Fare Yapışkanı Nasıl Çıkar? Kedilerden Fare Yapışkanı Çıkartmak

Fare Yapışkanı Nasıl Çıkar? Kedilerden Fare Yapışkanı Çıkartmak

Hayatımızı paylaştığımız canlılar genellikle kediler ve köpekler olsa da bazı durumlarda istenmeyen canlıların da evimizde yaşadığı söylenebilir. Bu canlılardan birisi de farelerdir. Genellikle birçok farklı yöntem olsada en çok fare yapışkanı kullanılır. Peki, fare yapışkanı nasıl çıkarılır sorusunun yanıtı nedir? Yazımızın devamında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

İçindekiler

    Fare Yapışkanı Nasıl Çıkar?

    Ev ve iş yerleri gibi yaşam alanlarımızda sıklıkla fare ve haşere gibi zararlılarla karşılaşırız. Bunun en önemli sebebi yaşam alanlarımızda yemek tüketimi ve uygun hava koşullarıdır. Özellikle fareler en sık rastlanan büyük haşere grubunda yer alır. Bu canlıların yakalanması ve evdeki bireylere zarar vermemesi için birçok farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazıları kapan kurmak, zehir atmak veya fare yapışkanı kullanmaktır.

    Fare yapışkanı bir çeşit kimyasal maddedir. Bir yüzey üzerine sürülerek farelerin bu tuzağa gelmesi sağlanır. Fare buradan geçerken yapışır ve tuzağa düşer. Peki bu aşımadan sonra fare yapışkanı nasıl çıkar diye merak ediyorsanız aslında yanıtı basittir. Fare yapışkanını çıkarmak için evlerimizde bulunan zeytinyağını kullanabiliriz. Bu yağ, fare yapışkanını kolaylıkla çıkarmanın en zahmetsiz ve ucuz yoludur.

    Kedim Fare Yapışkanına Süründü Nasıl Temizlenir?

    Evlerimize giren farelerin birçok zararı bulunur. Taşıdıkları hastalıklarla hem bizi hem de evde baktığımız kedilerimize zarar verebilirler. Öte yandan evdeki eşyalara da zarar verdikleri görülmüştür. Bu nedenle farelerin ev ortamından uzaklaştırılması sağlık açısından gereklidir. Fareleri yakalamak için kullanılan yöntemlerden birisi de fare yapışkanıdır.

    Fare bu yapışkana bastığı anda yapışır ve çırpındıkça daha da çok yapıştığı için kurtulamaz. Bu sayede fareyi yakalamış olsak da başka yerlere de bulaşan fare yapışkanı, evde beslediğimiz kedilerimizin tüylerine de yapışabilmektedir. Bu durumda fare yapışkanı nasıl çıkar konusunda bilgi sahibi olmak gerekir.

    Evde bulunan zeytinyağı ile kedinizin tüylerini silebilirsiniz. En zararsız olan zeytinyağı ile slime yöntemi ile fare yapışkanı nasıl çıkar konusunda bir çözüm bulmuş olursunuz. Kedinizin tüylerinde herhangi bir yapışkan kalmayana kadar nazikçe silerek bu durumu çözmeniz mümkün olacaktır.

    Fare Yapışkanı Kedilere Zarar Verir Mi?

    Her ne kadar evlerimize veya yaşam alanlarımıza giren fareleri yakalamk için kimyasal madde kullansak da en etkili yöntem olduğu için buna yöneliriz. Fare yapışkanı kedilerin tüylerine yapışarak hareket kabiliyetlerini kısıtlayabilir. Öte yandan kednini yalayarak temizleyen kediler için de bu kimyasalı yalamak zarar verebilmektedir. Bu nedenle fare yapışkanı nasıl çıkar konusunda bilgi sahibi olmak bazen hayati bir önem taşıyabilmektedir.

    Fare yapışkanını kedinize zarar vermeden önce temizlemeniz gerekir. Bunun için eğer kedilerinizin tüyüne yapıştıysa zeytinyağı ile temizlemek akıllıca olacaktır. Öte yandan yüzeylere bulaşan fare yapışkanını temizlemek için aseton da kullanılabilmektedir. Aseton ile temizlenen yüzeylerin üzerinden sui le durulanması daha fadalı olacaktır. Bu sayede evde baktığınız kedilerin sağlığını tehtid edebilecek durumlar ortadan kalkar.

    Fare Yapışkanı Elden Nasıl Çıkar?

    Fare yakalamak için genellikle fare yapışkanını tercih edenler, fare yapışkanı nasıl çıkar sorusunun da yanıtını  merak ediyor. Fare yapışkanı oldukça etkili bir tuzak yöntemidir. Herhangi bir Zemin üzerine sürerek hazırlanır ve fareler bu tuzağa bastıklarında yapıştıkları için yakalanmış olurlar. Hızlı ve etkili bir yöntem olsa da uyulanması biraz zahmetlidir. Farelerin geçebileceği bir yere sürmek gerekir. Zemine ince ve düzgünce sürülürse farenin kaçabileceği bir alan kalmaz. Bu nedenle kişiler fare tuzağı için kullandıkları fare yapışkanını sürerken ellerine bulaştırabilirler.

    Bu kimyasal maddenin elden kısa sürede çıkarılması gerekir. Bu mazleme kuruduktan sonra çıkması biraz daha zor olsa da elinize bulaşan yapışkan daha kurumadıysa kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Bunun için her evde bulunan zeytinyağı ile ovalamak, fare yapışkanı nasıl çıkar sorusunun da yanıtı olacaktır. Eğer kurumaya biraz daha yaklaşmışsa elinizi aseton ile ovuşturmanız gerekebilir.

    Aseton, fare yapışkanının kimyasal yapısını bozarak yumuşamasına ve kolaylıkla yapışkanlık özelliğini kaybetmesine sebep olacaktır. Bu sayede elleriniz acıyıp tahriş olmadan rahatlıkla fare yapışkanını elinizden çıkarabilirsiniz. Yine de her iki malzeme de evinizde bulunmuyorda en etkili yöntem sıcak suda ellerinizi güzelce yıkamak olacaktır. Birz geç çıksa da yapışkanın yumuşayarak yok olmasını sağlayacaktır. Bu kimyasal maddeyi kullanırken eldiven takmak oldukça faydalı olacaktır.

    Pet_Paw 28153 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor