Kediler Depremi Hisseder Mi?

Kediler Depremi Hisseder Mi?

.

Kedilerin nesli uzun süredir dünyada aktif bir şekilde üremeye devam eder. Farklı ülkelerdeki bilim insanları, kedilerin depremi önceden hissederek önlem aldıklarını ve bu şekilde uzun süredir dünyada var olduklarını savunur.

İçindekiler

    Gerçekten Kediler Depremi Hisseder Mi?

    Yüzyıllar içerisinde dünya üzerinde sayısız deprem meydana gelmiştir. Hala da gelmeye devam etmektedir. Çok sayıda insan kedilerin deprem öncesinde normal hallerinden daha farklı davrandıklarını söyler. Tabii ki bu durum tek başına kedilerin depremi hissettiklerine emin olmak için yeterli değildir.

    Ayrıca Bakınız :

    Köpekler Depremi Hisseder Mi?

    Kuşlar Değremi Hisseder Mi?

    Balıklar Depremi Hisseder Mi?

    Bazı kediler deprem öncesinde tuhaf davranırken bazı kediler rutin hareketlerine devam ederler. Buna göre bazı kediler depremi hisseder, bazıları ise hissetmez denilebilir.
    Hissetmelerindeki en büyük etkenin bıyıkları olduğu düşünülür. Kediler bıyıkları aracılığıyla deprem öncesinde havada meydana gelen değişimleri hissediyor olabilir. Depremden kurtarılan kedilere nasıl müdahale edilmesi gerektiğini incelemiştik.

    Kedilerin Deprem Öncesinde Sergiledikleri Değişik Tutumlar

    Kediler hayatta kalmak için ihtiyaçları dahilince pek çok şeye sahip donanıma sahip varlıklardır. Birçok hayvan ve kedi cinsleri de günümüze kadar varlıklarını sürdüremeseler de evcilleştirilmiş kediler uzun süredir yaşamlarımızın içerisinde bizler ile birlikte olmaya devam etmektedir. Bu durumda en büyük etki ise ev içerisindeki uyumları ve iletişim konularında başarılı olmaları gösterilmektedir. Tehlikeye karşı kendilerini koruma içgüdüleri oldukça yüksektir. Deprem konusunda da sezgileri ve refleksleri kuvvetli olan kedilerimizin sergiledikleri pek çok davranış söz konusudur. Bazı insanlar kedilerin davranışlarından depremi önceden hissettiklerini söylese de bu bilgi tam olarak kanıtlanamamıştır.

    Bu konuda söylenen bilgiler kesin olmamakla beraber pek çok kişi tarafından deprem öncesinde kedilerin farklı tutumlar sergilediği söylenir. Bu davranışlara birkaç örnek vermek gerekirse;

    • Yavrularını farklı bir bölgeye taşıma
    • Sahibinin kucağından inmeyip kendini koruma altına alma
    • Yuvasının yerini değiştirme
    • Kaçıp saklanma
    • Panik halinde olma

    Pet_Paw 745 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor