Barınaktan Köpek Sahiplenme Nasıl Olur?

Barınaktan Köpek Sahiplenme Nasıl Olur?

Bir hayvan sever olarak yapabileceğiniz en insani eylemlerden birisi evinizin kapılarını köpekler için açmak olacaktır. Fakat bu eylemi yaparken doğru olan sahiplenmenin hangisi olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Barınaktan köpek sahiplenme nasıl olur sorusunun sorulma nedenleri arasında en çok dikkat çeken de bu kararsızlıktır. Evet, bir köpekle yaşamak istiyorsunuz ama köpeği nasıl sahiplenmelisiniz?

İçindekiler

    Barınaktan Köpek Sahiplenme Nasıl Olur?

    Barınaklardan köpek edinmek için yapmanız gereken tek şey evinize en yakın barınağı ziyaret ederek köpeklerle biraz ilgilenmektir. Yeteri kadar zaman geçirdikten sonra kaderinizin birlikte yazıldığı patili dostunuzu seçmeli ve bundan sonraki yaşantınıza iki kişilik olarak devam etmelisiniz. Köpek barınaklarında geçireceğiniz zaman boyunca kendinizi yakın hissettiğiniz köpeği bulmak birazcık sizi zorlayabilir çünkü her köpek sevginizi hak edecektir. Yine de bir tanesini, belki iki, seçmeli ve dostunuzla yolunuza devam etmelisiniz.

    Barınaktan köpek sahiplenmek sanıldığı kadar sancılı bir süreç değildir. Eğer köpekleri barınaktan sahiplenebilecek şartları karşılıyorsanız kolaylıkla sahiplenme işlemlerine başlayabilir ve kısa sürede yeni dostunuza kavuşabilirsiniz. Uzun süreler barınakta kalan köpeklerin sahiplenilmesi için bazı şartların olmasını anlayışla karşılamak ve gözünüzde büyütmemek ilk adımı atmak için çok önemli olacaktır. Köpeğinizle buluştuktan sonra Petarkadaş üyeliği oluşturup köpeğiniz hakkında yaşadıklarınızı diğer hayvan severlere aktarmayı unutmamalısınız. 

    E-Sahiplen İle Barınaktan Köpek Sahiplenme

    Barınaklardan hayvan sahiplenmenin tek yolu barınaklara gitmek, başvurmak değildir. Henüz ülkemizin tamamında hizmete açılmış olmasa bile yakın zamanda yaygınlaşmaya başlayan bir sistem satesinde, E-Sahiplen sayesinde barınaklardan köpek sahiplenebilirsiniz. E-Sahiplen, E-Devlet üzerinden ulaşabileceğiniz bir belediye hizmetidir. E-Devlet üzerinden nasıl hayvan sahiplenilir adlı içeriğimizi okuyarak E-Sahiplen hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Barınaktan Köpek Sahiplenmenin Şartları

    Barınakta bir köpek ile ortak duyguları paylaştığınızı hissettiğiniz an köpek barınağı yetkilileri ile görüşmeye başlayabilir ve sahiplenme işlemlerinin başlaması için uyarıda bulunabilirsiniz. Endişelenmenize gerek kalmadan söyleyelim, barınaklardan köpek edinmek için büyük şartlar aranmaz. Sahiplenmek istediğiniz köpek hakkında bir form doldurmanız istenecek ve bilgileri doğru girmeniz durumunda çok büyük ihtimalle hayalinizdeki köpeğe kavuşacaksınız.

    Sahiplenme formunda sizlerden yaşadığınız yer, köpeğinizle nasıl ilgileneceğiniz, tatile ne sıklıkla gittiğiniz ve siz tatildeyken köpeğin nerede kalacağı gibi hayati bilgiler istenir. Bilgileri girdikten sonra köpeğinizin bir yaşına geldikten sonra kısırlaştırılacağına ve ne olursa olsun sokağa terk edilmeyeceğine dair bir imza atmanız beklenir. Bilgilerde ve imzada bir problem olmadığı durumlarda köpek yeni sahibiyle uzun yolculuğa çıkmaya hazır demektir.

    Barınaktan Köpek Sahiplenmenin Zorlukları

    Barınaktan köpek edinmenin zorlukları olmadığını söylemek pek gerçekçi olmayacaktır. Aslında büyük zorluklar olmayan ama hemen her sahiplenme sonrası yeni sahiplerin canını sıkan, zamanını alan bazı zorluklar yaşanabilmektedir. En basit örneklerden başlamak gerekirse köpekler bir alanda yaşamaya alıştıkları için evinize geldiklerinde benimseme sorunları yaşamaya başlayabilirler. Tuvalet eğitimleri olsa bile ilk günler tuvalet sorunları ile karşınıza çıkabilirler ama kısa sürede alışma dönemi bitecektir.

    Tüm bu alışma döneminin yanında köpeğinizin daha öncesinde sahip olduğu bir isim varsa ona ismini unutturup köpek isimleri arasından güzel bir isim seçmek ve köpeğinize öğretmek hiç kolay olmayacaktır. Gördüğünüz gibi barınaktan köpek sahiplenenlerin yaşadığı zorluklar, ileride komik anılar olarak hatırlayacağınız başlangıç zorlukları dışında yok denebilecek kadar azdır. Köpeğinizle zaman geçirirken karşılaştığınız zorlukların mutluluğunuz yanında ne kadar küçük olduğunu anlayacaksınız. 

    Pet_Paw 9215 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor