Köpeklerle arası iyi olan insanlar arasında köpek cinslerinin kelime anlamını merak edenler büyük bir çoğunluktadır. Doberman ne demek diye merak ediyorsanız doberman özellikleri ve davranışlarına takılmadan sadece kelime anlamlarına bakarak sizleri bilgilendirmek için açığız.

İçindekiler

    Doberman Nedir?

    Kelime anlamına geçmeden önce Doberman nedir konusunda biraz bilgi sahibi olmak en doğrusu olacaktır. İlk defa doberman kelimesiyle karşılaşıyorsanız, doberman en çok sevilen, en çok tercih edilen köpek cinslerinden birisidir. Alman kökenli olmasıyla ülkemizde de popülerliğini uzun süredir sürdürmektedir.

    Dobermanlar insanlarla iyi geçinen, zeki ve eğitilebilir köpeklerdir. Pinscher ailesinin bir üyesi oldukları için Doberman olarak çağırılırlar ve dışarıdan bakıldığında oldukça saldırgan görünürler. Bu görünüşleri nedeniyle halk arasında isimlerinin anlamı genelde olumsuz çağrışım yapmaktadır.

    Doberman Ne Demek?

    Doberman Ne Demek?

    Doberman ne demek diye soruyorsanız aslında alacağınız yanıt karşısında pek tatmin olmayacaksınız. Bu kötü haberi sizlerle paylaştıktan sonra konunun detaylarına inmeye başlayalım. Aslında doberman kelimesinin hiçbir dilde karşılığı yok fakat bir kelime grubundan kaynaklı olarak köpeklerle ilgili bir anlam taşımaktadır.

    Günümüzde kullanılmayan bu kelime grubunun anlamını incelemek gerekirse, yani doberman ne demek diyorsak “bir köpek cinsi” anlamına geldiğini bilmek iyi olacaktır. Bir köpek cinsi deyiminin tam karşılığı olmasa bile deyimin anlamları arasında sözlüklerde hala geçerliliğini korumaktadır.

    Doberman Kelimesi Nereden Gelir?

    Kelime anlamı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kelimenin nereden geldiğini de bilmek hayatınıza katkı sağlayacaktır. Doberman ne demek sorusuna yanıt verirken bahsettiğimiz gibi kelime Almanca ve İngilizce olarak doberman pinscher deyiminden gelmektedir. Dönemin en yoğun kullanılan dillerinden gelmiş olmasına hiç şaşırmamak gerekir.

    Doberman etimolojisi hakkında konuşmak gerektiğinde bir Alman yazar olan Karl Friedrich Louis Dobermann’dan bahsetmeden konuyu kapatmak doğru olmaz. Hayvan yetiştiricisi olarak bilinen Karl Dobermanların kendi isimlerini bulmalarına öncülük etmiş ve soyadını taşımalarını sağlamıştır. Bir kitabında bahsettiği deyim sayesinde gerçekleşen bu olaylarla hayatımıza girmiştir.

    Pet_Paw 2293 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor