Bombay Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bombay Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Bombay kedisi sahiplenmek isteyenlerin ve sahiplerinin kedileri hakkında merak ettikleri konular arasında ömürleri gelmektedir. Bombay kedisi kaç yıl yaşar gibi sorularla birlikte bombay kedilerinin ömürleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kedi severlerin aradıkları bilgileri kolayca bulabilmeleri için güzel bir içerik hazırladık.

İçindekiler

    Bombay Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

    Bombay Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

    Bombay kedisi kaç yıl yaşar sorusuna verilecek yanıt ne olursa olsun kedi sahipleri tarafından başlangıçta kabul görmeyecektir. Kedi severler en yakın arkadaşlarının, bir evi paylaştıkları, paylaşacakları dostlarının uzun süreler onlarla yaşamalarını istemekte ne kadar haklı olsa da Bombay kedilerinin ortalama bir ömrü vardır. Tüm canlılarda olduğu gibi bombay kedisinin de ömrü sınırlıdır.

    Kediler kaç yıl yaşar adlı içeriğimizi incelediğinizde daha rahat anlayacağınız üzere Bombay kediler 15-20 yıl arası süren yaşamlarıyla nispeten uzun bir ömre sahiptirler. Bombay kedileri 18 yıl yaşarlar ve sahipleriyle birlikte anı biriktirirler. Bombay kedinizin son zamanlarında olduğuna dair bir korkunuz veya fikriniz varsa, kedinizin yaşı da gerçekten bu ortalamaya denk geliyorsa onunla kaliteli vakit geçirmek konusunda acele etmelisiniz demektir.

    Bombay Kedisi Evde Kaç Yıl Yaşar?

    Bombay kedilerinin ne kadar yaşadığını öğrenmenin en kolay yolu onların farklı ortamlarda, farklı ilgiyle ne kadar yaşadıklarını anlamaktan geçer. Bombay kedisi evde ortalama 20 yıl kadar hayatta kalabilir. Doğru bakıldığında ve sevgi eksik edilmediğinde bombay kedilerinin 23-24 yaşına kadar hayatta kaldığını görebilirsiniz. Yine de kedinizin sağlık sorunlarından kurtulması için veteriner hekimler tarafından profesyonel destek almayı aksatmamalısınız.

    Bombay Kedisi Sokakta Kaç Yıl Yaşar?

    Evde yaşam sürelerinin ne kadar ileri gittiği düşünülürse Bombay kedilerinin sokakta da ciddi anlamda hayatta kalabileceğini düşünüyor olabilirsiniz. Fakat kedilerin avlanma yetilerinin azalmasıyla birlikte uzun süreler yaşama şansları da oldukça azalmıştır. Bombay kedileri sokakta 10 yılı zar zor geçecek şekilde hayatlarını devam ettirmekte ve biz insanların onları sahiplenmelerini beklemektedirler.

    Bombay Kedisinin Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    Bombay kedinizin daha uzun bir hayata sahip olmasını istiyorsanız uymanız gereken, dikkat etmeniz gereken bazı özel maddeler vardır. Kedilerin normal yaşantısının aksine üzerinde özenle durulması gereken konular hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Petarkadaş olarak sizlerle buluşturacağımız durumlara hazırlıklı olmanız durumunda büyük sorunlar yaşamaya uzak olabilirsiniz.

    • Kedinizle verimli vakit geçirmek,
    • Aşılarını düzenli yaptırmak,
    • Düzenli veteriner hekim kontrolüne götürmek,
    • Sağlıklı beslenmesini sağlamak,
    • Tırnak temizliğine özen göstermek,
    • Üşütmemesini sağlamak kedilerim yaşam süresini olumlu yönde etkiler.

    Bu maddeleri uygulayarak, kedinize karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirerek kedinizin sahip olduğu potansiyel ömrünü sonuna kadar uzatma şansına erişmiş olursunuz. Unutmamanız gereken konu ise kedilerin, canlıların ömrünü uzatma şansınızın olmadığınız. Sadece potansiyel ömürlerini yani genetik sorunlarıyla birlikte hesaplanan ömürlerini sonuna kadar kullanmayı deneyebilirsiniz.

    Pet_Paw 2089 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor