Dingo Hangi Hayvan Irkıdır?

Dingo Hangi Hayvan Irkıdır?

.

Dingo halk arasında yaygın olarak tanınmayan bir cins olduğundan Dingo hangi hayvan ırkıdır bilmeyen pek çok kişi mevcuttur. Ülkemize taşımacılıkla getirilen bu hayvanlara çok nadir rastlanır. Herkesin evine alıp bakabileceği bir hayvan değildir. İnsanlarla arası pek iyi olamayan bu hayvanların doğal ortamından koparılmaması en iyisi olur.

İçindekiler

     

    Dingo Hangi Hayvan Irkıdır?

    Dingo bir köpek ırkıdır. Dingo hangi hayvan ırkıdır bilmeyenler çok farklı tahminlerde bulunuyor olsalar da Dingolar orijinal yababi köpek ırklarından birisidir. Avustralya ve Güneydoğu Asya bölgelerinde yaşayan Dingolar, sarı tüy rengine sahiptir. Görünüm olarak kurt köpeklerine benzetilebilir.

    Dingo yırtıcı ve etçil köpek cinsidir. İlk olarak insanlar bu köpekleri çoban köpeği olarak kullanmışlardır. Zamanlar Dingolar çiftlik hayvanlarını saldırıp yemeye başlayınca çiftçiler tarafından öldürülmüşlerdir. Bu nedenle sayıları oldukça azalmış ve nesilleri tehlikeye girmiştir.

    Dingolar o kadar güçlü ve saldırgan hayvanlardır ki Avusturya kıtasının en ünlü hayvanı olan kanguruları kolayca avlayabilirler. Genellikle yalnız yaşamayı seven bahsi geçen köpekler bazen daha kolay avlanabilmek için grup halinde dolaşabilirler.

     

    Dingo Evcilleşir Mi?

    Dingoların sert, asil görünümünden etkilenen kişiler bahçelerinde veya evlerinde bu ırktan birkaç canlı beslemek isteyebilir. Yabani olan Dingoların direkt doğal ortamlarından alınıp beslenmesi oldukça tehlikelidir. Bu nedenle köpeğe ilgisi olan kişiler Dingoların evcilleşip evcilleşemeyeceğini merak etmektedir.

    Dingoların evrimlerinin belli bir aşamasında evcilleşip sonrasında tekrar yabanileştiklerini ortaya süren bazı iddialar mevcuttur. Bu iddiaların doğruluğu tartışmaya açık olsa da yüzyıllardır varlığını yabani bir şekilde geçiren Dingo köpeklerin evcilleşmesi mümkün değildir. Yani Avusturalya’dan yavru bir Dingo getirip, eğittikten sonra evcilleşmesini beklememelisiniz.

    Dingolar evcil hayvan kategorisinde yer almadığı için bu hayvanları sigortalatmak istendiğinde maalesef evcil hayvan sigortası yaptırılamaz. Yabani olan Dingolar için mülkiyete bağlı sigortalar üzerine görüşme yapılmalıdır.

    Pet_Paw 1901 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor