Deprem Bölgesinden Uçakta Evcil Hayvan Taşıma

Deprem Bölgesinden Uçakta Evcil Hayvan Taşıma

Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden biri yaşanırken büyük markalardan ve resmi kuruluşlardan evcil hayvanlar hakkında adımlar atılmaya başlandı. Uçakta evcil hayvan taşıma hakkında birçok farklı marka bildiri yayınladı ve resmi olarak kurallar açıklandı. Depremden kurtarılan kedi ve köpekler için hayati önem taşıyan bilgileri aktarmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Deprem Bölgesinden Uçakta Evcil Hayvan Taşıma

    Pegasus,THY gibi büyük havayolu şirketlerinin neredeyse tamamı deprem bölgesinden güvenli illere yapılacak uçuş biletlerinin ücretsiz veya çok yüksek indirimlerle olacağını duyurdu. Tüm bunların yanında insan sağlığının zorlandığı bu acı günlerde evcil hayvanlarına bir çıkış yolu arayanlar için de bazı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hava yollarından gelen açıklama göre enkazdan çıkartılan sahipli dostlarımız uçaklarla yolculuk edebilecekler.

    Tarihin en acı günlerine tanıklık ederken bizlere muhtaç dostlarımızın hayatları konusunda da bazı sorumluluklarımız var. Enkazdan çıkartılan, deprem bölgesinde olan, güvenli bölgelere taşınması gereken tüm evcil hayvanların gerekli belgelere sahip olması durumunda uçaklara alınacağı resmi olarak açıklandı. Depremden kurtarılan kedinizle, köpeğinizle birlikte hiçbir ücret ödemeden, sadece belgelerle güvenli illere seyahat edebileceksiniz.

    Uçaklarla Evcil Hayvan Taşıma İçin Gerekli Belgeler

    Deprem bölgesinde tanıdıkları olan, doğrudan deprem bölgesinde olan vatandaşlarımız için yapılan açıklama göre evcil hayvanlarla birlikte çevre illere seyahet söz konusu. Kedinizle, köpeğinizle birlikte nispeten daha güvenli illere gidebilmeniz için gerekli belgeler;

    • Evcil hayvan pasaportu,
    • Kafes,

    Uçuşun güvenliği için hayati önem taşıyan bu bölgelere sahip olduğunuz takdirde evcil dostlarınızla birlikte ücretli veya ücretsiz olarak deprem bölgesinden uzaklaşabilirsiniz. Böylesine acı günlerde bilgilendirmeye çalışmak bile inanın çok zor, ancak resmi kaynaklardan gelen açıklamayı paylaşmamız gerektiğini düşündük. Geçmiş olsun Türkiye.

    THY Evcil Hayvan Taşıma Güncellemesi

    En acil durumlarda bile hayvanların taşınması söz konusu olduğunda kafes ve havan pasaportunun gerekli olduğunu söylemiştik. Son yapılan açıklamara göre THY bu gereksinimleri esneterek deprem bölgesindeki insanların evcil hayvanlarının kurtarılmasına yardımcı olmaya çalışıyor. THY'nin yaptığı son açıklamaya göre uçuş güvenliğini doğrudan etkilediği için kafesler zorunlu kalacak, pasaport gereksinimi geçici olarak kaldırılacak. 

    Özetle, THY ve Pegasus seferlerine evcil hayvanlarınızla ulaşmak istiyorsanız sadece kafese sahip olmanız yeterli. Geçici bir süreyle evcil hayvan pasaportu gereksinimi rafa kaldırıldı. Pasaportsuz uçuşlar sadece ve sadece deprem bölgeleri için geçerli olacak.

    Pet_Paw 841 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor