Chihuahua Kaç Tane Doğurur?

Chihuahua Kaç Tane Doğurur?

Chihuahualar hakkında araştırma yapıyorsanız ya da sahipseniz, Chihuahua kaç tane doğurur merak etmiş olmalısınız. Her köpek cinsinin kendilerine göre yavru doğurma sayıları bulunmaktadır. Bu sayı cinlerine ve yaşlarına göre değişim göstermektedir. Bu yazımızda Chihuahua kaç tane yavru doğurur ve bir seferde kaç yavru doğurduğu gibi sorularınıza yanıt bulacaksınız.

İçindekiler

    Chihuahua Kaç Tane Doğurur?

    Bir Chihuahua kaç tane doğurur diye bakacak olursak, bunun cevabı en az 2 yavru en fazla 5 yavru doğurdukları görülmüştür. Doğumlarında genel olarak dünyaya gelen yavru sayısı 1-3 arasında olduğu söylenmektedir. 2011 yılında Coco adlı bir chihuahua 10 yavru doğurarak rekor kırmış ve Guinness rekorlar kitabına girmiştir. Yeni doğan yavruların ilk 5 ay annelerinden ayrı kalmamaları ve temiz koşularda bakılmaları gerekmektedir.

    Sevimli dostumuz chihuahua dişisi üreme yaşına geldiğinde artık çiftleşebilir konum gelmektedir. Çiftleştirilen dişinin ortalama 56 ile 70 günlük bir gebelik sürecinden sonra tatlı minik yavrularına kavuşur. Eğer ilgisiz ve kötü şartlarda gebelik süreci geçiren bir köpeğiniz varsa, bu durum yavruların sağlığını ciddi ölçüde etkileyebilir. Sağlığı etkilenen yavrular ölü veya sağlıksız doğabilir.

    Chihuahua Bir Seferde Kaç Yavru Doğurur?

    Chihuahua kaç tane doğurur sorusunun yanı sıra bir diğer merak edilen konu ise, Chihuahua bir seferde kaç yavru doğurur konusudur. Bir dişi tek seferde doğurduğu yavru sayısı cinsine, sağlık durumuna ve yaşına göre değişmektedir. Tek seferde bazen 1 yavru bazen ise 4 yavru peş peşe doğurdukları bilinmektedir. Genelde ortalama tek seferde 3 yavru doğurdukları söylenmektedir.

    Chihuahua Yılda Kaç Yavru Yapar?

    Bu minik ve sevimli dostlarımız bir yılda çok fazla doğum yapamazlar. Bir yılda yaptıkları doğum süreçleri, dişinin doğum döngüsüne ve dişinin sağlık durumuna bağlıdır. Uzmanlar kısırlaştırılmamış Chihuahua ortalama yılda 1 veya 3 kez doğum yapmaları gerektiğini söylemektedir. Genelde bu cinsin 6 ay gibi bir süreyle 2 döngü şeklinde yavru yaptıkları bilinmektedir. Ancak bu durum doğum süresine bağlı olarak da değişim gösterebilir. Bu durumda bize Chihuahua yılda kaç yavru yapar sorusunun cevabını vermektedir.

    Pet_Paw 3516 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor