British Shorthair Neden Kucak Sevmez?

British Shorthair Neden Kucak Sevmez?

Kedi cinsleri arasında her zaman hakkında en çok sorunun yanıt beklediği kedilerden olan British Shorthair neden kucak sevmez? Böylesine uysal, tatlı ve insanlarla yaşamaya alışık bir canlının insanlar tarafından sevilmeye, kucaklanmaya neden bu kadar uzak durduğunu anlamak bazen mümkün olamayabiliyor.

İçindekiler

    British Shorthair Neden Kucak Sevmez?

    British Shorthair Neden Kucak Sevmez?

    Kediler hakkında sorulara yanıt vermeden önce nasıl bir kediden bahsettiğimizi tam olarak bilmek gerekmektedir. Her kedi için benzer özelliklerden bahsetmek mümkün olmadığı için bahsi geçen konuyu anlamanın yolu Brisith Shorthair özellikleri sayfamızı incelemekten geçer. Brtisih Shorthair neden kucak sevmez konusuna kedinin özelliklerinden bahsederken de değinmiştik.

    British Shorthair cinsi kediler kendilerine has özellikleri ile insanları cezbederler fakat onların da bazı istekleri, beklentileri vardır. Güzel dış görünüşlerinin, kaliteli karakterlerinin yanında kusur sayılabilecek bir özellikleri de vardır. British Shorthairlar diğer kedilere nazaran çok daha asosyal canlılardır. Sosyallik karşıtı bu duruşları kucak sevmemelerine neden olmaktadır.

    British Shorthair Kucağa Nasıl Alıştırılır?

    Güzeller güzeli British Shorthair kedinizi kucağınıza almak konusunda ısrarcıysanız, ki olmamanızı tavsiye ederiz, öncelikle yavaş ve dikkatli alıştırmalarla yola koyulmalısınız. Ani, ısrarcı tavırlar kedinizin kucak konusundaki isteksizliğini daha da arttırabilir hatta hastalık boyutuna taşıyabilir. British Shorhair kucağa nasıl alıştırılır sorusuna yanıt arıyorsanız çok daha nazik olmalısınız.

    • Ödül maması kullanın,
    • Kucağınıza aldığınızda sevildiğini hissettirin,
    • Gitmek istiyorsa zorlamayın,
    • Yabancıları kucak konusunda uyarın

    Yukarıda sizlerle paylaştığımız önerileri dikkatli bir şekilde uyguladığınızda British Shorthair neden kucak sevmez gibi soruları sormak zorunda kalmazsınız. Kedinizle yaşayacağınız güzel anılarda kedinizin kucağınızda olmasını istiyorsanız bu maddelere neredeyse her zaman dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde korkuları tekrar ortaya çıkabilir.

    British Shorthair Asosyal Mi?

    Sosyal olmadıkları konusunda birkaç cümle kurduktan sonra British Shorthair asosyal mi gibi bir düşünceye kapılmış olabilirsiniz. Sizleri böyle yanlış fikirlere yöneltmek en son isteyeceğimiz şeyler arasındadır. British Shorthairlar ciddi anlamda sosyallikten uzak canlılardır fakat bu özelliklerinin yanında onların asosyal olduklarını söylemek de hata olacaktır.

    Sadece yalnız kalmaktan, kendi özgür yaşantıları ve alanları olmalarından hoşlanırlar. Kalıtımsal olarak sahip oldukları bu içgüdü onların sarılma konusunda isteksiz olmasına neden olmaktadır. Daha doğru bir cümleyle özetlemek gerekirse British Shorthair sarılmayı sevmez ama sevginizi ve ilginizi olumlu karşılar. Temastan hoşlanmadıkları için sevginizi gözlerinizle anlatmaktan çekinmemelisiniz.

    Pet_Paw 5029 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor