British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Pek çok kedinin ölümüne sebebiyet verebilecek bir rahatsızlık olduğu için British Shorthair üriner sistem hastalığı erken teşhis ve uygun tedavi uygulanmadığında geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Sahiplerinin dikkat etmesi gereken rahatsızlıkların başında gelmektedir.

İçindekiler

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı

    british shorthair üriner sistem hastalığı

    Adından da anlaşılacağı üzere üriner yollarda gözlemlenen bu hastalık mutlaka en erken şekilde tedavi altına alınmalıdır. British Shorthair üriner sistem hastalığı idrar yollarını etkilediğinden dolayı kedinizde devamlı bir acı ve sancıya sebebiyet vererek yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden olur.

    Eski neşesini kaybederek hal ve hareketlerinde yaşadığı değişimler göze çarpacağı için ilk başta kedi sahipleri tarafından buna neden olan şeyin sebebini anlamakta güçlük yaşanabilir. Fakat bir takım belirtiler ışığında bu rahatsızlığın varlığından şüphelenmek olasıdır. Veteriner hekim muayenesi ile birlikte en doğru sonuca ulaşılmaktadır.

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

    Kediler rahatsızlandıkları zaman bu durumu genellikle gizlemeye meyillilerdir. Bu yüzden British shorthair üriner sistem hastalığı belirtilerini görmek zorlaşabilir. Herhangi bir durumdan şüphelendiğiniz taktirde kedinizi bol bol gözlemlemeniz gerekir. Aşağıda en sık rastlanan belirtileri görebilirsiniz.

    • İdrar kaçırma
    • İdrar yaparken bağırma
    • İdrarda kan
    • Çok sık idrar yapma

    Olmadık yerlere idrarını yapma ve idrar kaçırma çoğu zaman veteriner müdahalesi gerektiren yaygın üriner sistem rahatsızlıklarından olabilir. İdrarını yaparken zorlanmaları ve yaşadıkları acıdan dolayı bağırmaları da bu durumdan kaynaklıdır. Acı çektiği için her seferinde çok az idrar yapar ve idrar sıklığı artar. British Shorthair üriner sistem hastalığı belirtileri en kolay idrarda kan görülmesiyle ortaya çıkar.

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir?

    British Shorthair üriner sistem hastalığını teşhis etmek için iyi bir gözlem yeteneğine sahip olmanız gerekir. Tuvalet kaplarını sık sık kontrol ederek her şeyin yolunda gittiğinden emin olabilirsiniz. Kedinizin hal ve hareketlerindeki davranışlar da teşhis için önemlidir. En doğru sonuca ulaşmak için veteriner hekim kontrolü şarttır.

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Nedenleri

    Bütün kedilerde idrar yolu rahatsızlıkları görülebileceği gibi bunun altında yatan sebepler değişiklik göstermektedir. Hiç akla gelmeyecek sebeplerden dolayı bile bu rahatsızlığı yaşamak mümkündür. En çok bilinen British Shorthair üriner sistem hastalığı nedenleri ise aşağıda sıralandığı gibidir:

    • Stres
    • Üretral Tıkanıklıklar
    • Taşlar

    Yeteri kadar temiz ve taze su tüketmemek insanlarda olduğu gibi kedilerde de böbrek taşı oluşumuna neden olur. İdrar kesesinden idrarı dışarı taşıyan borulardaki tıkanıklıkların yanı sıra henüz nedeni bilinmese de stresin de bu hastalığın ortaya çıkmasında etkili olduğu bilinmektedir.

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Tedavisi

    İdrar yolu problemlerini ortadan kaldıracak tek bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Bu yüzden British Shorthair üriner sistem hastalığı tedavisinde veteriner hekiminizin tavsiye ettiği yöntemleri uygulamanız önemlidir. En uygun tedavi planını belirlemek için veterinerinize danışmanız esastır.

    • Üriner sistem mamaları
    • İlaçlar
    • Cerrahi operasyon

    Üriner sistem sağlığına iyi gelen özel olarak formüle edilen mamalar kedinizin eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Veterinerinizin reçete ettiği ilaçları aksatmadan kullanmanız gerekir. British Shorthair özellikleri ve bakımı sayesinde gerek duyulduğu taktirde cerrahi operasyonlar sonrası kedinize nasıl bakmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

    British Shorthair Üriner Sistem Hastalığı Nasıl Engellenir?

    Beslenme düzeninin değiştirilmesi, bol bol su tüketimi ve stresten uzak durma British Shorthair Üriner sistem hastalığını engellemenin en etkili yoludur. Veteriner hekimlerin önerisi ile birlikte kullanılan çeşitli gıda takviyeleri de kedinizin daha sağlıklı bir boşaltım sistemine sahip olmasında etkili olur.

    Üriner sistem sağlığına iyi gelen mamaların kullanımıyla böbreklerde mineral birikmesinden kaynaklı yaşanan taş oluşumlarını azaltacaktır. British Shorthair Üriner sistem hastalığını engellemenin kesin çözümü ise veterinerinizin reçete ettiği ilaçları düzgün bir şekilde kullanmak olacaktır.

    Pet_Paw 1377 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor