Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Hayvanlarla yaşamak, vakit geçirmek her insanın hayali belki de görevidir. Evcil hayvanlara karşı olan sorumluluklarımızı yerine getirmek onlarla yaşamanın anahtarıdır. Can dostlarımıza karşı en büyük sorumluluklarımızdan olan evcil hayvan sigortasını yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir, nelere dikkat etmeliyiz gibi yanıt bekleyen soruların çokluğu konu hakkındaki bilgi arayışının kanıtıdır.

İçindekiler

    Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

    Evcil hayvan sahiplenmeye karar verme süreciniz, dostunuzla tanışma aşamanız dahil hayvanlarla olan tüm ilişkilerinizde yapacağınız eylemin öncesinde bilmeniz gereken detaylar vardır. Tamamıyla hazır olmadan bir hayvan sahiplenmek, bakımını üstlenmek, sigortasını yaptırmak hata olacaktır. Evcil hayvanınıza sigorta yaptırmadan önce öğrenmeniz gereken bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    Hayvanlar da biz insanlar gibi duygusal olarak çok farklı karakterlerde olabilirler. Bu farklılık sadece duygusal olarak ortaya çıkmamaktadır. Aynı zamanda evcil hayvanlar fiziksel olarak, sahip oldukları veya olabilecekleri hastalıklar olarak, genetik açıdan çok büyük farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklara uygun sigortanın bulunabilmesi, doğru güvenceye ulaşılabilmesi için evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce bazı sorularınıza yanıt bulmalısınız. Evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce Türkiye Sigorta’nın alanında uzman ekipleriyle görüşerek aradığınız yanıtlara ulaşabilirsiniz.

    Her Hayvana Sigorta Yaptırılabilir Mi?

    Evcil hayvan sigortası yaptırmak isteyen pet sahiplerinin öncelikli olarak öğrenmesi gereken konular arasında sigortanın adından kaynaklanan bir yanlış anlaşılma gelmektedir. İsmi evcil hayvan sigortası olan bir güvencenin kapsamının tüm evde beslenilen hayvanlar olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. İlk bakışta mantıklı görülen bu düşünce halk arasındaki bir yanlış anlaşılmadan ibarettir.

    Evcil hayvan sigortası her hayvana yaptırılamaz ancak neredeyse tüm hayvanlara sigorta yaptırılabilir. Evcil hayvan sigortası dışındaki hayvan hayat sigortaları çiftlik hayvanlarını, binek hayvanlarını da sigortalamaktadır. Sadece evcil hayvanları kapsayan bu sigorta için farklı isimler de kullanılarak sigorta kapsamının daha iyi anlaşılması amaçlanmaktadır. Hangi evcil hayvanlar için kapsamın geçerli olduğunu incelerken farklı isimlerine de değineceğiz.

    Hangi Evcil Hayvanlara Sigorta Yaptırılabilir?

    Evcil hayvan sigortasının çevremizdeki bütün hayvanlar için hatta bütün evcil hayvanlar için geçerli olmadığını söylemiştik. Evcil hayvan sigortası kapsamına giren hayvanların bir listesini yapmanın en kolay yolu sigortaya verilen diğer ismi incelemektir. Bu bilgiye dayanarak evcil hayvan sigortasının hangi hayvanlara yapıldığını inceleyelim.

    • Kediler
    • Köpekler

    Pet sigortasının adından da anlayabileceğiniz gibi patisi olan evcil hayvanlar için geçerli olan bu sigorta kedi ve köpekleri kapsamaktadır. Eğer sizin de sigorta yaptırmayı düşündüğünüz bir patili dostunuz varsa evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce bilinmesi gerekenleri öğrenip sigorta yaptırma işlemlerini başlatabilirsiniz.

    Evcil Hayvan Sigortası Zorunlu Mudur?

    Son zamanlarda evcil hayvanlar ve sokak hayvanları hakkında çıkan yeni yasalarla birlikte hayvan sahiplerine bazı zorunluluklar getirildi. Doğal olarak insanlar evcil hayvan sigortası zorunlu mudur diye merak ediyorlar. Patili dostlarımıza yapılan sigorta ile insanların özel sağlık sigortası adı altında yaptırdığı sigorta arasında neredeyse hiç fark yoktur, en azından mantık olarak. Özel sağlık sigortasının zorunlu olup olmadığını düşünerek doğru yanıta ulaşabilirsiniz.

    Evcil hayvan sigortası zorunlu değildir. Zorunlu bir uygulama olmadığı için birlikte yaşadığınız canlılara yaptıracağını sigortalar tamamen özel sigorta kapsamında olacaktır ve ücretlendirilmesi konusunda bir yardım olmayacaktır. Can dostlarınızın daha huzurlu ve daha güvenli bir hayata dahil olmalarını istiyorsanız zorunlu olmasa bile evcil hayvan sigortası yaptırmalısınız. Bu şekilde tüylü arkadaşınızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

    Neden Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmalıyım?

    Zorunlu olmadığını öğrendiğinizde aklınıza gelecek ilk sorulardan birisi neden evcil hayvan sigortası yaptırmalıyım olabilir. Evet, köpeğinize veya kedinize sigorta yaptırmak zorunda değilsiniz ancak daha önce patili dostlarınızdan birisinin ciddi bir sağlık sorununa şahit olduysanız imkanların ne kadar kısıtlı olduğunu, kaliteli hizmet almanın ne kadar zor ve pahalı olduğunu görmüşsünüzdür. Evcil hayvan sigortasını;

    • Evcil hayvanınızla daha güvende hissetmek için,
    • Acil durumlarda en iyi hizmeti alabilmek için,
    • Maddi desteklere ulaşabilmek için,
    • Ücretsiz ek hizmetler ve indirimler için,
    • Sigorta kapsamındaki hastalıklara hazır olmak için yaptırmalısınız.

    Acil durumlarda karşınıza ne çıkacağını tahmin etmek gerçekten çok zordur. Kimi zaman basit gibi görülen sorunlar bile devamında devasa harcamalar ve gereksinimler getirebilir. Böyle durumlarda evcil hayvanınızın sigortasının olması hem onu hem de sizi oldukça büyük dertlerden kurtarır. Gerek maddi olarak gerek manevi olarak hayat arkadaşınızın sağlığı ve geleceği hakkında daha güvenli hissetmek için evcil hayvan sigortası yaptırmalısınız.

    Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmazsam Ne Olur?

    Hayatınızın neredeyse her anında sizinle olan, size muhtaç olan evcil hayvanınızı bir sigorta kapsamına almanın iki taraf için de ne kadar işlevsel olduğunu anlattık. Tüm bunların yanında evcil hayvan sigortası yaptırmazsam ne olur diye merak ediyor olabilirsiniz. Aslında nasıl kazançlar elde edebileceğinizi düşündüğünüzde aksini hayal edebilirsiniz.

    Eğer herhangi bir sigorta kapsamında olmayan bir evcil hayvanınız varsa ve acil bir şekilde sağlık hizmeti alması gerekiyorsa ihtiyacınız olacak birçok şey vardır. Para, zaman, kaliteli klinik ihtiyacınız olacakların bir listesi olarak sayılabilir. Fakat bunların büyük bir kısmına acil zamanlarda ulaşamayabilirsiniz. Evcil hayvan sigortanız olmadığı için de dışarıdan bir destek alamazsınız ve kendinizi yalnız hissedersiniz.

    Evcil Hayvan Sigortası Nerede Yapılır?

    Sponsorsponsor

    Sadece evcil hayvanlarımız için değil onların sahipleri için de ne kadar kullanışlı ve hayati olduğunu anlatmaya çalıştığımız evcil hayvan sigortasının en güzel özelliklerinden birisi de sigortanın yapılmasının online kanallar sayesinde oldukça kolay olmasıdır. Eğer sigortayı yaptırmayı karar verdiyseniz yapmanız gereken tek şey Türkiye Sigorta gibi güvenilir sigorta şirketlerinin Sempati Evcil Hayvan Sigortası sayfasına giderek daha detaylı bilgi almak ve satın almaktır.

    Sigortanın işlemesi ve tüm gereksinimlerin karşılanması için evcil dostunuzun karne numarasını veya mikroçip bilgilerini kullanarak sigorta şirketinden teklif alabilirsiniz. Evcil hayvanınızın mikroçipi yok ise Türkiye Sigorta Sempati Evcil Hayvan Sigortası ücretsiz mikroçip sağlamaktadır. Verdiğiniz bilgiler üzerinden yapılacak hesaplamalar sonucu marka size kısa sürede dönüş yapacak ve son fiyatlar hakkında sizi bilgilendirecektir. Fiyatta ve şartlarda anlaşmanız dahilinde sigorta kısa sürede devreye girer. Evcil hayvan sigortası kolayca hayata geçirilebilir ve geniş kapsamlı veteriner ağına da rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz. 

    Evcil Hayvan Sigortası Yaptırmak İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

    Kedinize veya köpeğinize sigorta yaptırmak için özellikle bir adrese gitmek zorunda olmadığınızı, yorucu ve hızlı hayatlarımıza ara vermeden kolayca sigortaya ulaşabileceğinizi öğrendiğinize göre sigorta için gerekli hayvanlar konusunda da bir öngörünüz vardır diye düşünüyoruz. Bizce yanılmıyorsunuz, evcil hayvan sigortası yaptırmak için dosyalar dolusu evraklara, imzalı kağıtlara ihtiyacınız yoktur.

    Durumu daha iyi anlatmak amacıyla özet geçmek gerekirse evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler bir kediyi veya köpeği sahiplenmeden önce bilinmesi gerekenlerle benzer şeylerdir. Sahiplendiğiniz canlının güvenliği için sigorta yaptırmalı ve bu süreçte en iyi hizmeti almak için doğru markayı ve sigorta tipini tercih etmelisiniz.

    Pet_Paw 960 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor