Golden Retriever Özellikleri ve Bakımı

Golden Retriever Özellikleri ve Bakımı Golden Retriever Özellikleri ve Bakımı Golden Retriever Özellikleri ve Bakımı

Golden Retriever, Büyük yapılı bir ırktır. İlk olarak İskoçya’da ortaya çıkan bu ırk, zamanla tüm dünyada tanınır hale gelmiştir. Yıllardır soyunu devam ettirerek günümüze kadar taşımıştır. Golden Retriever genetik yapısında ilk atalarına göre bazı farklıklar olmuş olsa da genel olarak ataların belirgin özelliklerini sahiptir.

Golden Retriever Bekçilik İçin Uygun Mudur?

Golden Retriever ırkı bekçilik konusunda çok başarılı olamasalar da küçük çaplı koruma görevlerini yerine getirebilirler. Uzun saatler boyunca bir sürünün veya büyük bir işyerinin güvenliğini sağlaması beklenirse Golden Retriever cinsi başarılı olamayacaktır. Ancak belli bir süre eğitildiklerinde bazı bekçilik görevlerini yerine getirebilirler.

Golden retriever bekçilik için uygun mudur sorusuna genellikle hayır yanıtı verilir. Son derece sıcak kanlı oldukları için herhangi kişiyi tehdit olarak algılamaları çok zordur. Ancak yabancı birisi geldiğinde bunu havlayarak sahiplerine haber verebilirler. Bu yüzden en ideal bekçi köpek cinsleri arasında bulunmamasına rağmen küçük çaplı görevlerde bir nebze de olsa başarı sağlayabilir. Ancak bekçilik görevi için bir köpek sahiplenmek istiyorsanız diğer köpek cinslerini tercih etmeniz tavsiye edilir.

Golden Retriever Av Köpeği midir?

Golden Retriever cinsi tarih boyunca avlarda başarılı performanslar sergilemiştir. Av köpeği olarak tercih edilebilen bu ırk, ava kilitlenip iz takibi yapabilir. Diğer hayvanları kovalamaya doğuştan beri ilgileri vardır. Yavruluk döneminde bile etraflarındaki hayvanlara karşı tetikte olurlar. Golden Retriever Köpek Sahiplenme düşünen kişiler cinsin diğer özelliklerini de inceleyip öyle kararını vermelidir.

Avcılık görevinin gerektirdiği bütün özelliklere sahip olmasından dolayı Golden retriever av köpeği midir sorusuna kesinlikle evet yanıtı vermemizi sağlar. Av esnasında iz takibi yapabilir, avı istenilen bölgeye sürebilir ve av esnasında ondan istenen bütün komutları harfiyen yerine getirmede son derece başarılıdır. Avcılık yaparken yanınıza Golden retriever cinsi bir köpeği yardımcı olarak seçmeniz halinde asla hayal kırıklığına uğramayacağınızı söyleyebiliriz.

Golden Retriever Ne Kadar Yaşar?

Hayvan sahiplenirken birlikte ne kadar vakit geçirebileceğinizi bilmek isteyebilirsiniz. Bazı köpekler uzun ömürlüyken bazıları oldukça erken yaşlarda hayata gözlerini yumarlar. Golden Retriever ortalama yaşam süresi 10-12 yıl olan orta uzunlukta ömre sahip köpeklerdir. Köpeğin yaşam süresi ne kadar olursa olsun iyi bakıldıklarında daha uzun yaşamaktadırlar. Bu nedenle aşıları, beslenme zamanları, egzersiz ihtiyaçları aksatılmamalıdır. Peki golden retriever kaç yıl yaşar?

İnsanlara oldukça düşkün olan bu köpekler sahipleri tarafından uzun süre yalnız bırakıldıklarında psikolojik çöküntü yaşayabilirler. Bunun sonucunda çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşmaları beklenebilir. Golden retriever ömrünü belirleyen en önemli etken sahiplerinin elindedir. Sağlıklı bir şekilde bakılan ve kaliteli bir yaşam sürmesi için gereken her adım atılan bir köpek hemcinslerinden daha uzun süre yaşayabilir. Golden retriever ne kadar yaşar öğrenmek istiyorsanız, onlara sağlıklı ve iyi bir şekilde baktığınız takdirde Golden Retriever yaşam süresi 15-20 yıl arası bile olabilir.

Golden Retriever Tüy Döker Mi?

Köpekler oldukça sevimli ve tüylü dostlarımızdır. Bazı cinsler şaşırtıcı derecede uzun tüy yapısına sahip olsa da bazı cinsler vardır ki hiç tüyler yoktur. Köpek sahiplenme için çok tüy döküp dökmemesi önemli bir kriterdir. Çok tüy döken köpeklere alerjisi olan veya evinin kirlenmesini istemeyen kişiler vardır. Golden Retriever cinsi orta derecede tüy döken köpeklerdir. Düzenli olarak taranmaya ve tüy bakımına ihtiyaç duyarlar.

Golden retriever denince bütün insanların aklına kazınan altın sarısı tüyleri sayesinde dünyanın en popüler evcil köpeği konumunda bulunan bu köpek cinsi, düzenli olarak tüy bakımı gerçekleştrildiği takdirde aşırı problem yaratmaz. Tüyleri taranarak dökülme miktarı azaltılabilir. Golden retriever tüy döker mi sorusuna hemen hemen her köpekte olduğu gibi evet yanıtını verebiliriz ancak aşırı tüy dökülmesi gibi problemlerle karşılaşıldığı takdirde bunun altında bir sağlık problemi yattığı düşünülerek veterinere danışılması tavsiye edilir.

Golden Retriever Saldırgan Mıdır?

Köpekler yavruluk döneminden itibaren yeterince sosyalleştirilmezlerse saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Bazı cinsler ise genetik özellikleri dolayısıyla sosyalleşseler bile yaşadıkları en ufak bir olayda saldırgan olabilirler. Golden Retriever ırkı asla saldırgan değildir. Saldırı içgüdüsü olmayan bu köpekleri tüm canlılarla baş başa bırakabilirsiniz.

Golden retriever saldırgan mıdır diye endişe etmenize gerek yok, dünyanın en sıcak kanlı köpeği olabilecek kadar sevecen ve cana yakın olan goldenlar asla ama asla saldırgan tavırlar sergilemezler. Hatta eve bir hırsız girdiğinde golden retrieverin ona yardım edeceği bile söylenir. Kendisine ya da sahibine karşı bariz tehlikelerle karşı karşıya kalmadığı müddetçe bütün hayvanlarla ve insanlarla uyum içerisinde yaşamakta hiçbir problemi yoktur.

Golden Retriever Çok Havlar Mı?

Bazı köpek ırkları diğerlerine göre aha gürültücüdür. Kendilerini havlayarak veya uluyarak ifade etmeyi severler. Bu tarz hayvanlara köpek isimleri seçerken gürültücü olduklarını belli eden tercihler yapılabilir. Golden Retriever az haylayan köpeklerdir. Gerek duymadıkça havlamayı tercih etmezler. Golden retriever havlar mı diye endişe etmenize gerek yoktur.

Köpeklerin çok havlamalarının altında yatan bazı sebepler vardır. Sahibini bir tehlikeden korumaya çalışırken, yabancıları uyarırken ya da hemcinsleriyle oyun oynarken havlamaları gayet doğal olarak kabul edilir. Golden retriever çok havlar mı merak ediyorsanız bu durum canınızı fazla sıkmamalı çünkü yeteri kadar ilgi gördüklerinde havlama eğilimi göstermemektedirler. Ancak sahipleri tarafından uzun süre ilgisiz bırakılmış köpekler dikkati kendi üzerine çekmek için havlayabilir.

Golden Retriever Ne Kadar Zeki?

Hayvan gütmek, bir yerde bekçilik yapmak, avda iz takip etmek, polis operasyonlarında yer almak zeka gerektiren işlerdir. Zeki köpekler verilen görevlere konsantre olabilir ve layığıyla yerine getirir. Golden retriever ne kadar zeki öğrenerek sahiplenmek istiyorsanız başka bir köpek aramanıza gerek yok çünkü Golden Retriever en zeki köpek ırklarından birisidir. Görevlerini çok iyi şekilde yerine getirebilirler.

Golden retriever cinsinin dünya çapındaki popülerliğine ulaşmasındaki en önemli unsurlardan birisi de onun inanılmaz zekasıdır. Sahiplerinin duygularını bile anlayabilirler. Çok iyi gözlem yeteneklerine sahiptirler. Etrafında olan bitenden her zaman haberi vardır ve yavruluk çağından itibaren disiplinli bir şekilde eğitildikleri takdirde altından kalkamayacakları hiçbir görev yoktur. İnsanlara yardımcı olmaları bakımından çoğunlukla servis köpeği olarak kullanılmalarının sebebi son derece üstün zekalarıdır.

Golden Retriever Eğitimi Kolay Mı?

Eğitimi kolay olan köpekler uyarıları anlayıp istenilen eylemi yerine getirme konusunda başarılıdırlar. Kolay eğitilebilen köpeklere uzun zaman harcamadan ve bol tekrar yapmadan istenilen şey öğretilebilir. Zeki olan köpekler eğitimlerde genellikle başarılı olsalar da rağmen bazı ırklar zeki olmalarına rağmen kolay eğitilemeyebilirler. Golden Retriever ırkı eğitimi çok kolay olan köpeklerdir. Sahipleri ve eğitmenler zorlanmadan istedikleri her konuda Golden Retriever eğitebilir.

Oldukça yüksek olan zekaları Golden retriever eğitimi kolay mı sorusunu ortadan kaldırmaktadır. Verilen bütün komutları kolaylıkla anlayıp uygulama yetisine sahiptirler. Her ne görev olursa olsun bu konuda eğitilebilirler ve bu görevleri yerine getirmede üstün başarı oranlarına sahiptirler. Doğasında bulunmayan bekçilik görevini bile disiplinli bir şekilde eğitildiğinde yerine getirmeye uygun hale gelebilirler. Eğer eğitimi kolay bir köpek sahiplenmek istiyorsanız seçiminizi gönül rahatlığıyla Golden Retrieverdan yana kullanabilirsiniz.

Golden Retriever Apartmanda Yaşayabilir Mi?

Apartmanlar köpeklerin doğal ortamları değildir ancak günümüzde pek çok kişi apartmanlarda yaşamaktadır. Bu nedenle köpek sahiplenmeyi düşünen kişiler apartman yaşamına uyum sağlayabilecek cinslere ilgi gösteriler. Apartman yaşamına uygun köpekler kapalı ortamda düşük enerjili, evde bulunan diğer bireylere karşı kibar olanlardır. Peki Golden Retriever apartmanda beslenir mi?

Oldukça oyuncu ve enerjik karakter yapısıyla Golden retriever apartmanda yaşayabilir mi diye sorgulamanıza neden olabilirler. Bu köpek cinsi düzenli olarak egzersiz yapmaya ihtiyaç duymaktadır. Sürekli koşup oynamak en sevdikleri aktivitedir. Yüzmeye bayılırlar. Eğer apartmanda yaşayan bir golden retriever sahibiyseniz günlük olarak onun rahatlıkla hareket edebileceği alanlarda egzersiz yapmasını sağlarsanız apartmanda yaşamakta hiçbir problem yaşamayacaktır.

Golden Retriever Enerji Seviyesi Yüksek Mi?

Yüksek enerjili köpekler her zaman harekete geçmeye hazırdır. Oyun oynamak, bir yerden bir yere gitmek onlar için harika aktivitelerdir. Ciddi oranda egzersiz ihtiyaçları vardır. Golden Retriever ırkı ise çok yüksek enerjiye sahip köpeklerdir. Yerinde durmak istemezler ve daima oyun oynayıp hareket ederler.

Oyun oynamaya bayılan Golden retriever enerji seviyesi yüksek mi diye endişelenebilirsiniz. Sessiz ve sakin bir yaşam tarzını benimsediyseniz bu köpek cinsi sizin için uygun değildir zira sahibiyle oyunlar oynamak ve bir oyanı bir buyanı koşturmak en sevdiği aktivitedir. Sürekli onlarla ilgilenmenizi isterler ve enerjilerini atmak için bol bol hareket etmeleri gerekmektedir. Kolay kilo alabilen bir köpek olduğu için yeteri kadar hareket imkanı sağlanmadığı zaman şişmanlayacak ve çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşacaktır.

Golden Retriever Çocuklarla Anlaşabilir Mi?

Çocuklu aileler köpek sahiplenme kararı verirken başkalarına göre daha fazla zorlanırlar. Yuvalarına katılacak yeni üyenin çocuklarıyla anlaşıp anlaşamayacağını sorgularlar. Çünkü bazen çocukla köpeğin yalnız kalması gerekebilir. Böyle bir durumda hiç kimse çocuğunun zarar görmesini veya köpeğinin rahatsız olmasını istemez. Golden Retriever ırkı çocuklarla çok iyi anlaşır. Çocuklu aileler gözü kapalı bir şekilde çocuklarını ve köpeklerini yalnız bırakabilir.

İlk doğduğu andan itibaren çevresindekilere karşı ilgi ve özen duyan golden retriever çocuklarla anlaşabilir mi diye merak etmenize hiç gerek yoktur. Dünyada çocuklarla en iyi anlaşan köpek cinslerinin başında gelirler. Yavruluk çağından itibaren eğitilmeye başlanırlarsa çocuklarla nasıl oynamaları gerektiğini, onlara karşı nasıl davranacaklarını gayet iyi bilirler. İster büyük ister yeni doğan bir çocuğunuz olsun, golden retriever onlar için sahip olabileceğiniz en iyi köpek cinsidir.

Golden Retriever Yabancılara Nasıl Davranır?

Bazı köpekler eve gelen konuklardan mutlu olurken yabancılarla iyi geçinemeyenler utangaç, huzursuz ve saldırgan olabilir. Golden Retriever ırkı yabancılara iyi davranır. Onlarla yakınlık kurmaya ve vakit geçirmeye açıktır. Özellikle kalabalık ortamlarda yaşayan ve sık sık yabancılarla iletişim halinde olması gereken kişilerin Golden retriever yabancılara nasıl davranır diye endişe etmesine gerek yoktur.

Dünyanın en sıcak kanlı köpekleri arasında bulunan goldenlar, yabancılara kuşkuyla yaklaşmazlar. İlgi görmeyi ve sevilmeyi çok seven bu köpekler yabancılarla tanıştırıldıkları takdirde onlarla iyi geçinebilirler. Kendilerine ve sahiplerine karşı bir tehdit hissettikleri durumda bunu havlayarak belli ederler ancak yine de yabancılara karşı saldırgan tavırlar göstermezler.

Golden Retriever Başka Petlerle Geçinebilir Mi?

Bazı cinsler insanlarla çok iyi geçiniyor olsalar bile başka petlerle anlaşamayabilirler. Bazen kıskanç yapılarından dolayı ortamdaki tek hayvan olmak isterler. Bazense diğer petleri kendilerinden güçsüz görüp hükmetmek isterler. Köpeklerin sahip oldukları sosyal beceriler de diğer petlerle geçinmelerinde önemli role sahiptir. Golden Retriever cinsi başka petlerle geçinebilir. Aynı ortamda birden çok evcil hayvan olmasından rahatsız olmaz.

Golden retriever başka petlerle geçinebilir mi sorusunu en çok birden fazla evcil hayvana sahip kişiler merak etmektedirler. Uyumlu doğası sayesinde bir golden retriever çevresindeki bütün hayvanlarla beraber yaşayabilir. Sadece insanlara değil hayvanlara da psikolojik destek olabildikleri için etraflarındaki travma yaşayan diğer hayvanların iyileşmesinde son derece önemli rol oynayabilirler.

Golden Retriever Sahibine İtaat Eder Mi?

Bir köpeğin sahibine itaat etmesi pek çok konuda önemlidir. İtaatkar olmayan köpekler başına buyruk tavırlar sergiler ve sahibinin sözünü dinlemezler. Golden Retriever ırkı ise sahibine itaat eder ve olabildiğince sözünü dinler. Sahibini mutlu etmekten son derece mutlu oldukları için Golden retriever sahibine itaat eder mi diyerek endişe etmeniz yersiz olacaktır.

Son derece üstün zekaları, oldukça kolay olan eğitimleri ile sevecen ve uysal karakterleri sayesinde sahiplerinin sözünden çıkmazlar. Her ne kadar yabancılarla da iyi geçinebiliyor olsalar da sahiplerinin sözünü dinlemeye devam ederler. Oldukça hareketli ve oyuncu oldukları için oyun zamanı ya da dışarıda geçirilen vaktin sonuna geldiklerinde inatçılık yaparak verilen komutları yerine getirmeyebilirler. Ancak bu onların itaatsiz bir köpek olduğu anlamına gelmemektedir. Eğlenmekten asla yorulmazlar bu yüzden eğlenceleri ellerinden alındığında mızmızlanmakta üstlerine yoktur.

Golden Retriever Ne Zaman Çiftleşir?

Köpeklerin çiftleşmeye uygun hale gelmeleri için belirli bir olgunluğa erişmeleri gerektiği bilinen bir gerçektir. Henüz yeteri kadar olgunlaşmadan yapılan çiftleştirmelerde başarı şansı düşük olduğu gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla da karşılaşılması son derece olasıdır. Her köpeğin çiftleşmeye uygun hale gelme yaşı farklılık göstermektedir. Peki golden retriever ne zaman çiftleşir?

Golden retrieverlerde çiftleşmek için en uygun yaş aralığı 12 ila 18 ay arasında olmaktadır. Ancak veterinerler tarafından 1,5 yaşını doldurmaları tavsiye edilmektedir. Bu dönemden erken yapılan denemelerde hem yeteri kadar olgunluğa ulaşmadıkları için hamilelik denemeleri başarısızlıkla sonuçlanabilir hem de hamilelik gerçekleştiği takdirde anne ve yavruların sağlığı ciddi tehlikelerle karşılaşabilir.

Golden Retriever Kaç Ayda Doğurur?

Köpeklerin hamilelik dönemleri genellikle benzer süreler arasında bitmektedir. Hamilelikle doğum arasında ortalama olarak 56 ila 70 gün bulunmaktadır. Bu süreci etkileyen çeşitli faktörler bulunmaktadır. Dişilerin genellikle hamile olduklarının anlaşılmasından sonra doğuma kadar geçen süre çok uzun olmadığı için gerekli önlemler önceden alınmaya başlanmalıdır ve gerekli veteriner kontrolleri sağlanmalıdır. Golden retriever kaç ayda doğurur sorusuna 63 gün yanıtı verilebilir.

Ancak bu süre ortalama olarak kabul edilmektedir ve daha erken ya da geç yapılan doğumlarla karşılaşılması gayet olasıdır. Yapılabilecek en iyi davranış köpeğinizin hamilelik sürecini veteriner ile birlikte takip etmek olacaktır. Yapılan ultrason sonucunda köpeğinizin hangi günler arasında doğum yapabileceği tahmin edilebilir hale gelecektir.

Golden Retriever Kaç Yavru Doğurur?

Köpeklerin bir seferde kaç yavru doğurabilecekleri cinslerine göre farklılık göstermektedir. Bazı küçük köpeklerde tek seferde 2 ya da 3 yavrulama görülebilirken bazı köpek cinslerinde ise bu sayı 7 veya 8 bulabilmektedir. Köpeğinizin tek seferde kaç yavru verebileceğini etkileyen bir takım faktörler bulunmaktadır. Genellikle bütün köpeklerde geçerli olan faktörler aşağıdaki gibidir:

  • Yaş
  • Sağlık durumu
  • Beslenme düzeni
  • Kaçıncı doğumu olduğu

Golden retriever kaç yavru doğurur sorusuna 4 ila 12 yavru arasında yanıtını vermek mümkündür. Genellikle ilk doğumlarında daha az yavrularlar, ancak sonraki doğumlarda sayı oldukça artış gösterebilir. Bunu etkileyen özellikler arasında yaş vardır. Yaş arttıkça yavru sayısında azalma gözlemlenir. Ayrıca sağlıklı ve düzenli beslenen bir köpeğin sağlık durumu da iyi olacağından yavru sayısında yine artış beklenebilir.

Golden Retriever Bakımı

Herhangi bir kişi köpek sahiplenmek istediğinde onun bakımı için gerekli ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Maması, mama kapları, oyuncakları, tırnak makası, diş fırçası ve tarakları bunlardan sadece birkaçıdır. Her köpek cinsinin bakımı aynı değildir. Bazıları oldukça fazla tüy dökerek sahibine zor anlar yaşatırken bazıları ise son derece yaramaz olurlar ve başa çıkmaları zordur.

Golden retriever bakımı oldukça kolay olan köpek cinslerindendir. Orta derecede tüy dökerler ancak düzenli bir şekilde tarandıkları takdirde bu dökülmede azalış görülecektir. Son derece zeki hayvanlardır ve eğitilmeleri de oldukça kolaydır. Bu yüzden verilen komutları gayet iyi şekilde anlarlar ve sizlerin yaşamına adapte olmakta sıkıntı çekmezler. Ancak ihtiyaç duydukları hareket imkanının sağlanması önemlidir ve yeteri kadar egzersiz yapmaları gerekir. Bunun dışında golden retriever bakmanın hiçbir zorluğu bulunmamaktadır.

Golden Retriever Kaç TL?

Köpekler cinslerine ve sahip oldukları özelliklere göre belirli fiyatlandırmalara sahiplerdir. Fiyatları etkileyen bir takım faktörler vardır ve bu faktörlere göre fiyatlarda artış veya azalış görülür. Her köpeğin fiyatlandırması farklıdır ve satın alınırken dikkat edilmesi gerekir. Golden retriever fiyatları ortalama olarak değişiklik göstermektedir. Golden retriever ne kadar merak ediyorsanız bunu etkileyen faktörlerin neler olduğunu öğrenmekte fayda vardır.

  • Yaş
  • Sağlık durumu
  • Şecere

Golden retriever kaç TL sorusuna ortalama olarak 1500 ila 5000 TL yanıtı verilebilir. Ancak yavru bir köpek ile yaşlı bir köpek arasında fiyat farkı vardır. Köpeklerin yaşları arttıkça istenen ücretlerde düşüş yaşanır. Ayrıca sağlıklı bir köpeğin de fiyatı sağlıksız bir köpeğe göre daha yüksek olacaktır. Şecere ise köpeğin safkan olduğunu kesinlikle ortaya koyacağından dolayı yine fiyatlara artış yönünden etki etmektedir. Ancak satın almak yerine sahiplenmek her zaman en doğru davranıştır. Ücretsiz köpek sahiplenme ilanları arasından yuvanıza en uygun can dostunu sahiplenebilirsiniz.

Golden Retriever Tuvalet Eğitimi

Köpeğinizin evin içerisinde tuvaletini yapmasını istemiyorsanız onu yavruluk çağından itibaren eğitmeye başlamanız gerekir. Bazı köpek cinsleri bu eğitimi çabuk kavrayabilirken bazı köpek cinslerinde ise bu süre 6 aya kadar uzayabilir. Golden retriever tuvalet eğitimi nispeten kolay olsa da çeşitli zorlukları bulunmaktadır.

Golden retriever tuvalet eğitimine küçük yaştan itibaren başlanılması gerekir. Yemeğini yedikten sonra tuvaletini yapabilmesi için mutlaka dışarı çıkarılmalı ve tuvaletini yaptığında olumlu betimlemelerle sevilerek ödül maması verilmesi iyi olacaktır. Kısa süre içerisinde eğitime alışacak ve tuvaleti geldiğinde dışarı çıkmak isteyecektir. Ancak bazen onunla yeteri kadar ilgilenmediğinizde size kızgınlığını göstermek adına tuvaletini evin içine yapabilir. Bu konuda ona kızmadan iyi bir şekilde eğittiğinizden emin olmanızda fayda vardır.

Golden Retriever Çeşitleri

Bazı köpeklerin farklı çeşitleri olabilir. Her ne kadar hepsi safkan olsa dahi yaşadığı bölgeye göre, tüyünün rengine göre ya da farklı bir özelliğine göre farklı bir isim altında adlandırılabilirler. Her ne kadar bütün köpek cinslerinde farklı çeşitler bulunmasa da bazı köpekler birden fazla çeşide sahip olabilir. Golden retriever çeşitleri şunlardır:

  • İngiliz Golden Retriever
  • Amerikan Golden Retriever
  • Kanada Golden Retrieverı

Golden retriever çeşitleri isimlerinden de anlaşılabileceği gibi bulundukları ülkeye göre farklılık gösterir. 3 çeşidin de özellikleri aynıdır. Birkaç farklı özellikleri olsalar dahi vücut yapıları ve karakteristik yapıları benzerlik göstermektedir. Hangi çeşit olursa olsun goldenlar son derece uyumlu ve sevecen köpek cinsi olarak dünyadaki en popüler köpek cinsi sıralamasındaki yerini korumaktadır.

Golden Retriever Isırır Mı?

Köpeklerin ısırmaları için çeşitli sebepler olması gerekir. Normal şartlar altında köpekler ısırmazlar ancak onlarda bu davranışı tetikleyecek etkenlerin ortaya çıkmadığından emin olunması şarttır. Kendini tehlike altında hisseden ya da canı yanan köpekler daha çok ısırma eylemini gerçekleştirir. Peki Golden retriever ısırır mı?

Yavruluğundan itibaren sosyalleştirilmeye başlanan golden retriever ısırmaz. Ancak canı yanarsa ya da kendisini tehlike altında hissederse ısırabilir. Bu durum bütün köpeklerde aynıdır ve ne kadar eğitim verilirse verilsin değişiklik göstermeyebilir. Bunun için yapılabilecek en iyi yöntem onun canını yakmadığınızdan emin olmanızdır. Ancak onu tehdit eden durumlarda yine de dişlerini göstermekten çekinmezler.

Golden Retriever Kokar Mı?

Köpeğinizin koktuğunu fark ettiğinizde onun yine bir yerlerde çöpleri karıştırdığından şüphelenebilirsiniz. Ki bu çoğu zaman doğrudur. Köpekler doğaları gereği meraklı canlılardır ve bir şeyleri karıştırmayı ve keşfetmeyi çok severler. Özellikle çöpleri karıştırmalarındaki en önemli neden çeşitli yiyecekler olabilir. Ancak köpekler her zaman çöp karıştırdıkları için kokmazlar. Peki normal şartlar altında bir golden retriever kokar mı?

Hiçbir köpek durduk yere kokmaz. Kokmalarının sebebi tüylerinin kirlenmesidir. Farklı ortamlarda bulunan kötü kokuları tüyler içerisinde hapseder ve kötü kokuya sebep olur. Bu durumla karşılaşıldığında köpeğinizin cinsine göre üretilmiş uygun pH değerlerine sahip şampuanlarla yıkandıklarında ve iyi bir şekilde kurutularak tarandıklarında eskisi gibi mis gibi koktuklarını görebilirsiniz.

Golden Retriever Sahibini Korur Mu?

Bütün köpekler koruyucu köpek ırkları arasında bulunmazlar. Bazı köpek cinsleri sahiplerini ve bölgesini koruma konusunda oldukça başarılı olabilirken bazı köpek cinsleri ise son derece cana yakın olduklarından dolayı etraftaki tehdit ve tehlikeleri ayırt etme konusunda başarısız olabilirler. Golden retriever sahibini korur mu diye merak ediyorsanız onun en iyi koruma köpeği olmadığını bilmenizde fayda var.

Son derece cana yakın karakteri sayesinde Golden retriever yabancılarla ve başka hayvanlarla rahatlıkla geçinebilen bir hayvandır. Bu yüzden çoğu şeyi tehdit olarak algılamazlar. Ancak iyi bir şekilde eğitilirlerse belirli bir düzeye kadar korumalık yapabilirler fakat beklentinizi yüksek tutmamanız gerektiği konusunda sizleri uyaralım.

Golden Retriever Dışarıda Yaşar Mı?

Köpekler insanlık tarihi boyunca zamanla insanlarla bir arada yaşamaya adapte olmuşlardır ve onların bakımına muhtaç hale gelmişlerdir. Günümüzde köpeklerin normal yaşam alanları insanların yanı olarak bilinmektedir. Onların sağlık durumları hakkında en büyük yardımcıları insanlardır ve insanlar olmadan kendi başlarını yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri olanaksızdır.

Golden retriever dışarıda yaşar mı sorusuna bütün köpek türlerinde olduğu gibi hayır yanıtı verilmektedir. Dışarıda tek başlarına başka köpeklerin içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri olanaksızdır. Zamanla açlıktan, hastalıktan ya da olası kazalardan ötürü hayatlarını kaybedebilirler. Bu yüzden köpekleri sahiplendikten sonra dışarıya bırakmak son derece yanlış bir davranıştır. Ancak bahçeli bir eviniz varsa burada yaşamakta herhangi bir sıkıntı çekmeyecektir.

Golden Retriever Evde Bakılır Mı?

Her köpek cinsi evde yaşamaya uygun değildir. İri cüsseli ve bol bol harekete ihtiyaç duyan köpeklerin ev dışında bakılmaları daha uygundur. Özellikle çiftliklerde koruma ve bekçi köpeği olarak görevlendirilen köpeklerin ev içerisinde yaşamaması gerekir. Ancak evcil hayvan olarak sahiplenmek istenilen bir golden retriever evde bakılır mı diye merak ediyorsanız merak etmenize gerek yok.

Golden retriever rahatlıkla ev içerisinde beslenilebilir. Ancak günlük hareket ihtiyacını karşılaması adına mutlaka dışarıya çıkarılması ve egzersiz yapmasına, oyunlar oynamasına ve sağa sola koşturmasına izin verilmelidir. Aksi takdirde hareketsizlikten dolayı canı sıkılarak havlama, yerleri kazma ve eşyaları parçalama eylemleri gösterebilir.

Sahiplenmeyi Bekleyenler Golden Retriever

Son Golden Retriever Pet Üyelerimiz

Golden Retriever Son İçerikleri

Sponsorsponsor