Dünyanın En Pahalı Güvercini Kaç Para?

Dünyanın En Pahalı Güvercini Kaç Para?

Güvercinlerle olan bağımız yüzyıllar öncesine kadar dayanıyor. Onları yakından anlıyor ve tanıyoruz ancak dünyanın en pahalı güvercininin neden bu kadar pahalı olduğunu, kaç para ettiğini tam olarak anlayamıyoruz. Kuş severlerin ve güvercin besleyenlerin merak ettikleri bu soruya yanıt vermeye çalışacağız.

İçindekiler

    Dünyanın En Pahalı Güvercini Kaç Para?

    Sadece güvercinlerin değil, bütün hayvanların para karşılığı kullanılmasına, ticarete alet edilmelerine karşıyız. Fakat Belçika’da düzenlenen açık arttırmalar insanların ilgisini çekiyor ve bu etkinlikler hakkında içerik üretmek durumunda kalıyoruz. Güvercinlerin maddi beklentilerle beslendiğine şahit olmamış olabilirsiniz. Birçok türü bulunan güvercinler doğru eğitimler sonucu ciddi ücretlere alıcı bulmaktadır. Dünyanın en pahalı güvercininin fiyatını görünce daha iyi anlayacaksınız.

    Belçika’da düzenlenen güvercin açık arttırması bir rekor kırılmasının önünü açtı. 2019 yılında düzenlenen müzayede sonucunda “New Kim” adındaki posta güvercini 1.3 milyon Euro açılış fiyatı ile alıcı aradı. Sakin olun, rekor kıran açılış ücreti değildi. New Kim kendisine gelen son teklif olan 1.600.000 yani 1.6m Euro bedele satıldı. Yeni rekorun sahibi olan güvercin yetiştiricisi posta güvercinini çok özleyeceğini ama mutlu olduğunu açıkladı.

    Dünyanın En Pahalı Güvercini Hangisidir?

    Rekor bedelden bahsederken adını verdiğimiz New Kim adındaki Posta güvercini an itibariyle bilinen en pahalı güvercindir. Yakın zamanda bu rekorun da kırılabilir olduğunun farkında olarak söyleyebiliriz ki en pahalı güvercin türü posta güvercinleri olarak kalacaktır. Geçmiş kültürümüze olan saygımızı milyonlarla göstermeye çalışıyor olabiliriz.

    Dünyanın En Pahalı Güvercini Neden Pahalı?

    Güvercinlerin yasadışı satışları, yasal olarak müzayedelere katılmaları hatta güvercin sahipleri arasındaki ticaretleri neredeyse herkes tarafından duyulmuştur. Fiyatların normal şartlarda bu kadar yüksek olmadığını hepimiz biliyoruz fakat bazı koşullar bir araya geldiğinde güvercinin fiyatı inanılmaz seviyelere yükselmektedir.

    • Cinsiyet,
    • Yaş,
    • Dış Görünüş,
    • Sağlık,
    • Ebeveynleri güvercinlerin fiyatını belirler.

    Türkiyenin En Pahalı Güvercinleri

    Belçika’da yaşanan rekor güncellemesinin arından bizim topraklarımızda işlerin nasıl gittiğini merak ediyor olabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi temelde hayvanların ticari amaçla kullanılmasına karşı olduğumuz için bu bilgileri vermekten mutlu değiliz ancak kanunlar bizim yerimize gerekeni yapmış. Günümüzde Türkiye topraklarında güvercinler para karşılığı satılamıyorlar.

    Tüm hayvanlar için yakında geçerli olacak bu düzenlemeye rağmen, satılmayacak olsalar da en pahalı güvercin türünü öğrenmek istiyorsanız bu konuda yardımcı olabiliriz. Türkiye’nin en pahalı güvercinleri de rekor kıran güvercin türü olan posta güvercinidir. Posta güvercinlerinin erkekleri dişilerden daha pahalı olmasına rağmen rekoru kıran bir dişi posta güvercinidir.

    Pet_Paw 1599 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor