Evcil Köpek Cinsleri

Evcil köpek cinsleri, insanlarla ev ortamında uyumlu bir şekilde yaşayabilen köpeklerdir. Nesillerdir eve ve insana alışmış olan bu canlılar, birlikte yaşarken sorun çıkarmazlar. Evcil köpekler genellikle sakin, itaatkar ve sadık karakterli hayvanlardır. Sahiplerine ve evlerine bağlanırlar. Evin bir ferdi gibi davranırlar.

Evcil köpeklerle vakit geçirmek çok keyiflidir. İnsanın dört ayaklı bir dostu olması farklı bir duygudur. Köpek beslemek isteyen kişiler evcil cinslerden birisini tercih ederlerse birçok konuda rahat ederler. Hem köpek ev ortamında yaşamaktan rahatsız olmaz hem de çevreye karşı sorunlar ortaya çıkmaz.

Evcil Köpek Cinsleri Hangileridir?

Köpekler 400’den fazla ırkı olan hayvanlardır. Dünyanın birçok coğrafyasında farklı ırkalar yaşamlarını sürdürürler. 12 bin yıldan beri insanlarla bir arada yaşayan köpeklerin büyük bir çoğunluğu evcilleşmiştir. Köpekler en fazla evcilleşen hayvan türünden birisidir. Kısacası köpeklerin birçok cinsi evcilleşmiştir.

Popüler evcil köpek cinsleri şöyledir:

Evcil Köpek Cinslerinin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Köpekler ev arkadaşı olarak en fazla tercih edilen hayvanlardır. İnsanlarla uyumlu yaşadıkları, çevre kurallarına dikkat ettikleri için iyi bakıldığı sürece köpekleri mutlu etmek çok basittir. Köpek bakmak sorumluluk sahibi insanların yapması gereken bir şeydir. Evcil köpek cinsleri evde süs veya eğlence olsun diye sahiplenilmemelidir. Kötü bakılan evcil köpekler hem fiziksel hem de ruhsal olarak büyük hasarlar alırlar.

Evcil köpeklere bakarken cinsinin özellikleri iyi bilinmelidir. Beslenmesi fiziksel yapısının ihtiyaçlarına uygun olarak düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Sağlıklı mamalar ve uzmanların önerdiği ek gıdalar kullanılmalıdır. Evde kaldıkları ortam düzenli olarak temizlenip havalandırılmalıdır. Hareketli ve oynamayı seven bir yapıdaysa hem ev oyunlarıyla hem de park ve bahçelerde enerjisini atması sağlanmalıdır. Eğer siz de evinizde bir can dostunuz olsun istiyorsanız buradan sahiplenilmeyi bekleyen birbirinden sevimli köpekleri listeleyebilirsiniz.

Sponsorsponsor