Kedilerin Yıkanmasının Zararları

Kedilerin Yıkanmasının Zararları

.

Herkese merhaba, bugün kedilerin yıkanmasının zararlarını konuşacağız. kediler kendilerini temizleyebilen bir yapıya sahipken insanlar ısrarla onları yıkamaya devam ediyorlar. öncelikle şunu belirtelim insanlar temizlenmek için yıkanmaya ihtiyaç duyarlar ama kedilerin böyle bir ihtiyaçları yoktur.

İçindekiler

    kedilerin yıkanmaması için başlıca sebepler nelerdir?

    • kediler dillerinde bulunan papilla ismi verilen diken benzeri yapılar sayesinde kendilerini rahatça temizleyebiliyorlar. papillalar aynı zamanda tüylerini taramalarına ve üzerilerinde bulunabilen pire vb canlıları ayıklamalarına olanak sağlıyor.
    • kediler için yıkanmak oldukça stresli ve şok etkisi yaratabilecek travmatik durumlara sebep olabilir. kedinizi zorla yıkamanız onun size karşı tutumununda değişmesine ve agresif tavırlar sergileyip psikolojik sorunlara sahip olmasına sebep olacaktır.
    • kedilerin derilerinin üzerinde koruyucu bir yağ tabakası bulunmaktadır. kedinizi yıkadığınızda bu tabakaya zarar veriyorsunuz ve onun cilt hastalıklarına yakalanma oranını büyük oranda artırmış oluyorsunuz, ayrıca kedilerinizi sürekli yıkamanız onların temizlik aksine kötü lokmalarına sebebiyet verir.
    • bir diğer gerekçe ise yıkadığınız kedinizin tüylerini kurutmanın zorluğudur. tüyleri sık ve ince olduklarından dolayı kurumaları ciddi boyutta zorluk yaratacaktır, ne kadar kurutursanız kurutun tüylerinin dibi ıslak kalacaktır. bununla beraber kedinizi saç kurutma makinesiyle kurutmak hiç doğru bir davranış biçimi değildir, bu hem kedinin korkmasına hem de yüksek ısıdan muhtemelen zarar görmesine sebebiyet verecektir. tam olarak kurumayan tüyleri kendiliğinden kurulana kadar kedinizin ateşlenmesine, çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara yakalanmasına neden olacaktır. hatta yavru kedilerde bu durum ölümle dahi sonuçlanabilir.
    • istisnai kediler hariç kedi familyasının büyük bir çoğunluğu sudan hoşlanmaz. buna rağmen kedinizi tıkamakta zorlamak tam anlamıyla barbarlıktan başka bir şey değildir. size istemediğiniz bir şeyi zorla yaptırsalar nasıl hissederdiniz düşünün lütfen.


    bu nedenle kedinizi kimyasal maddelere, çamura, kendi tuvaletine vb maddelere bulunmadığı sürece ve mecbur kalmadıkça yıkamayın. patili günler dileriz 🥰🐾

    Pet_Paw 526 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor