Atlar Kaç Yıl Yaşar?

Atlar Kaç Yıl Yaşar?

.

Atlar gerek fiziksel özellikleri gerekse davranışları ile tüm insanlık için her zaman merak uyandıran canlılar olmuştur. Çiftliklerde, at yarışlarında, kırsal bölgelerde ve iklimi zor coğrafyalarda dahi karşılaştığımız atlar kaç yıl yaşar sorusu da oldukça merak edilmektedir.

İçindekiler

    Modern zamanın gelişimine bağlı olarak atların bakımları ve veteriner hekimler tarafından tedavi yöntemlerinin ilerlemesi göz önünde bulundurulduğunda günümüzde atların ömürlerinin uzadığı görülmüştür.

    Atların Yaşı Nasıl Anlaşılır?

    Eğer atlarımız yaşlı ise ve herhangi bir sağlık kaydı yok ise yaşlarını tam olarak bilmemiz oldukça zordur. Bir atın yaşını bilmemiz için öncelikli olarak dişine bakmamız gerekir.Ama bu bize sadece bir atın yaklaşık yaşını verir ve her zaman tam doğru bilgiyi içermez. En sağlıklı yöntemlerden biri ise bir nevi atın kimliği yerine geçen pasaport ve kayıtlı olduğuna dair belge olmaktadır.

    Atlar Kaç Yıl Yaşar?

    Bazı ırklar diğer atlara oranla daha çok yaşadığı görülmüştür. Kanada Eyaletine bağlı Tarım Bakanlığında yapılan bir araştırmaya göre ortalama bir atın yaşam süresi 25-35 yıl olarak kabul edilmektedir. Ancak cins olabilen ve binicilik okulunda görev alan sevimli pony cinsi atlar ise 40-50 yıl arası yaşayabilmektedir.

    Atların Uzun Ömürlü Olması İçin Ne Yapılmalı?

    Eğer bir at sahibiyseniz onun yaşamı boyunca çok iyi bir bakım alması gerektiğini ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini kesinlikle bilmelisiniz.Özellikle diş, diş eti, tırnaklarının bakımı atlar için olmazsa olmazdır. Ömrü boyunca daha sağlıklı ve uzun yaşam sürmesinin başlıca etkenleri düzenli bakım ve iyi beslenmedir. Ancak ilerleyen yaşlarda atlarda yaşlılığa bağlı olarak pek çok sağlık sorunu baş göstermektedir.

    Eğer atımız yarış atı görevini yapıyor ise yarışlardan erken ayrılması gerekebilir. Çünkü bu süreçte atımız kendi fiziksel gövdesini taşımakta epey zorlanacağı için mümkün olduğu kadar dinlenmesi gerekmektedir. Kimi zamanda sadece yaşa bağlı değil bazı sağlık sorunları yüzünden de atımızın ömrü erken sonlanabilir. Bu tarz bir durumda her ne kadar karar vermek çok zor olsa da uyutma yöntemi karşımıza çıkacaktır. Bu süreci çok fazla yaşamamak adına yaşam süreleri boyunca bu özel canlıların beslenme ve kişisel bakımlarına çok fazla özen göstermemiz gerekir.

     

    Pet_Paw 15794 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor