Sarman Kedi Özellikleri ve Bakımı

Sarman Kedi Özellikleri ve Bakımı Sarman Kedi Özellikleri ve Bakımı

Sarman ırkı ilk önce Fransa’de keşfedilmiştir. Keşfinden sonra insanlar tarafından dünyanın farklı noktalarına götürülmüştür. Çeşitli özellikleri sebebiyle oldukça beğenilen Sarman cinsi artık bakmak için herkesin sahip olmak istediği kedilerden birisidir. Sarman kedisi ortalama uzunluğa sahip bir ırktır. Ayrıca kilosu 6-8 kg civarlarındadır.

Sarman Kedi Hastalıkları

Sarman kedi hastalıkları erken teşhis ve zamanında müdahale ile önlenebilir rahatsızlıklardır. Bir çok türde görülebilen rahatsızlıklara sahip olabilecekleri için düzenli olarak veteriner kontrolüne ihtiyaç duyabilirler. Hal ve hareketlerindeki davranışlardan herhangi bir sıkıntıları olup olmadığını anlamak da mümkün olabilmektedir.

  • Sarman Kedi Tüy Döker Mi?
  • Sarman Kedi Polikistik Böbrek Hastalığı
  • Sarman Kedi Üriner Sistem Hastalığı
  • Sarman Kedi Obezite Problemi
  • Sarman Kedi Diş Bakımı
  • Sarman Kedi Eklem Ağrısı

Sarman kedi hastalıklarına karşı en kuvvetli önlem aşılarının tam ve zamanında yapılmış olmasıdır. Sahipleri tarafından da dikkatli bir şekilde gözlemlendikleri takdirde herhangi bir rahatsızlık durumunda iyileşme süreçleri çok erken bir şekilde başlatılabilmektedir. Sahiplenmeden önce bu konu hakkında bilgi sahibi olmak kişilerin elini güçlendirebilir.

Sarman Kedi Eğitimi

Sarman kedi eğitimi bir çok kişiyi zorlayabilirken bir çok kişi için ise kolay bir hal alabilir. Bu tamamen onun karakteristik özellikleriyle alakalı bir durumdur. Zaman zaman hırçın, inatçı ve başına buyruk davranışlar sergileyebilirlerken bazen de oldukça sevecen ve uysal olmaları onların bu süreci nasıl geçireceklerini belirleyen en önemli unsur olmaktadır.

  • Sarman Kedi Tuvalet Eğitimi
  • Sarman Kedi Uyku Eğitimi
  • Sarman Kedi Kucak Eğitimi

Erken yaşta başlanan Sarman kedi eğitimi daima çok daha başarılı sonuçlar verecektir. Sahibiyle kuvvetli bir bağa sahip olduğu takdirde komutları anlama ve uygulama istekleri çok daha artacaktır. Teşvik açısından mutlaka ödül mamalarının kullanılması önerilmektedir. Sık sık tekrar yapmak ve sabır, başarıya ulaşmanızdaki en önemli anahtar olmaktadır.

Sarman Kedi Beslenmesi

Sarman kedi beslenmesi diğer cinslere göre en çok dikkat edilmesi gereken bir numaralı konudur. Boğazına oldukça düşkün olmalarından dolayı ayırt etmeden her şeyi yiyebilirler. Bu da onların zararlı yiyecekler tüketebilecekleri anlamına geleceğinden dolayı sahipleri tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerekir.

  • Sarman Kedi Ne Yer?
  • Sarman Kedi Yavru Beslenme

Sarman kedi beslenmesinde onların alerji yapan yiyeceklerden uzak tutulmaları gerektiği de unutulmamalıdır. İnsanlara göre çok daha hassas bir sindirim sistemine sahip olduklarından dolayı bazı besin maddeleri onlar için toksik olabilir. Bu durumda mutlaka veteriner müdahalesi gerekir. Düzenli bir beslenme programına ihtiyaç duymaktadırlar.

Sarman Kedisi Ne Kadar Yaşar?

Kediler insanlarla oldukça iyi anlaşabildiği için geçmişten beri Kedi sahiplenme çok yaygındır. Kediler enerjileri ile insanı yükseltirler. Belli bir süre kedi besleyen birisi artık kedisi olmadan bir gün bile düşünmek istemez. Ne yazık ki kedilerin ömürleri sahiplerine göre çok daha kısadır. Sarman ırkı ortalama 10-13 yıl yaşayan orta uzunlukta ömre sahip kedilerdir. Kedi ırklarının ortalama ömrü ne kadar olursa olsun yaşam süresinin uzayıp kısalması yaşam kalitesiyle doğru orantılıdır. Kedilerin aşıları, rutin temizlikleri, beslenmeleri, veteriner muayenelerine dikkat edilirse çok daha uzun yaşarlar.

Sarman Kedisi Tüy Döker Mi?

Kediler vücudu tüylerle örtülü, insanlarla en fazla yaşayan petlerdendir. Ancak bazı istisnai cinsler vardır ki hiç tüyleri yoktur. Alerjisi olan veya evin her yerinde tüy görmek istemeyen kişiler, az tüy döken kedileri sahiplenmek isteyebilirler. Sarman ırkı ortalama uzunlukta tüy uzunluğuna sahip kedilerdendir.Bu ırk orta derecede tüy döker.

Sarman Ne Kadar Zeki?

Sarman ırkı yıllardır insan hayatından yer alan oldukça sevimli canlılardır.İnsanlarla hep birlikte oldukları için bazı görevleri yerine getirip kurallara ayak uydurmaları gerekir. Bu da kedilerin verilen komutları anlayıp uygulayabilme becerisine bağlıdır. Sarman oldukça zeki kedi ırklarından birisidir. Sahiplerinin istek ve komutlarını rahatlıkla anlayabilirler.

Sarman Eğitimi Kolay Mı?

Sarman Kedi Sahiplenme planı kedileri seven birçok kişi tarafından yapılır ancak sıra kedi eğitmeye gelince zorlananlar olmaktadır. Günümüzde pek çok kişi apartman dairelerinde yaşadığı için hem insanların hem de hayvanların bu kurallarla dolu hayata uyum sağlaması gerekir. Eğitimi kolay kedi ırkları fazla efor harcamadan bir şeyleri öğrenip uygulamakta başarılıdır. Sarman ırkı eğitimi çok zorlamasa da biraz uğraş gerektirebilir. Yeterince zaman ve enerji harcandığı sürece bu kedilere istenilenler öğretilir.

Sarman Hareketli mi?

Genellikle kediler oyun oynamaya ve hareket etmeye bayılan canlılardır. Ancak bu durum her kedi için geçerli değildir. Bazı kedi cinsleri oldukça hareketli bir yapıya sahipken bazı kediler gün boyu yatıp dinlenmekten hoşlanır. Sarman hareketli kedi ırklarından birisidir. Evde bir Sarman olduğunda enerjinin yükseldiğini hissedeceksiniz. Konu oyun olunca bu kediler enerjileri bitene kadar oynamak isterler.

Sarman Kedisi Çocuklarla Anlaşır Mı?

Çocuklu ailelerin kedi sahiplenme işlemlerine başlamadan önce kediyle çocuğun arasındaki enerjiyi düşünmesi gerekir. Kedinin çocukla anlaşıp anlaşamayacağı daima akıllarla bir soru işaretidir. Sarman ırkı çocuklarla iyi anlaşır. Çocuklarla bir arada yaşamaktan rahatsız olmazlar ve onlara iyi bir arkadaş olabilirler.

Sarman Başka Hayvanlarla Geçinebilir mi?

Sevimli kedi isimleri, bir kedi sahiplenmek için sizi tetikliyor olsa da başka petleriniz varsa acele karar vermemelisiniz. Çünkü bazı kediler, başka petlerle iyi geçinememektedir. Sosyal becerileri gelişmiş değilse aynı ortamda yaşamaları uygun olmayacaktır. Sarman ırkı başka petlerle zorlanmadan geçinebilir. Sosyal yönleri gelişmiş olan bu kedi birçok evcil hayvanı olan kişiler için idealdir.

Sarman Yabancılara Nasıl Davranır?

Bir kedi yaşamı boyunca sadece sahibi ve ailesiyle olmaz. Evdeyken eve gelen misafirlerle, dışardayken birçok yabancı kişiyle bir arada olmaları gerekir. Sarman cinsi yabancılara duruma göre davranır. Eğer karşısındaki kişiden negatif duygular sezerse durum değişir.

Sarman Bakımı Kolay mı?

Kediler bakımı için zaman ve ilgi isteyen canlılardır. Bir kedi sahibi mümkün olduğu sürece kedisine zaman ayırmalıdır. Bazı kedilerin bakımı oldukça kolayken bazı kediler daha fazla ihtiyaca sahiptir. Sarman kedisi bakım açısından sahiplerini pek fazla zorlamaz. Yine de ilk defa kedi bakacak olan kişiler bazı durumlarda zorluk yaşayabilir.

Sarman Sahibine Bağlı Mıdır?

Kediler sahiplerine kolayca bağlanabilen ve koparması zor bir bağ kuran hayvanlardır. Sahiplerini çok benimserler ve kıskanabilirler. Tabi ki bu durum tüm kedi ırkları için geçerli değildir. Bazı ırklar genele göre daha az bağlanma yaşayabilir. Sarman ırkı sahibine pek bağlı olmayan kedilerdendir. Sahipleriyle aralarında güçlü bağlar kurmayı tercih etmezler.

Sarman Genel Sağlık Durumu Nasıldır?

Sarman Kedi Sahiplenme kararı vermek üzere olanlar ırkın genel sağlık durumuna bakarak son kararlarını verebilirler.Müdahale edilmesi gereken durumlarda bir uzmana görünme tüm kedilerin hakkıdır. Sürekli olarak bunu sağlayamayacak olanlar kedi bakma fikrini tekrardan gözden geçirmelidir. Sarman ırkı normal bir sağlık geçmişine sahiptir. Çok sık hastalanmasalar da bazı durumlar kolayca hastalanmalarına sebep olabilir.

Kedilerin yavruluk döneminde aşıları tam olarak yapılırsa daha kuvvetli bağışığa sahip olurlar. Ayrıca pek çok yaygın hastalığa karşı da korunurlar. Bu nedenle aşı yaptırmak çok önemlidir.

Sahiplenmeyi Bekleyenler Sarman

Son Sarman Pet Üyelerimiz

Sarman Son İçerikleri

Sponsorsponsor