Dermatofit Ringworm Insanlara bulaşır mı?

Dermatofit Ringworm Insanlara bulaşır mı?

.

📌dermatofit (ringworm) insanlara da bulaşabilen kediler ve köpeklerde yaygın olarak görülen en önemli deri hastalıklarından biridir. (daha önce bu konu hakkında bilgilendirme gönderisi paylaştım ana sayfamı kontrol ediniz.)
.
💉mantar aşısı her sene yapılmalı mı?
.
👉🏻40 civarı dermatofit yani, döküntü, kaşıntı yapan mantar türü olduğu biliniyor. bunlardan biri de mycoplasma canis. aşı ise, bu 40 civarı türden sadece mycoplasma canis türüne etkiyor. yani, her sene mantar aşısı yaptırmak dostunuzun mantar olmayacağı anlamına gelmiyor. çünkü bir sürü mantar türü var.
.
💉bu aşı, 2 doz şeklinde mycoplasma canis türünü teşhis etmek şartıyla, dermatofit hastalığında tedavi amaçlı kullanılabilir ya da özellikle çok kedinin yaşadığı ev veya barınak ortamlarında teşhis edilirse, bulaşmanın engellenmesi adına aşılama yapılabilir. ama evde yaşayan, temiz ortamda bakılan, deri sağlığına dikkat edilen, iyi beslenen hayvanların, rutin yıllık aşılarına eklenmesine gerek görülmüyor ve önerilmiyor.
.
🟠not: özellikle yavru kediler ve bağışıklığı düşük kötü bakılan hayvanlarda daha kolay yayılıyor. sokaktan sahiplendiğiniz yavru kedilerde 1 ay içinde mantar lezyonları ile karşılaşma olasılığınız yüksek. ortaya çıkış süresi 1-3 hafta sürebiliyor ve direkt temas ile insana ve başka hayvanlara bulaşma görülebiliyor. inatçı bir türdür, mutlaka çok fazla yayılmadan tedavi edilmelidir.
.
http://www.abcdcatsvets.org/dermatophytosis-ringworm-in-cats/

Pet_Paw 510 Patileme

Yorumlar


Sponsorsponsor