Arılar Ne Kadar Yaşar? Kaç Gün

Arılar Ne Kadar Yaşar? Kaç Gün

Arıların yaşam süreleri biz insanlar tarafından oldukça merak edilmektedir. Arılar ne kadar yaşar merakımızı cezbetmelerinin nedeni ömürlerinin kelebeklerin yaşam süresi ile karıştırılması ve farklı türlerden oluşmalarıdır. Arılar cinslerine bağlı olarak ortalama bir ömür geçirirler.

İçindekiler

    Arılar Ne Kadar Yaşar?

    Arılar Ne Kadar Yaşar?

    Yazımızın başında bahsettiğimiz gibi arıların yaşamları cinsleri ile ve yaptıkları işlerle alakalıdır. Yani bal arılarıyla normal arıların ömürleri bir değildir. Çevremizde gördüğümüz, arada sırada ürperdiğimiz arılar ne kadar yaşar diye merak ediyorsanız, çok zor bir soru sormuyorsunuz demektir. Çoğu hayvanın aksine arıların yaşam süresi hesaplanması kolaydır.

    • Kraliçe Arı Yaşam Süresi: 4-5 yıl
    • İşçi Arı Yaşam Süresi: 5-6 ay
    • Erkek Arı Yaşam Süresi: 2-3 ay

    Listemizde de gördüğünüz gibi arıların ne kadar yaşadığını merak ediyorsanız öncelikli olarak hangi arı cinsinden bahsettiğinizi kesinlikle bilmelisiniz. İşçi ve erkek arıların yaşam süreleri nispeten benzer olsa bile anne arı yani kraliçe arının ömrü diğer arılara nazaran kıyaslanamayacak kadar fazladır. Tüm bu net bilgilere rağmen arılar ne kadar yaşar sorusunda kafa karıştıran bir durum vardır.

    Bal Arılarının Ömrü Ne Kadardır?

    İnsanların kafasını arıların ömrü hakkında karıştıran husus arıların biz insanlar gibi doğum ile dünyaya gelmeleridir. Kendi aramızda da konuştuğumuz, 1 aylık değil 9 aylık olarak doğuyor olma durumumuz arılarda da tıpa tıp aynıdır. Bu nedenle bal arılarının ömrü ne kadardır sorusuna farklı yanıtlar verilmektedir.

    • Kraliçe Arı Yaşam Süresi: 4-5 yıl, 16 gün doğum öncesi
    • İşçi Arı Yaşam Süresi: 5-6 ay, 21 gün doğum süresi
    • Erkek Arı Yaşam Süresi: 2-3 ay, 24 gün doğum süresi

    Bizim türümüzün aksine arıların doğum sürelerini incelediğimizde, en kısa sürede doğan arıların en uzun ömrü yaşayacak türler olduğunu söyleyebiliriz. Arılar bal üretmek amacıyla son nefeslerine kadar kanat çırpacakları hayatlarında dışarıdan bir etki olmadığında ortalama 4 ay yaşarlar. Anne arıları bu ortalamaya katmadan konuşuyoruz.

    Arıların Ömrü Bir Gün Müdür?

    Okullarda, masallarda bazı bilgilerin kafa karıştırdığına denk gelmişsinizdir. Kelebeklerin bir günlük koza sonrası ömrü olduğu inancı bazen arıların yaşam süresiyle de karıştırılıyor. Arıların sadece bir gün yaşadığı yanılgısına kapılan insanlar arıların ömrü bir gün müdür sorusunu sormadan edemiyorlar.

    Sizleri mutlu edecek güzel bir haberimiz var, arıların ömrü listelerimizden de anlayabileceğiniz gibi bir gün değildir. Arıların ömrü sadece bir gün olsaydı arılar kaç kilometre giderdi diye merak ediyorsanız önceki içeriklerimizden faydalanarak bilmediklerinizi öğrenebilir, bildiklerinizi yeniden hatırlayabilir ve doğru olup olmadıklarını anlayabilirsiniz.  

    Pet_Paw 7902 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor