Arı Sütü Nedir?

Arı Sütü Nedir?

Günlük ihtiyacımız olan vitamin, mineral ve yağ asitlerini doğal yollardan karşılayabilmek için en zengin besin maddesi arı sütüdür! İçerisindeki antioksidanlarla müthiş bir takviye olan bu süt, hem arılar hem de insanlar için vazgeçilmezdir. Arı sütünün zengin içeriği, kökeni ve nasıl kullanılabileceğine dair bilgileri siz okuyucular için ekledik!

İçindekiler

    Arı Sütü Nedir?

    Arı sütü, işçi arıların salgı bezlerinden salgıladıkları, arılar yumurta yoluyla üredikleri için bu besini yutak salgılarından salgılamaktadırlar, jel kıvamında, hafif akıcı ve suda çözülebilen, kremsi beyaz renge sahip bir salgıdır. Diğer memeli hayvanlardan elde edilen süte benzememekle beraber görünüş, kraliçe arı ve larvaların beslenilmesinde de kullanıldığı için süt adını almıştır.

    Kraliçe ve işçi arıları larva halindeyken birbirilerinden ayıran bu yüksek besin değerli arı sütü, kraliçe arı tarafından çok daha fazla tüketilmektedir, bu şekilde kraliçe arı daha uzun yaşamakta ve daha dayanıklı bir hale gelmektedir. Arı sütü bu verdiğimiz sebeplerden dolayı dünya genelinde “kraliçe jeli” olarak da bilinmektedir.

    Kraliçe jeli, yüksek oranda su ve karbonhidrat içermekle beraber içerisinde protein oluşumunu sağlayan aminoasitler, B vitaminlerinin tümü, A, D, C, E vitaminleri, birtakım önemli mineraller içermekte olup insan sağlığı için de güçlendirici ve etkili bir besin maddesidir. Bağışıklık sistemini destekleyen yağ asitleri, manganez, bakır, demir ve çinko, ek olarak enzimler ve doğal şeker bileşenleri de içermektedir.

    Arı Sütü Nasıl Kullanılır?

    Arı sütü içerisinde bulundurduğu zengin besin maddelerine ek olarak antioksidan da içerdiği için güçlendirici takviye olarak kullanılabilmektedir. Arı sütü aynı zamanda doğurganlığa etkili, organların işleyişinde destekleyici ve cilde de faydalı bir maddedir. En uygun saklama koşulları;

    • küçük paketlerde soğutucularda
    • haftalık tüketim miktarına uygun çıkartılıp kullanılması
    • kurutulmuş bir şekilde saklamak
    • 18-24 derecelik soğuk dolaplarda bekleterek 8-24 aya kadar bozulmadan ev şartlarında muhafaza edebilirsiniz.

    Çeşitli besinler veya bal ile karıştırılarak kullanılabilmekte olan kraliçe jeli, günün herhangi bir öğününde tüketilebilmektedir. Günlük arı sütü tüketiminde miktarın aşılmamasına ve alerjik reaksiyonlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bebek, çocuk ve hamileler için kullanımı adına bir uzmana danışılması önemlidir.

    Pet_Paw 253 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor