Exotic Shorthair Tüy Döker Mi?

Exotic Shorthair Tüy Döker Mi?

Kedi sahiplerini en çok zorlayan şeyin tüy dökülmesi olduğunu biliyoruz. Exotic Shorthair tüy döker mi sorusunun yanıtını arayan bir çok kişi karşılaşacağı duruma hazırlıklı olmak istiyor. Bu yazıyı paylaşma amacımız sahip olacağınız evcil hayvanda bu sorunu yaşayıp yaşamayacağınız adına sizleri bilgilendirmek.

İçindekiler

    Exotic Shorthair Tüy Döker Mi?

    exotic shorthair tüy döker mi

    Kedi sahiplerinin en çok dert yakındığı konu tüy dökme. Çeşitli nedenlere bağlı olarak normal ya da anormal miktarlarda karşılaşabileceğiniz bu olay her kedide aynı şekilde görülmüyor. Bazı kediler sanılanın aksine çok az miktarda tüy dökerken bazı kediler de inanılmaz derecelerde tüy dökebiliyor. Peki Exotic Shorthair tüy döker mi?

    Exotic Shorthair tüy döker. Diğer Shorthairlerin aksine pofuduk ve kalın kürkünden dolayı sürekli tüy dökecektir. Oyun oynarken ya da hareket ederken kırılan ya da kopan kıl parçaları etrafa saçılır. Özellikle tüye karşı alerjisi olan kişileri oldukça zor duruma sokan bu durum maalesef ki Exoticlerin en belirgin özelliklerinden birisidir. Exotic Shorthair tüy döker mi konusunda bilgi sahibi olduktan sonra Exotic Shorthair kedi sahiplenme yapmanızı öneriyoruz.

    Exotic Shorthair Ne Kadar Tüy Döker?

    Eğer evinizin tüy içerisinde kalmasını istemiyorsanız sahipleneceğiniz kedinin ne kadar tüy dökeceği hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de doğal bir döngü sonucu ortaya çıkan tüy dökülmesinin miktarı kedi cinslerine göre farklılık gösteriyor. Gelin Exotic Shorthair ne kadar tüy döker birlikte öğrenelim.

    Exotic Shorthair oldukça fazla tüy döker. Kalın kürkü ve pofuduk tüyleri diğer shorthairlere göre çok daha fazla dökülüyor. Bunun temel sebebi tüylerin sürekli kendini yenilemesi olarak biliniyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bu durumda eski tüyler koparak ya da kırılarak yerlerini yeni tüylere bırakıyor. Exotic Shorthair ne kadar tüy döker konusunda endişelenmemek için yazımızı okumaya devam edin.

    Exotic Shorthair Tüy Dökmesi Nasıl Engellenir?

    Sahip olduğunuz kedinin tüy dökme problemi varsa ve bu durumdan şikayet etmek istemiyorsanız yapabileceğiniz bir takım şeyler var. Hem evinizin tüy içerisinde kalmaması hem de kedinizin çok daha rahat edebilmesi adına Exotic Shorthair tüy dökmesi nasıl engellenir aşağıdan öğrenebilirsiniz.

    • Düzenli tarama yapmak
    • Gerektiğinde tüy tıraşı yaptırmak
    • Alerjik yiyeceklerden uzak durmak
    • Herhangi bir sağlık sorununda gerekli tedaviyi uygulamak
    • Aşılarını tam ve zamanında yaptırmak.

    Exotic Sorthair tüy dökmesini engellemek ya da azaltmak için yukarıdaki yöntemleri uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Burada en çok göze batan yöntemler düzenli tarama yapmak ve alerjik yiyeceklerden uzak durmak oluyor. Kedinizin tüylerini düzenli bir şekilde tararsanız etrafa dağılacak tüyleri siz toplamış olacağınızdan sorun yaşamayacaksınız. Aynı zamanda alerjik yiyecekler de tüy dökülmesine sebep olacağından Exotic Shorthair Tüy dökmesi nasıl engellenir konusunda kedinizde alerji yapan yiyecekleri öğrenmeniz çok işe yarayacaktır.

    Eğer bir ES’ye sahipseniz Exotic Shorthair tüy döker mi konusunda bilgi ve tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşın. Böylece Exotic Shorthair tüy döker mi konusundan muzdarip diğer kedi sahiplerine yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 852 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor