerdendir. Ayrıca kilosu 6-8 kg civarlarındadır.

Ankara Kedisi Hastalıkları

Kalıtsal olarak çeşitli kalp ve kas rahatsızlıkları en çok rastlanılan Ankara kedisi hastalıkları olmakla birlikte genellikle beyaz tüylü ve farklı göz renklerine sahip olanlar da sağır olabilmektedir. Bu genetik rahatsızlıkların önüne geçmenin herhangi bir yolu bulunmamaktadır. Ancak yaşam kalitelerini arttırmak sahiplerinin elindedir.

  • Ankara Kedisi Tüy Döker Mi?
  • Ankara Kedisi Obezite Problemi
  • Ankara Kedisi Diş Bakımı

Her ne kadar çeşitli rahatsızlıklara sahip olabilseler de bu onların sağlıksız bir yaşama sahip olacakları anlamına gelmemektedir. Ankara kedisi hastalıklarında unutulmaması gereken en önemli adım aşılarının zamanında ve eksiksiz bir şekilde yaptırılmasıdır. Düzenli veteriner kontrolleri de sağlıklarını korumaları açısından önem arz etmektedir.

Ankara Kedisi Eğitimi

Akrabalarına nazaran çok daha uysal olmaları Ankara kedisi eğitimini bazen kolay hale getirse de unutulmamalıdır ki çoğunlukla özgürlüğüne düşkün ve başına buyruk davranmayı sevdiklerinden dolayı sahiplerini zorlu bir süreç beklemektedir. En çok dikkat edilmesi gereken konu ise dikkat dağınıklığının önüne geçmektir.

  • Ankara Kedisi Tuvalet Eğitimi
  • Ankara Kedisi Uyku Eğitimi
  • Ankara Kedisi Kucak Eğitimi

Genellikle uykucu ve etraflarında olan bitenlerle ilgili daima meraklı olduklarından dolayı Ankara kedisi eğitimi her zaman kolay olmayacaktır. Son derece zeki yapıları sayesinde verilen komutları anlamada hiçbir sıkıntı çekmezler. Fakat sıra bu komutları uygulamaya geldiğinde keyiflerine göre hareket etmeleri zaman zaman sahiplerini zor durumda bırakır.

Ankara Kedisi Beslenmesi

Diğer cinslerde olduğu gibi kaliteli yiyeceklerin kullanılması da Ankara kedisi beslenmesinde asla unutulmaması gereken bir kuraldır. Yüksek kaliteye sahip, protein ağırlıklı yaş ve kuru mamalarının kullanımı çoğu zaman ek gıdalara başvurmayı gereksiz kılar. Fakat evde onlar için özel olarak hazırlanan yiyecekleri de tüketebilirler.

  • Ankara Kedisi Ne Yer?
  • Ankara Kedisi Yavru Beslenme

Çeşitli alerjik reaksiyonlarla karşılaşmamak adına veteriner hekim tavsiyesi üzerine Ankara kedisi beslenmesini uygulamak önemlidir. Almaları gereken miktarı uygun dozlarda ayarlamak aşırı kilo almalarına ve obeziteye bağlı sağlık sorunlarına yakalanmalarına engel olacaktır. Sularının musluk suyu yerine içme suyu olmasına da dikkat edebilirsiniz.

Ankara Kedisi (Angora) Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Kedi sahiplenme günümüzde oldukça popülerdir. Kediler enerjileri ile insanı yükseltirler. Belli bir süre kedi besleyen birisi artık kedisi olmadan bir gün bile düşünmek istemez. Ancak kedilerin ömürleri insan ömrüyle kıyaslandığında oldukça kısa kalmaktadır. Ankara Kedisi (Angora) ırkı ortalama 13-15 yıl yaşayan uzun ömürlü kedilerdir. Kedi ırklarının ortalama ömrü ne kadar olursa olsun yaşam süresinin uzayıp kısalması yaşam kalitesiyle doğru orantılıdır. Kedilerin aşıları, rutin temizlikleri, beslenmeleri, veteriner muayenelerine dikkat edilirse çok daha uzun yaşarlar.

Ankara Kedisi (Angora) Kedisi Tüy Döker Mi?

Kediler hayatımızda en fazla yer alan tüylü dostlarımızdandır. Ancak bazı istisnai cinsler vardır ki hiç tüyleri yoktur. Alerjisi olan veya evin her yerinde tüy görmek istemeyen kişiler, az tüy döken kedileri sahiplenmek isteyebilirler. Ankara Kedisi (Angora) ırkı çok kısa tüy uzunluğuna sahip kedilerdendir.Bu ırk neredeyse hiç tüy dökmez.

Ankara Kedisi (Angora) Ne Kadar Zeki?

Ankara Kedisi (Angora) ırkı günümüze kadar varlığını sürdürmüş oldukça sevimli kedilerdir.İnsanlarla birlikte yaşayan bu kediler, insanların ve diğer canlıların davranışlarını anlayarak ona göre davranmalıdır. Bu da kedilerin verilen komutları anlayıp uygulayabilme becerisine bağlıdır. Ankara Kedisi (Angora) en zeki kedi ırklarından birisidir. Şaşırtıcı bir zekaya sahip olan bu kediler her şeyin farkına varabilirler.

Ankara Kedisi (Angora) Eğitimi Kolay Mı?

Ankara Kedisi Sahiplenme (Angora) hızlıca alınabilecek bir karar değildir. Günümüzde pek çok kişi apartman dairelerinde yaşadığı için hem insanların hem de hayvanların bu kurallarla dolu hayata uyum sağlaması gerekir. Kolay eğitilebilen kediler kuralları öğrenmekte çok başarılıdır. Ankara Kedisi (Angora) ırkı eğitimi çok zorlamasa da biraz uğraş gerektirebilir. Yeterince zaman ve enerji harcandığı sürece bu kedilere istenilenler öğretilir.

Ankara Kedisi (Angora) Hareketli mi?

Kedi deyince aklımıza oradan oraya koşuşturan hareketli patiler gelir. Ancak bu durum her kedi için geçerli değildir. Bazı kedi cinsleri oldukça hareketli bir yapıya sahipken bazı kediler gün boyu yatıp dinlenmekten hoşlanır. Ankara Kedisi (Angora) hareket etmeyi sevmeyen, genellikle yatıp dinlenmekten hoşlanan kedilerdir. Bu kediler adeta oyun için yaratılmıştır. Oyun oynarken yorulsalar bile bırakmak istemezler.

Ankara Kedisi (Angora) Kedisi Çocuklarla Anlaşır Mı?

Çocuklu aileler, kedi sahiplenme kararı alırken zaman zaman zorlanabilirler. Kedinin çocukla anlaşıp anlaşamayacağı daima akıllarla bir soru işaretidir. Ankara Kedisi (Angora) ırkı çocuklarla çok iyi anlaşamıyor olsa da bu durumu sorun etmez. Eğer mümkünse çocuk sahibi olmayan kişiler bu kediyi sahiplenmelidir.

Ankara Kedisi (Angora) Başka Hayvanlarla Geçinebilir mi?

Siz de sevimli kedi isimleri vereceğiniz kedileriniz olsun isteyip evdeki diğer petlerle arası nasıl olur diye tereddütte kalıyor olabilirsiniz. Çünkü bazı kediler, başka petlerle iyi geçinememektedir. Sosyal becerileri gelişmiş değilse aynı ortamda yaşamaları uygun olmayacaktır. Ankara Kedisi (Angora) ırkı başka petlerle duruma göre geçinebilir. Eğer diğer evcil hayvan ona kötü davranmıyor ve dostça yaklaşıyorsa, belli bir süre sonra uyum sağlayacaktır.

Ankara Kedisi (Angora) Yabancılara Nasıl Davranır?

Evde bakılan kedilerin gün boyunca gördükleri tek kişi sahipleri değildir. Evdeyken eve gelen misafirlerle, dışardayken birçok yabancı kişiyle bir arada olmaları gerekir. Ankara Kedisi (Angora) cinsi yabancılara iyi davranır. Ortamda yabancı birinin olmasından rahatsız olamazlar ve onları tanımaya çalışırlar.

Ankara Kedisi (Angora) Bakımı Kolay mı?

Kediler iyi bakılması gereken hayvanlardır. Bir kedi sahibi mümkün olduğu sürece kedisine zaman ayırmalıdır. Bazı kedilerin bakımı oldukça kolayken bazı kediler daha fazla ihtiyaca sahiptir. Ankara Kedisi (Angora) kedisi bakımı kolay kedi ırklarından birisidir. Sahiplerini zorlayıcı ihtiyaçları yoktur.

Ankara Kedisi (Angora) Sahibine Bağlı Mıdır?

Kediler sahiplerini çok seven ve aralarında özel bağ geliştiren canlılardır. Sahibini evdeki diğer bireylerle paylaşmak istemeyenler dahi vardır. Tabi ki bu durum tüm kedi ırkları için geçerli değildir. Bazı ırklar genele göre daha az bağlanma yaşayabilir. Ankara Kedisi (Angora) ırkı sahibine en bağlı olan kedi ırklarındandır. Bu kediler sahiplerini çok severler ve aralarında çok özel bir bağ oluşur.

Ankara Kedisi (Angora) Genel Sağlık Durumu Nasıldır?

Ankara Kedisi Sahiplenme (Angora) gibi bir fikri olan kişiler bu ırkın genel sağlık durumu hakkında bilinçlenmelidir.Kediler rahatsızlandıklarında hemen veteriner kliniğine götürülmelidir. Sürekli olarak bunu sağlayamayacak olanlar kedi bakma fikrini tekrardan gözden geçirmelidir. Ankara Kedisi (Angora) ırkı sağlıklı yapıdaki kedilerdir. Sık sık hastalanmazlar ve bağışıklıkları kuvvetlidir.

Kedilerin yavruluk döneminde aşıları tam olarak yapılırsa daha kuvvetli bağışığa sahip olurlar. Ayrıca pek çok yaygın hastalığa karşı da korunurlar. Bu nedenle aşı yaptırmak çok önemlidir.

Sahiplenmeyi Bekleyenler Ankara Kedisi (Angora)

Son Ankara Kedisi (Angora) Pet Üyelerimiz

Sponsorsponsor