Beta Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Beta Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

Beta balıklarına ilgi duyuyorsanız Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı öğrenerek uygun koşulları hazırlayıp balığınızı besleyebilirsiniz. Balık beslemenin en önemli konusu olan akvaryum koşullarının beta balığı için nasıl olması gerektiğini bu makalemizde anlatıyoruz.

İçindekiler

    Beta Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?

    beta balığı akvaryumu nasıl olmalı

    Satın alırken ufak poşetlerde ya da plastik kaplarda verilen Beta balıklarına uygun bir ortam hazırlamak için doğru boyutlara sahip ve içerisinde doğru akvaryum elementleri olan bir akvaryum hazırlamanız kesinlikle şarttır. Peki Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı?

    Beta balığı için en az 20 litrelik, içerisinde hava filtresi ve ısıtıcı olan bir akvaryum kullanmalısınız. Fanusta ya da küçük plastik kaplar içerisinde beta beslemek çok yanlış olacaktır. Bu hem onların yeteri kadar büyüyememesine yol açar hem de çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasında etkili olur. Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı konusunda kullanacağınız suyun büyük bir rol oynadığını da unutmamalısınız.

    Beta Balığı Akvaryumu Kaç Litre Olmalı?

    Beta balığı tek yaşamaya uygun olduğu için onlara ufak bir akvaryumun yeteceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Beta balığı akvaryumu en az 20 litre olmalıdır. Ancak ne kadar büyük bir akvaryum kullanırsanız bu balığınız için o kadar iyi olur.

    Beta Balığı Fanusta Yaşar Mı?

    Fanusta yaşam bazı balık türleri için geçerli olabilir fakat Beta balığı fanusta yaşayamaz. Fanus beta balıkları için son derece küçüktür ve hem gelişimlerini hem de sağlıklarını kötü anlamda etkileyecektir.

    Beta Balığı Suyu Nasıl Olmalı?

    Akvaryum balıkları için sadece hacim değil aynı zamanda su koşulları da çok önemlidir. Özellikle beta balığı gibi türlerin suya karşı olan hassasiyeti düşünüldüğünde Beta balığı suyu nasıl olmalı sorusu aklınıza gelebilir.

    Beta balığı yumuşak ve ılık suları sever. Tropikal bir balık türü olduğu için akvaryumuna koyacağınız suyun soğuk ve çok sert olmamasına dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Beta balığı suyu nasıl olmalı konusunda aşırı derece asidik ve bazik sular kullanmaktan da çekinmelisiniz.

    Beta Balığı Kaç Derecede Yaşar?

    Tropikal iklim kuşağında bulunan bütün balıklar gibi Beta balığı 23-27°C derece sularda yaşar. Daha soğuk bir su kullanmanız şoka girmesine ve ölmesine neden olabilir.

    Sertlik

    Beta balığı çok sert suları sevmez. Kullanacağınız su 70-300 ppm sertlik derecesine sahip olabilir. Suyun 6.5 ve 7.5 pH aralığında olduğundan da emin olmalısınız.

    Pet_Paw 2832 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor