Dünya Kediler Günü Ne Zaman?

Dünya Kediler Günü Ne Zaman?

Neredeyse her yıl tarihler 4 Ekimi gösterdiğinde dünya kediler günü ne zaman sorusunun sıklıkla sorulduğuna şahit olabilirsiniz. Henüz yarısında olduğumuz bu güzel ekim ayının dördüncü gününde de aynı sorunun sorulmasıyla birlikte kediler günü ne zaman sorusuna yanıt vermenin gerektiğini düşünüyoruz. Eğer siz de bu sorunun yanıtını gerçekten merak ediyorsanız Petarkadaş'tan ayrılmamalısınız.

İçindekiler

    4 Ekim Dünya Kediler Günü Mü?

    Öncelikle konuya tam olarak girmeden neden özellikle tarihler 4 Ekim'i gösterdiğinde kediler günü hakkında sorulan soruların sıklaştığını öğrenmeye çalışalım. 4 Ekim ne yazık ki dünya kediler günü değil. Tatlı kedilerimiz için çok güzel bir günmüş gibi görülse bile bizim dostlarımızın günü başka bir tarihte ve bambaşka bir ayda kutlanmaktadır.

    Peki, neden 4 Ekim tarihi kediler günü ile karıştırılmaktadır. Sosyal medyada gezinirken, içerik paylaşan sitelerde zaman geçirirken veya dışarıda gezerken bolca kedi resmi görebileceğiniz 4 Ekim'i kediler günü sanmanız çok normal ama kutlanan gün kediler günü değil, Dünya hayvanları koruma günü.

    Dünya Hayvanları Koruma Günü Ne Anlama Gelir?

    Bahsi geçen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedir diye merak ediyorsanız bu güne özel olarak hazırladığımız içeriği okumanızı öneriyoruz. Sadece günün anlam ve öneminden bahsetmek yerine isminin nereden geldiğini, tarihin neden 4 Ekim olduğunu ve nasıl kutlanması gerektiği gibi yanıtları da içeren yazımızı okuduğunuzda dünya hayvanları koruma günü hakkında aklınızda hiçbir soru kalmayacak.

    Üzerine düşünecek olursak hayvanları koruma gününün anlam ve önemi içerisinde kedileri korumanın da olmasıyla günü kedileri koruma günü olarak kabul edebilir ve kedinizle çok daha aktif bir gün geçirebilirsiniz. Fakat etrafta bolca kedi resmi görmenizin nedeni sadece kedilerin de korumamız gereken hayvanlar arasına dahil olmaları ve ülkemizde en çok sahiplenilen hayvanlar arasında olmalarıdır.

    Dünya Kediler Günü Ne Zaman?

    Birçok soruya yanıt verdiğimize göre konunun özüne dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Peki, Dünya Kediler Günü ne zaman? Dünya Kediler Günü düzenli olarak her yıl 17 Şubat tarihinde dünya genelinde kutlanmaktadır. Kedinize özel bir hediye almak, fazlaca indirimden faydalanmak istiyorsanız Şubat ayının soğuk havasını beklemelisiniz. Ancak kediniz ve kedi sevginiz bu havayı ısıtabilir. 

    2023 Dünya Kediler Günü ne zaman diye merak eden Petarkadaş okuyucuları için de yukarıda verdiğimiz yanıtı tekrarlamaktan farklı bir şey yapmayacağız. 2023 Dünya Kediler Günü 17 Şubat tarihinde ülkemizde de kutlanacaktır. Hala bu özel günü kutlayacak bir kediniz yoksa ücretsiz kedi sahiplenme ilanları arasından bir kediyle hayatınızı birleştirebilirsiniz.

    Pet_Paw 234 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor