Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Süresi Uzayacak Mı?

Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Süresi Uzayacak Mı?

Daha önce evcil hayvanlara uygulanması gereken çipler hakkında birçok içerik paylaşmıştık. Evcil hayvanlara çip taktırma süresi uzayacak mı sorusunun gündeme gelme nedeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye sorulan bir soruydu. Henüz çip taktırma işlemi yaptırmayan hayvan dostları için konunun detaylarına inmeye çalışalım.

İçindekiler

    Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Süresi Ne Zaman Doluyor?

    Herhangi bir uzatma olmadığı durumda kedilere ve köpeklere çip uygulamasının süresi günler sonra doluyor. Hayvan sahipleri süre dolduktan sonra karşılaşacakları cezai uygulamalar nedeniyle endişeliyken aynı zamanda dostlarının sağlıklarını da korumak istiyorlar. Daha önce kedilere çip takılması zararlı mı ve köpeklere çip takılması zararlı mı diye içerikler hazırlamıştık.

    Kedi, köpek ve gelincik… Evde beslediğiniz bu güzel canlılara gelen çip taktırma zorunluluğu 31 Aralık 2022 tarihinde tamamen hayata geçiyor. 31 Aralıktan itibaren sahibi olan kedi ve köpeklerin çipleri takılmadığı sürece cezai işlem uygulamasına başvurulacağı açıklandı. Hem dostlarınızın sağlığını hem de kendi maddi imkanlarınızı korumak için sayılı günleriniz var.

    Çip Taktırmama Cezası Ne Kadar?

    Ceza derken tam olarak nasıl bir yaptırımı olacağını merak ediyor olabilirsiniz. 31 Aralıktan itibaren kediniz, köpeğiniz çipsiz şekilde kayıtlara geçtiğinde 3.642 TL para cezasına çarptırılacaksınız. Bu cezanın sadece ilk uyarıdaki sayı olduğunu unutmamalısınız. Uyarıların artması sonucu evcil hayvana el koyulmasına kadar gidebilecek yaptırımlar söz konusudur. Hayvanlara zorunlu mikroçip uygulamasının süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da bu yaptırımlar yüzünden merak edilmektedir.

    Evcil Hayvanlara Çip Taktırma Süresi Uzayacak Mı?

    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile görüşen gazetecilerden sayın bakana çipler hakkında bir soru geldi, evcil hayvanlara çip taktırma süresi uzayacak mı? Sayın bakan konu üzerinde çalışılmalara devam edildiğini, çip taktırma sayılarının oldukça tatmin edici olduğunu ve bunlarla beraber çip taktırma süresinin uzayabilecek olduğunu belirtti.

    Vahit Kirişçi’nin yanıtından anladığımız kadarıyla hayvan severlerin sorun yaşamaması için sürenin uzatılması konusunda bir ihtimal var ancak kesin bir dille tarih verilmediği sürece 31 Aralık tarihini son gün gibi düşünüp ona göre hareket etmenizi tavsiye ederiz. Patili dostunuz için verimli şekilde harcanabilecek maddi imkanı ceza olarak ödemek istemezsiniz.

    Pet_Paw 580 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor