British Shorthair Kaç Yıl Yaşar? Ne Kadar Yaşar

British Shorthair Kaç Yıl Yaşar? Ne Kadar Yaşar

Kediler hakkında bilgi alırken onlarla yaşamayı düşünenler, British Shorthair sahiplenmek isteyenler öncelikli olarak British Shorthair kaç yıl yaşar sorusuna yanıt arıyorlar. Bu soruya aldıkları yanıtla beraber kararlarını kesinleştiriyor veya vaz geçiyorlar. Doğaldır ki yaşam süresi British Shorthair severler için çok önemli ve kıymetli bir parametre olarak karşımıza çıkmaktadır.

İçindekiler

    British Shorthair Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    British Shorthair özellikleri adlı içeriğimizde bahsettiğimiz gibi kanişlerin hayat standartlarını, yaşam süresini etkileyen çeşitli etmenler vardır. Bu etmenlerden bazıları çevreden yani dışarıdan kaynaklıyken birçoğu da hayvanın kendisinden kaynaklanmaktadır. Poodleların ne kadar yaşayacakları konusunda ki süreyi belirleyen en önemli başlık da bu faktörlerin tamamıdır.

    British Shorthair ne demek gibi içeriklerimizi okuyarak kedinin özellikleri hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olmanız da yaşam süresi için önemli olacaktır. Sahiplendiğiniz, baktığınız, beraber yaşadığınız kediyi yakından tanımanız onun sağlığı ve yaşam süresi içerisinde oldukça etkili olacaktır.

    British Shorthair Ömrü İçin Kontrol Edilemeyen Faktörler

    Can dostlarımızın hayatlarının uzunluğunu, kısalığını etkileyen, değiştiren maddelerin bazılarına ne yazık ki müdahale etmek imkansızdır. Ne kadar ilgili olursanız olun British Shorthair kedinizin ne kadar yaşayacağı konusunda elinizden hiçbir şey gelmeyecek bazı durumlar vardır.

    • Kalıtımsal hastalıklar
    • Kazalar

    British Shorthair kaç sene yaşar sorusuna yanıt vermeden önce karşı koyamayacağımız faktörler de olduğunu unutmamak gerekir. Ne kadar emek verirseniz verin kimi durumlarda korktuğumuz şeyler başımıza gelir ve British Shorthair yaşam süresi bizim elimizde olmadan olumsuz, olumlu yönde değişim gösterir.

    British Shorthair Ömrü İçin Kontrol Edilebilir Faktörler

    Etmenlerden bahsederken sadece kontrolümüz dışında gerçekleşen olaylardan bahsetmek hiç doğru olmayacaktır. British Shorthair kaç yıl yaşar sorusuna yanıt verirken olumlu konuşmanın, fazladan süre vermenin en kolay yolu kontrol edilebilir konularda düşünceli olmaktır.

    • Beslenme
    • Spor
    • İlgi

    Kontrol edilebileceğini söylediğimiz durumlar için British Shorthair sahiplerinin ne kadar ilgili ve bilgili olduğu en önemli konudur. Süreçlerde bilgili olmanız ve Poodle’ınız için samimi ilgi göstermeniz ile yaşam süresini farklılaştırabilirsiniz

    British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

    British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

    Artık ana soruya yanıt vermek gerektiğini düşünüyoruz. Yaşam süresinin neye göre değiştiğini, British Shorthair kaç yıl yaşar sorusuna yanıt verirken hangi faktörleri göz nünde bulundurduğumuzu da anlattıktan sonra konuya en anlaşılır şekilde bir nokta koyalım, British Shorthair kaç yıl yaşar? British Shorthairlar 14-20 yıl arası hayatta kalırlar. Bu ortalama süre değişiklik gösterebilir.

    Sizlerle paylaştığımız British Shorthair yaşam süresi içeriğimizde de bahsettiğimiz koşullara göre çok büyük farklılıklar gösterebilir fakat bu oran pek yüksek değildir. Çok nadir durumlarda yaşam süresi absürt değişimler gösterse bile genelde ortalama olarak British Shorthair ömrünün 15 yıl olduğunu söyleyebiliriz.

    Evde British Shorthair Ne Kadar Yaşar?

    British Shorthair ne kadar yaşar gibi bir konuda konuşurken British Shorthair’ın nerede yaşamını sürdürdüğünü bilmek büyük önem taşımaktadır. Evcil bir hayvan olarak üretilen kediler kaç yıl yaşarlar diye düşünüyorsanız ev ortamında 22 yıla kadar yaşayabildiklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Evinizdeki yaşam standartlarını yükselterek kediniz ile daha uzun süre bir arada olabilirsiniz.

    Sokakta British Shorthair Kaç Sene Yaşar?

    Çoğu cins kedide olduğu gibi hatta sokak kedilerinde dahi olduğu gibi British Shorthairlar sokakta yaşamaya elverişli canlılar değildir. Doğumlarından itibaren sokağa terkedildiklerinde 2-3 yıl hayatta kalmaları bile şaşırtıcı olacağı için British Shorthairlar sokakta yaşayamazlar demek en doğrusu olacaktır. Acil ve karşı konulamaz durumlarda sokağa terk etmek yerine sahiplendirmeyi düşünmek en doğrusu olacaktır.

    British Shorthair Ömrü Nasıl Uzatılır?

    British Shorthair kaç yıl yaşar gibi besleyeceğimiz kediyle olan ilişkimizi doğrudan etkileyen bir konuda konuşurken bu süreyi arttırmak için neler yapmamız gerektiği konusunda da konuşmak gerektiğini düşünüyoruz. British Shorthair ne kadar yaşar, British Shorthair kaç sene yaşar sorularından çok British Shorthair yaşam süresi nasıl uzatılıra dikkat edelim.

    • Sağlıklı beslenme,
    • Kısırlaştırma,
    • İlgi ve sevgi,
    • Tecrübe,
    • Spor

    Listemizde gördüğünüz maddeler British Shorthairlar kaç yıl yaşar sorusuna verilecek yanıtları arttıracak durumlardır. Sağlıklı bir yaşam sürmeleri için döktüğünüz her ter damlasının karşılığını alacağınızdan emin olmalısınız ama en önemlisi ilgi ve sevgi konusunda ilerleme için aranızdaki iletişimi güçlendirmelisiniz.

    Pet_Paw 13799 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor