En İyi Kedi Mamaları

En İyi Kedi Mamaları

.

Her kedi ebeveyni, en iyi kedi mamaları ile can dostunu beslemek ister. Beslenme sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gereken bir durum olduğundan kedinin hangi mamayla besleneceğine karar vermek kolay değildir. Kimse yediği mama yüzünden sevimli kedisinin hasta olmasını istemez.

İçindekiler

    Daha önce kedi beslememiş birinin hangi mamayı alacağına karar vermesi için tavsiyelere ihtiyacı olabilir. Yüzlerce marka içerisinden kaliteli, besleyici, alerjen madde içermeyen, sağlıklı mamaları bulmaya çalışmak oldukça zorlayıcı bir süreçtir.

     

    En İyi Kedi Mamaları Hangileridir?

    İyi kedi mamaları, minik kedilerin daha iyi gelişim gösterebilmesini ve sağlıklı bir ömür yaşamalarına olanak sağlıyor. Kalitesiz mamalar sonucunda hastalanan birçok kedi bulunuyor. Minik dostlarımızın vücutlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek, onları dinç tutabilecek mamalara ihtiyaçları vardır. İyi bir mamayla oluşturulan beslenme düzeni kedinin sağlıklı, rahat ve memnun bir şekilde yaşamasını sağlar.

    Hill’s Pet Nutribition, Orijen, Royal Canin, ND markaları en iyi kedi mamaları olarak örnek verilebilir. Bu mamaların kedi sahipleri tarafından çok tercih edilmesinin sebebi aşırı kilo ve sindirim problemlerine yol açmamalarıdır. Kedinin cinsi, yaşı ve cinsiyeti göz önünde bulundurularak beslenme aralıkları belirlenmelidir. Ardından bu mamalardan herhangi biri tercih edilerek günlük rutinler yaratılabilir.

     

    En Kaliteli Kedi Maması Hangisidir?

    En kaliteli kedi maması olarak bir markayı belirlemek oldukça zordur. Çünkü benzer kalitede, benzer iyilikte ve uzmanların tavsiye ettiği birden çok mama vardır. Ayrıca başka kediler için en iyisi olan bir marka sizin kediniz için en kötüsü bile olabilir. Kedinin alerjilerine, sağlık durumuna göre bir mama belirlenmesi gerekir.

    Kediler için en iyi kedi mamasının hangisi olduğunu öğrenmek için veteriner klinikleri tercih edilmelidir. Uzman veterinerler kedilerin sağlığı için en uygun gördükleri mama markasını tavsiye edecektir.

     

    İyi Kedi Maması Nasıl Olmalı?

    Can dostunuzun sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam sürmesi için yediği mamanın önemi büyüktür. Kendisi için en iyi kedi maması ile beslenmeleri gerekir. İyi bir amma protein bakımından kedilerin ihtiyacını karşılamalıdır. Vücutlarının ihtiyacı olan proteini alamayan kediler çeşitli sağlık sorunları yaşar. Bu nedenle yavru kediler için yavru kedi mamaları tercih edilmelidir.

    İyi kedi maması alerjen maddeler içermemelidir. Bileşenlerinde soya, arpa, mısır vs. bulunan mamalar kedilere verilmemelidir. Mamaların vitamin ve mineral dengeleri orantılı olmalıdır. Kimyasal koruyucularla raf ömrü aşırı derecede uzatılan mamalar tercih edilmemelidir.

    Pet_Paw 893 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor