En Küçük Kedi Cinsleri

En küçük kedi cinsleri yetişkin olduklarında bile minicik bedenleriyle adeta etrafa neşe saçalarlar. Bu cinsler pek büyümedikleri için yaşlılık dönemlerinde bile yavru sanılabilirler. Diğer ırklar hızla gelişirlerken küçük kedi ırkları yavaş bir şekilde büyüyüp kalırlar.

Küçük kedi cinsleri fiziksel olarak büyüme göstermeseler de karakterleri, zekaları yaşıtlarına denktir. Boyları uzamıyor diye bu hayvanlara sürekli olarak yavru gibi davranılmamalıdır. Yaşının gereksinimlerine göre hareket edilmelidir.

En Küçük Kedi Cinsleri Hangileridir?

Küçük kedi cinsleri toplum arasında büyümeyen kedi cinsleri olarak da adlandırılır. Küçücük olmalarına rağmen aşırı enerjiktirler. Kendilerine ait küçük bir alanda mutlu olabildiklerinden kedi sahiplenme için idealdir.

En küçük kedi cinsleri şöyledir:

Singapura

Singapura, dünyanın en küçük kedi cinsi sayılmaktadır. Boyları 15-20 cm arasında olan bu kediler yetişkinken bile ağırlık olarak 2 kiloyu nadir geçerler. Dost canlısı olan Singapura, insanlarla ve diğer canlılarla iyi anlaşabilmesiyle dikkat çeker.

Devon Rex

En küçük kedi cinsleri arasında bulunun bir diğer ırk Devon Rex’tir. 25-30 cm arasında olan Devon Rex kediler en fazla 4 kilo olabiliyorlar. Sahiplerine çok bağlanan minikler, evde yalnız kaldıklarında mutsuz olurlar.

American Curl

American Curl, kabarık tüyleri sayesinde pofuduk bir görünüme sahip olsa da minik vücudu kolayca göze çarpar. Sağlıklı olanları en fazla 4.5 kiloya ulaşabilmektedir. Oyuncu karakterleri sebebiyle ailenin en neşeli üyesi olurlar.

Munchkin

Kısacık bacaklarıyla bilinen Munchkin, dünyaya geldikten sonra çok az bir büyüme gösteriler. Bacakları kısa olmasına rağmen çok hızlı olan bu kediler koşarak bir anda merak ettikleri bir cisme atılabilirler. Oldukça zeki olan Munchkin cinsi kedilerin eğitimi kolaydır.

Amerikan Shorthair

Çocuklarla çok iyi anlaşan Amerikan Shorthair, sevimli görüntüleriyle herkesin gönlünde taht kurar. Hareketli ve neşeli yapıdadırlar. Evde bakmak için uygun bir cinstir.

Birman

Kabalık tüyleri sebebiyle orta boyutlarda gibi görünseler de Birman kediler çok küçük yapıdadırlar. Vücutları çok fazla gelişim göstermese de zekaları gerçekten çok hızlı gelişir. Şaşırtıcı derecede zeki olan Birman’lar sahiplerinin ne demek istediğini iyi derecede anlayabilirler.

Sponsorsponsor