Kedileri-sakinleştirme

Kedileri-sakinleştirme

.

🙄çok zor evet, her kedi bu kadar sakin durmaz evet.. ama uygulayabilme şansı olan uygulasın diye böyle bir video buldum. özellikle yavru kedisi olanlar mutlaka alıştırmalı. hiç yapamayan diş fırçası ile ısırmalı oyun oynatsın. 🙏🏻
.
📍diş fırçası ve macun seçimi?
.
❌insan diş macunları onlar için zehirli.
🟢kediler için piyasada diş macunları mevcut. ülkemizde satılmayan 👉🏻virbac marka enzimatik diş macunu dünyada en çok tercih edileni. ülkemizde enzimatik olarak👉🏻 beaphar tooth jel kedi ve köpek diş jeli isimli bir ürün bulabildim, haftada bir uygulama yapılıyormuş. macun seçimi için enzimatik olması önemli plakların çözülebilmesi için. kediler için ülkemizde, satışa sunulan enzimatik macun bulmakta zorluk çekiyorum. tartarlar için detartraj işlemi şart.
.
🟢diş fırçası seçimi yine aynı markanın küçük başlı fırçaları tercih edilebilir. ya da parmağa takılan tarzda kullanabilirsiniz.
.
📍günde kaç kere fırçalamalıyız?
.
🟢günde bir kere fırçalamanız yeterli. kedinizin sevdiği bir macun kullanmanız önemli. fırçayı temas ettirmeden önce parmağınızın ucu ile bir parça macunu kedinize tattırabilirsiniz.
.
📍kediler için kemirme çubuğu?
.
🟢çok sorulan, matatabi çubuğu için araştırma yaptım kediler üzerindeki rahatlatıcı etkisi için tercih ediliyormuş özellikle. ama veteriner diş hekimi hocam dişin yüzeyi için sert olduğunu ve uzun vadede zarar verebileceğini söyledi.
.
📍ödül maması?
.
🟢virbac markasının kediler için enzimatik bir ödül maması var ama yine ülkemizde satışı yok ne yazık ki. alma şansı olan varsa bakabilir.👉🏻 virbac oral hygiene chews.

Pet_Paw 505 Patileme

Yorumlar


Sponsorsponsor