Arjantin Dogo Hangi Köpeklerin Karışımı?

Arjantin Dogo Hangi Köpeklerin Karışımı?

Arjantin dogo köpekleri sahiplenmek isteyenlerin akıllarına sık sık gelen bir soru olan, Arjantin dogo hangi köpeklerin karışımı sorusu son zamanlarda sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. İyi bir avcı köpeği olan bu tür, insanlar tarafından evcil hayvan olarak da tercih edilmektedirler. Bu yazımda sizlere Arjantin dogo köpekleri hakkında bilgi vermiş bulunmaktayım.

İçindekiler

    Arjantin Dogo Hangi Köpeklerin Karışımı?

    Arjantin dogo köpekleri avcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir av köpeğidir. Genetik olarak melezleme yoluyla ortaya çıkmıştırlar. Arjantin dogo hangi köpeklerin karışımı sorusu oldukça merak edilmektedir. 1920-1928 yıllarında Arjantin de Profesör Antonio Nores Martinez tarafından sadık bir av köpeği isteği ile melezlemeye başlandı. Uzun yıllar süren bu melezleme sürecinden sonra şuan ki Arjantin dogo ortaya çıkmıştır.

    Bu köpeğin kökeni ve ana cinsi olarak cordoba ve alano cinsi köpek tercih edilmiştir. Cordoba ve alano cinsi köpeklerin o dönem nesilleri tükenmektedir ve bu durumu değerlendirmek istemiştirler. Günümüzde nesilleri tükenmiştir ancak vahşi ve büyük bir av köpeği oldukları yazılı belgelerde yazmaktadır.

    Arjantin dogo hangi köpeklerin karışımı diye bakacak olursak bilinen birkaç türün karışımı olarak ortaya çıkmıştırlar. Aşağıda sizler için hangi köpeklerin karışımı olduğunu listelemiş bulunmaktayım. Gelin birlikte bu sevimli dostlarımızın melezlendiği köpeklerin isimlerine bakalım.

    • Great Dane
    • Boxer
    • İspanyol Mastiff
    • Old English Bulldog
    • Bull Terrier
    • Pyrenean Mastiff
    • English Pointer
    • Irish Wolfhound
    • Dogue de Bordeaux

    Yukarıda ismi geçen köpek cinsleri ile çiftleştirilip melezlenen bu tür şuan insanların hayatlarında yer almaktadır. Birçok köpek ırkının birleşimi olduğu için genetik rahatsızlıkları fazladır. Vahşi doğaları sebebi ile evde beslemek için uygun olmayan bu tür genelde avcıların avlanma da yardım etmesi için seçilmektedirler. Ne kadar evde beslemeye uygun olmasalar da, bazı hayvan severler bu türü evde de beslemeyi tercih ederler.

    Dogo Arjantin Nasıl Üretildi?

    Arjantinli Dr. Antonio Nores Martinez tarafından 1920 yılında av köpeği olarak geliştirilmiştir. Sadece av köpeği olarak değil aynı zamanda bekçi, polis, asker, arama ve kurtarma köpeği olarak da insanlara yardım etmek amacı ile üretilmiştirler.

    Dr. Antonio Nores Martinez ırkı ilk başta cordoba köpeğinden üretmeye başlamış daha sonralarda ise ırkı birçok köpek türü ekleyerek geliştirmiştir. Bu köpek türlerinin isimleri Arjantin dogo hangi köpeklerin karışımı yazımızda yazmaktadır. Bu köpeğin ırkı alano köpeklerine kadar dayandıkları söylenir. Martinez uzun yıllar boyunca saf bir ırk olarak tanınması için saf özellikler kazanmasını sağlamaya çalışmıştır. Irkın saf bir ırk olarak tanınması ve saf özellikler kazanması için çalışmalar sürekli yapmıştır. 1973 yılında ilk kez FCI tarafından safkan bir ırk olarak kayıtlara geçmiştir.

    Pet_Paw 1876 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor