Evcil Hayvan Beyannamesi İle Mikroçip Uygulaması

Evcil Hayvan Beyannamesi İle Mikroçip Uygulaması

Mikroçip uygulamasının son günlerine yaklaşırken yaşanan yoğunluğun hayvan sahiplerine zarar vermemesi için evcil hayvan beyannamesi kolaylığı devreye sokuldu. Evcil hayvan beyannamesi ile mikroçip uygulaması yaptırırken yaşadığınız yoğunluk sorunlarını ortadan kaldırabilir, patili dostunuz için sağlıklı bir geleceğe adım atabilirsiniz. Beyannamenin hakkında detaylı bilgileri sizler için inceledik.

İçindekiler

    Evcil Hayvan Beyannamesi İle Mikroçip Uygulaması

    Henüz evcil hayvanına çip taktırmayan hayvan sahipleri bakan Vahit Kirişçi’nin açıklamalarını merak takip ediyorlar. Uygulamanın geçerlilik süresinin sonuna yaklaşırken ceza alması muhtemel olan hayvan severler çip uygulamasının süresi uzayacak mı diye merak ediyorlar. Bu konuyu daha önce en ince ayrıntısına kadar incelemiştik. Sürenin uzamaması durumunda bile sizi kurtaracak yeni beni yol açıldı.

    Evcil hayvan beyannamesi vermeniz durumunda sıra size gelene, çip uygulaması dostunuza yapılana kadar ceza almamanızı sağlayacak yeni bir sistem hayata geçirildi. Bu sistem sayesinde 31.12.2022 tarihi geçse bile beyannameniz doğru ellerde olduğu sürece hiçbir cezaya çarptırılmadan sıranın size gelmesini bekleyebileceksiniz. Cezai işlemlerle karşılaşmamak, para cezası sonrası tekrar durumunda evcil hayvanlarınızla vedalaşmamak için konuyu iyice öğrenmelisiniz.

    Evcil Hayvan Beyannamesi Nasıl Verilir?

    Evcil hayvan beyannamesi nasıl verilir diye merak ediyorsanız henüz bir forma ulaşmamış durumdasınız demektir. Pet beyannameleri doldurmanız gereken, yaptıracağınız işlem hakkında bilgi vereceğiniz formdan ibarettir. Tarım ve Orman Bakanlığına teslim edilecek bu formun uzmanlarca hazırlanması ve sizler tarafından doldurulması gerektiği için her yerde bulunması mümkün değildir.

    Evcil hayvan beyannamesi verebilmeniz için istediğiniz, size yakın olan bir hayvan hastanesine veya hayvan kliniğine gidip beyanname formu doldurmak istediğinizi söylemelisiniz. Formu doldurup imzaladıktan sonra formun doğru kuruma teslim edilmesi oldukça önemlidir.

    Mikro Çip Beyannamesi Nereye Verilir?

    Evcil hayvanların elektronik olarak takip edilebilmesini hedefleyen çip uygulaması için beyanname formunu doldurduktan sonra formu nereye vereceğinizi iyi bilmeli, mesafeye göre hazırlık yapmalısınız. Sürenin dolmasına çok az bir süre kalması kurumların yoğunluk nedeniyle yavaş işlem yapmasına neden olmaktadır.

    • Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlükleri
    • Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlükleri
    • Serbest Veteriner Hekimleri ve Klinikleri

    Evcil hayvan beyannamesi doldurulduktan sonra serbest veteriner hekimlere veya Tarım ve Orman Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine teslim edilmesi gerekmektedir. Formu teslim ettikten sonra çip uygulamasının tarihi geçse bile herhangi bir ceza ödemenize gerek kalmaz. Sıranın size gelmesiyle birlikte evcil hayvanınıza uygulama yaptırabilirsiniz.

    Evcil Hayvan Beyannamesi Doldururken Gerekenler Bilgiler

    Beyanname doldurması gerektiğini öğrenen hayvan sahipleri form doldurmaya gitmeden önce nasıl bir hazırlık yapmaları gerektiğini merak ediyorlar. Evcil hayvan beyannamesi sanıldığı kadar zorlayıcı bir form olmadığı için çok fazla bilgiye veya ürüne ihtiyaç duymadan bilgilerinizi doldurup süreci olumlu şekilde tamamlayabilirsiniz. Kedi köpek çip beyannamesi doldururken bilmeniz gerekenler;

    • Kedi
    • Köpek
    • Gelincik
    • Irk bilgisi
    • Renk bilgisi
    • Dostunuzun genel özellikleri

    Evet, beyanname doldurmaya giderken yanınıza almanız gereken şeylerin en başında beslediğiniz ve çip takılması gereken hayvanlar gelmektedir. Kediniz, köpeğiniz yanınızda olmadan evcil hayvan beyannamesini doldurmanıza izin verilmeyecektir. Bazı kurumlara hayvan sokabilmek konusunda yaşanan problemler düşünüldüğünde veteriner hekimlerde form doldurmak işinizi kolaylaştıracaktır. Evcil hayvanınızın genel özellikleri hakkında bilgi almak için kedi cinsleri ve köpek cinsleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.

    Evcil Hayvan Beyannamesi Örneği

    Evcil Hayvan Beyannamesi Örneği

    Form doldurmaya gitmeden önce bir örnek okuyarak veya inceleyerek kendinizi rahatlatmak istemenizi anlıyoruz ancak daha önce de özellikle belirttiğimiz gibi pet beyannamesi sanıldığı kadar karmaşık bilgiler içermemektedir. Henüz yeni açıklanan bir sistem için kesin bir örnek bulunmamaktadır. Yine de resimdeki dilekçe örneği yeterli fikri edinmenize yardımcı olacaktır. Kedi köpek çip beyannemesi örneğini sizlerle paylaştık.

    Evcil Hayvan Beyannamesi Doldurmak Ücretsiz Mi?

    Evcil hayvanınızın mikroçip uygulamasına dahil olmasını isteyip, istememek gibi bir özgürlüğünüz ne yazık ki bulunmamaktadır. Tamamen zorunlu olan bu uygulamadan faydalanmanın ücretini sizlerle paylaşmıştık. Peki, formu doldurmak ücretli mi? Özel kliniklerde ara sıra küçük ücret taleplerinde bulunulduğuna dair bazı söylentiler dolaşsa bile evcil hayvan beyannamesi doldurmak tamamen ücretsizdir. Kedi köpek çip beyannamesi şeklinde de aratılan bu formu ücret ödemeden doldurabilirsiniz.

    Herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmanız durumunda da şikayetçi olmamanız gerektiğini düşünüyoruz. Beyanname vermek veya petinizi erkenden mikro çip ile tanıştırmak dışında bir aksiyon almanız durumunda yeni yılın ilk gününden itibaren ciddi para cezaları ile karşılaşabilirsiniz. Süreç başlarda para cezası şeklinde ilerlese de tekrar eden durumda canlıya el konulması bile söz konusudur.

    Pet_Paw 1607 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor