Beagle Ne Demek? Beagle Kelime Anlamı

Beagle Ne Demek? Beagle Kelime Anlamı

Minyatür olmasa bile küçük köpekler arasında en çok sevilen, özellikle Avrupa ve Amerika kıtalarında aileler tarafından en çok tercih edilen köpek cinslerinden olan Beagle ne demek? Beaglelar hakkında bolca bilgilendirme içeriği ile sizlerin karşısına çıkmadan önce köpeğin adının nereden geldiği hakkında konuşmayı uygun gördük.

İçindekiler

    Beagle Ne Demek?

    Beagle Ne Demek?

    Dünya üzerindeki dillere bakıldığında Beagle sözcüğünün doğrudan bir karşılığı ne yazık ki yoktur. Böyle durumlarda öyleyse neden bu köpek cinsine Beagle denmiş diye düşünmeniz ve hayal kırıklığına uğramanız çok normal. Fakat kelimenin etimolojisi hakkında konuşmaya devam ettiğimizde biraz olsun merakınız giderilecek ve tatmin olacaksınız. Peki, Beagle ne demek?

    Keltce bir sözcük grubundan esinlenerek ortaya çıkan Beagle cinsi köpekler isimlerini Keltce küçük anlamına gelen “beag” sözcüğünden almışlardır. Başlarda beag olarak çağırılan bu tatlı mı tatlı dostlarımız zamanla çocukların da katkısıyla Beagle olarak hayatımıza dahil olmuşlardır. Beagle sözlük anlamı olarak ne demek öğrenmiş sayılırız ama yetmez.

    Beagle Ne Anlama Gelir?

    Beagle ne demek sorusuna yanıt verdik ve sizleri mümkün olduğu kadar bilgilendirdik ama böylesine büyüleyici canlılar için sadece kelime, sözcük anlamları asla yeterli olmamıştır. Beagle ne anlama gelir diye soruyorsanız sözcüklerden değil duygulardan bahsediyorsunuz demektir. Beagle yıllarca Amerikan filmlerine yıldız olmuş ailemizin dostu bir köpek cinsidir. Beaglelar çocuklu ailelerin en yakın arkadaşlarıdır.

    Yani özetlemek gerekirse, Beag sözcüğü bir dilde küçük anlamına gelse Beagleların insanların hayatında oldukça büyük bir yeri vardır ve bu yeri doldurmak neredeyse mümkün değildir. Beagle özellikleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz tek yapmanız gereken köpek ırkları sayfamızı ziyaret etmek ve köpeğinizi daha yakından tanımak.

    Pet_Paw 1068 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor