Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur?

Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur?

Cennet papağanları, yetişkinler ve çocuklar arasında evcil kuş türü olarak sıklıkla tercih edilen bir papağan türüdür. Oyuncu yapıları ve akıllı olmaları sayesinde kolay öğrenirler. İlk defa bu papağan türünden aldıysanız, cennet papağanı nasıl konuşturulur diye merak etmiş olmalısınız. Bu yazımızda bu sevimli dostlarımızın nasıl konuşturulduğu ve nasıl kolay konuşabileceklerine dair tüm detayları bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Cennet Papağanı Nasıl Konuşturulur?

    Cennet papağanları rengârenk tüyleri, akılı olmaları ve cana yakın kişilikleri ile evcil kuş olarak insanlar tarafından en çok beslenen papağan türleri arasında yer almaktadırlar. Bu akılı ve sevimli dostlarımızın çok farklı yetenekleri bulunmaktadır. Bunlardan en dikkat çekeni, cennet papağanlarının konuşma yeteneğidir. Peki, cennet papağanı nasıl konuşturulur?

    Cennet papağanı nasıl konuşturulur diye baktığımızda, cennet papağanları taklit etme yeteneği sayesinde konuşurlar. Duydukları birçok kelimeyi konuşabilirler. Öğrenme süreçleri diğer papağan türlerine oranla daha zordur fakat öğrendiklerinde susturmak mümkün değildir. Konuşturmak için çeşitli egzersizler yapmanız gerekmektedir. İlk başlarda öğrenebileceği kolay ve basit kelimeleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

    Sevimli dostlarımızın konuşmasını sağlamak için oldukça sabırlı ve ilgili olmanız gerekmektedir. Sizleri sürekli duydukları ve gördükleri yerlerde beslerseniz, konuşmalarınız duyabilir ve daha erken konuşabilirler. Eğer hiçbir ses duymadığı bir odada beslerseniz, daha geç beklide hiç konuşamayabilirler. Cennet papağanı nasıl konuşturulur sorusunun cevabı bu şekilde olmalıdır.

    Cennet Papağanları Konuşur Mu?

    Son yıllarda köpekler ve kedilerden hemen sonra, evcil kuşlarda insanlar arasında evcil hayvan olarak beslenmektedir. Bu kuş türlerinden biride güzel görünümleri ve konuşma yetenekleri sayesinde cennet papağanlarıdır. Cennet papağanları diğer papağan türlerine oranla daha az kelime konuşma yeteneğine sahiptirler. Öğrenme süreçleri daha uzundur. Fakat öğrendiklerinde susmazlar sürekli konuşmak isterler. Cennet papağanları konuşur mu sorusunun cevabı bu şekildedir.

    Cennet Papağanları Hangi Kelimeleri Kolay Söyler?

    Cennet papağanları öğrenme konusunda çok isteklidirler. Etraftaki sesleri duyarlar ve taklit etmeye çalışırlar. İlk defa cennet papağanı besliyorsanız nasıl konuşturmaya başlayacağınızı merak etmiş olmalısınız. Bu sevimli dostlarımız bazı kelimeleri diğer kelimelerden daha hızlı öğrenirler. İlk defa konuşacak papağanınız için söylenmesi kolay kelimelerle eğitime başlamanız gerekmektedir. Bu kelimeler basit ve söylenmesi kolay olmalıdır. Cici kuş, annecik, babacık, merhaba, aşkım, kızım, oğlum ve selam gibi kelimeleri kuşunuz daha kolay öğrenir.

    Cennet Papağanları İçin Konuşma Egzersizleri

    Cennet papağanları konuşması diğer papağan türlerine oranla daha zorlayıcıdır. Bu tatlı dostlarımızı konuşturmak için sabırlı olmanız gerekmektedir. Eğer papağanınızın daha erken konuşmasını istiyorsanız yapacağınız bazı egzersizler bulunmaktadır. Birlikte bu egzersizler nelerdir bakalım:

    • Söylediniz kelimeleri sürekli olarak tekrar edin.
    • Cennet papağanının sevdiği yiyeceklerle ödüllendirin.
    • Söylenmesi zor olan kelimeler yerine daha basit kelimelerle konuşmaya başlayın.

    Yukarıda yazılan egzersizler sayesinde ilk defa cennet papağanı beslemekte olan biri için konuşma egzersizleri temelini oluşturmaktadır. Kullandınız kelimeleri gün içinde 5 veya 6 kez tekrar etmeniz, papağanınızın daha hızlı öğrenmesini sağlayacaktır.

    Pet_Paw 5957 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor