Kedi temel ihtiyaçları listesi

Kedi temel ihtiyaçları listesi

.

Kedi bakımı konusunda çok fazla bilgi kirliliği var. bazıları da bu kirliliği kullanıyor tabi. hiç gerekli olmayan şeyleri ya da yanlış ürünleri "kedi ihtiyaç sepeti", "kedi ilk bakım sepeti" gibi isimlerle satışa sunuyor. bilirkişi değilim ama bunca yıldır kedi bakan biri olarak kendimce yorumlamak istedim;

İçindekiler

    👉1- taşıma çantası: gerekli✅ sırt çantası ya da valiz şeklinde olan kedi taşıma çantaları da var. ama bence en kullanışlısı ve fiyatı uygun olanı bu.
    👉2- kedi çimi: gerekli olabilir ama bu görseldeki gibi değil. alıp kendinizin bir saksıya ekmesi daha sağlıklı ve doğru olacaktır. bu şekildeki kaplarda olunca direkt devriliyor zaten. (kedi çimi, kedinizin sindirimini rahatlatıyor. içinde biriken tüy topaklarını dışkı veya kusma yoluyla atmasını sağlıyor)
    👉3- yaş mama: arada vermek için gerekli ama içeriği daha temiz olanlar tercih edilmeli..
    👉4- fare oyuncağı: yavru kediniz varsa bir süre oynayabilir. ama oyuncağı başka şekilde sunmadığınız sürece (mesela fareyi ipin ucuna bağlayıp oynatmak), bir süre sonra sıkılacaklardır.
    👉5- tuvalet küreği: olmazsa olmaz..😹
    👉6- tırnak makası: ben kedilerimin tırnaklarını düzenli kesmiyorum. birbirlerinin bazen bir yerlerini çizince yılda bir keserim. onu da normal tırnak makasıyla yapıyorum.
    👉7- kedi kumu: gerekli ama bu markayı ben bilmiyorum. iyi bir kum alınmalı.
    👉8- mama kabı: bu görseldeki gibi plastik kap kesinlikle almayın. çok fazla bakteri üretmeye el verişli. bu bakteriler de en çok kedi aknesine yol açıyor (başıma geldi ve çok çektim😢) mutlaka cam ya da porselen kap..
    👉9- kedi tuvaleti: kapalı kedi tuvaleti hiç kullanmadım. güzel olabilir. kedinizin veya kendinizin tercihine göre alabilirsiniz.
    👉10- kedi yatağı: çok lazım değil ama kedinizi şımartmak için alabilirsiniz, yumuşak olduğu için sevebilirler😹
    👉11- kedi oltası: benimkiler oynuyor hala. ama ucunda böyle tüy olanlarla (çok seçiciyiz😹)
    👉12- tüy toplama eldiveni: bizzat deneyimledim. düzenli yapınca çok işe yarayan bir ürün ve kullanımı kolay. hele bir de eliniz büyükse daha kolay😹
    👉13- tasma: ev içinde bakılan kediler için pek tercih etmiyorum ben.
    👉14- tırmalama tahtası: alınabilir. hala severek kullanıyoruz.

    Pet_Paw 989 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor