Fransız Bulldog Kaç Yıl Yaşar?

Fransız Bulldog Kaç Yıl Yaşar?

Fransız bulldog köpeği sahiplendikten sonra zamanlan ailemizden biri haline gelirler. Bizimle yaşayan bu sevimli dostumuz Fransız bulldog kaç yıl yaşar diye merak etmiş olmalısınız. Bu yazımızda hayatlarımızı paylaştığımız, bizi güldüren, eğlendiren ve sakinleştiren sevimli dostlarımız kaç yıl yaşadıklarının bilgisini vermiş bulunmaktayım.

İçindekiler

    Fransız Bulldog Kaç Yıl Yaşar?

    Ev ortamında, sağlıklı beslenen ve sevgiyle bakılan sevimli dostlarımızın yaşam kaliteleri artmaktadır. Son dönemde Fransız bulldog kaç yıl yaşar sorusu sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Baktığımız ve beslediğimiz köpeklerin kaç yıl yaşayacağını elbette merak ederiz. Bu sorunun cevabı da birçok duruma göre değiştiği bilinmektedir.

    Fransız bulldog kaç yıl yaşar diye bakacak olursak ortalama 10 yıl ile 14 yıl arasında yaşadıkları görülmüştür. İyi şartlar altında bakılan ve beslenen dostlarımızın 16 yıla kadar da yaşadıkları bilinmektedir. Unutmayalım ki her canlı güzel ve sevgi dolu bir yaşamı hak eder.

    Bu türün ırklarından ötürü kronik bir rahatsızlığı olduğu bilinmektedir. Bu hastalık burun yapılarından kaynaklı süt solunum yolları olarak bilinmektedir. Ancak bu kronik rahatsızlık yaşam ömürlerini kısıtlayacak etkilere sahip değildir.

    Fransız Bulldog Evde Ne Kadar Yaşar?

    Fransız bulldoglar ev köpeğidir ve ev ortamında yaşamaları gerekmektedir. Irklarından ötürü diğer köpek türlerine göre daha hassas bir yapıya sahiptirler ve kontörlü bakıma ihtiyaç duyarlar. Kontrolsüz ve sağlıksız bir yaşam sağlıkları açısından ciddi sorunlara yol açıp sevimli dostumuzun ömrü kısıtlanacaktır.

    Fransız bulldog evde ne kadar yaşar sorusunun cevabı yaşam kalitelerine bağlı olarak değişmektedir. İyi şartlarda bakılan ve beslenen sevimli dostumuz evde 10 yıl ile 15 yıla kadar yaşamaktadır. Ancak bu süre bakımlarına bağlı olarak kısalıp uzayabilir.

    Fransız Bulldog Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Fransız bulldog köpeği evde yaşama daha uygun bir köpek cinsi olarak bilinmektedir. Sokakta yaşamları oldukça zordur. Kronik rahatsızlıkları ve obezite eğilimleri vardır. Düzensiz beslenme ve kontrolsüz yaşamları olursa sağlıkları ciddi ölçüde zarar görecektir.

    Fransız bulldog sokakta ne kadar yaşar diye bakacak olursak bunun cevabı ortalama olarak 5 yıl ile 6 yıl arasında değiştiği görülmektedir. Bu süre her geçen sene artan metropolleşme ve zorlu hava şartları nedeni ile kısalmaktadır. Sokakta yaşayan canlıları unutmamamız gerekmektedir. Çünkü bazı canlılar sokaktaki yaşam koşullarına uygun değillerdir. Zarar görürler veya hasta olup erkenden yaşama gözlerini yumarlar.

    Fransız Bulldog Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    Fransız bulldog kaç yıl yaşar sorusunun yanı sıra yaşam sürelerini etkileyen faktörler de merak edilen bir diğer konudur. Fransız bulldog köpeklerinin yaşam sürelerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin başında yaşam şartları gelmektedir. Kötü koşullarda yetiştirilen veya beslenen köpeklerin yaşam süreleri uzun olmadığı görülmüştür. Sizler için Fransız bulldog yaşam süresini önemli ölçüde etkileyen faktörleri listeledim. Gelin birlikte bu faktörlere bakalım.

    • Yaşam koşulları
    • Beslenme düzenleri
    • Yedikleri kuru mamalar
    • Egzersiz düzenleri
    • Düzenli veterinere götürülmesi
    • İhmal edilmeleri

    Yukarıdaki gibi birçok faktör yaşam sürelerini ciddi ölçüde etkilediği söylenmiştir. Her canlı iyi bir yaşamı hak eder. Bu yaşamı sunmak siz sahiplerinin elindedir. İhmal edilip unutulan sevimli dostlarımız çabuk hasta olup, erken yaşlarda hayata gözlerini yumarlar. Eğer birlikte uzun bir yaşam istiyorsanız yukarıdaki faktörlere oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir.

    Pet_Paw 4906 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor