Golden Retriever Kaç Yıl Yaşar? Goldenlar Ne Kadar Yaşar?

Golden Retriever Kaç Yıl Yaşar? Goldenlar Ne Kadar Yaşar?

Gerek oyun sever tavırları, gerek insanlarla olan mükemmele yakın iletişimleri ile en çok ilgi duyulan köpek cinsleri arasında golden retrieverlar gelmektedir. Golden Retriever kaç yıl yaşar sorusu insanlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Golden Retriever ne kadar yaşar?

İçindekiler

    İnsanların bu soruya yanıt aramalarının nedeni olarak Golden Retriever sahiplenmek isteyenlerin, Goldenler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen köpek severlerin ilk olarak bu güzel hayvanlarla ne kadar vakit geçirebileceklerini merak ettiklerini gösterebiliriz. İnsanların en yakın dostları arasında zirveye oynayan Goldenler ve yaşam süreleri hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız olabileceğiniz ne doğru adrestesiniz.

    Golden Retriever Kaç Yıl Yaşar?

    Golden Retriever Kaç Yıl Yaşar? Golden Retriever Ne Kadar Yaşar?

    Evimizi, odamızı, ailemizi paylaştığımız Golden köpeklerin ömrü ne kadardır diye merak ediyor olmanızdan daha doğal bir durum yoktur. Aklınıza takılan soruların başında gelen Golden Retriever kaç yıl yaşar için vereceğimiz yanıt ne olursa olsun size tatmin etmeyeceğine eminiz. Tabi ki can dostunuzla beraber çok daha uzun süreler birlikte olmak isteyeceksiniz. Fakat gerçeği ve nedenleri de öğrenmelisiniz.

    Golden retriever cinsi köpekler 10-13 yıl arasında bir ömre sahiptirler. Bu süreçte yaşadıkları, kalıtımsal olarak sahip oldukları ve sizin de katkınızla Golden Retriever kaç yıl yaşarın yanıtı olumlu ve olumsuz olarak değişiklik gösterebilir. Doğru bilgiye sahip olarak, ister istemez yaşanacak olana hazırlanarak köpeğinizle en iyi şekilde ilgilenmiş ve bu kısıtlı süreyi verimli geçirmiş olursunuz.

    Goldenlar Evde Ne Kadar Yaşar?

    Evlerde, apartmanlarda en çok beslenen köpekler arasında olan sevimli, oyuncu dostlarımız için evde Golden Retriever kaç sene yaşar konusu da yanıtlanmayı bekliyor diyebiliriz. Ev ortamında, apartman yaşantısında köpeklerin yaşama süresi oldukça verimli geçmektedir.

    Yersiz umut vermek en son isteyeceğimiz şey olsa bile doğru bakımla birlikte evinizde beslediğiniz dostunuz için Golden Retriever kaç sene yaşar diyorsanız yanıtımı 11-15 yıl arası olacaktır. Bu süre Golden Retriever kaç yıl yaşar için konuştuğumuz sürenin yanında oldukça uzundur.

    Goldenlar Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Köpeklerin sokakta yaşamaya elverişli olmadığı konusunda hem fikir olduğumuza inanıyoruz fakat bu durum Golden köpekler için çok daha trajiktir. Onlar için sokakta yaşamak oldukça sağlıksız ve neredeyse imkansızdır. İlginin, sevginin eksik olduğu bir yerde bu güzel canlıları ömürlerinin sonuna kadar yaşatmak hiç kolay değildir. Bu nedenle sokaklarda kalan goldenler için 6-9 yıl arası bir süre araştırmacılar tarafından belirlenmiştir.

    Golden Retrieverların Yaşam Süresini Etkileyen Faktörler

    Golden Retriever kaç yıl yaşar sorusuna net bir yanıt vermeden önce ortalama ömürleri olarak öğreneceğiniz sürenin nasıl değişiklik gösterebileceğine bakmak gerekir. Köpekler kaç yıl yaşar sorusuna yanıt verdiğimiz gibi Goldenlar için de yaşam süresi kontrol edilebilen faktörler ve edilemeyen faktörler olmak üzere iki farklı başlık altında incelenebilir. Golden Retriever kaç yıl yaşar konusunda inceleyeceğimiz alt faktörler aşağıdaki gibidir.

    Golden Retriever Ömrü İçin Kontrol Edilebilir Faktörler

    Bizlerle birlikte yaşamak için en ideal evcil hayvanlar arasında yer alan cinslerden olmasıyla beraber bazı maddelerle birlikte Goldenların yaşam sürelerini olumlu yönde etkileyecek şekilde çözümler üretilebilir. Köpeğinizin yaşam süresini arttırmak bazı konularda sizlerin elindedir.

    • Yaşam Standartları
    • Kısırlaştırma Durumu

    Golden retrieverınız ile daha fazla anıya, daha güzel zamanlara sahip olmak istiyorsanız ömrü için elinizde olan, kontrol edebileceğiniz durumları dikkate alabilirsiniz. Emek, zaman ve biraz dikkat ile Goldenınızın hayatına dokunabilirsiniz.

    Golden Retriever Ömrü Kontrol Edilemeyen Faktörler

    Golden Retriever cinsinin hangi köpeklerin birleşmesi sonucu ortaya çıktığı konusunda bilgilendirici bir içerik hazırlamıştık. Bu içerikten de kolayca anlayabileceğiniz gibi köpeğinizin ömrüne etki eden faktörler arasında elinizde olmayan maddeler vardır.

    • Genetik Hastalıklar
    • Geçmiş
    • Travmalar

    Listemizde gördüğünüz, katkınızın olamayacağı faktörler için elinizden tek gelen erken teşhis ve çok daha fazla bilgi sahibi olmaktır. Golden Retrieverınızın geçmişi hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız hastalıkları o kadar daha önceden kestirebilirsiniz. Golden Retriever kaç sene yaşar adlı içeriğimizin diğer başlıklarına göz atalım.

    Golden Retriever Daha Uzun Yaşaması İçin Neler Yapılabilir?

    Golden Retriever Kaç Sene Yaşar?

    Birlikte zaman geçirmekten zevk aldığımız, bir gün yanımızda olmamasından korktuğumuz ev arkadaşlarımızın ömrü hakkında gerçek bilgilere ulaşmak yapabileceğimiz en mantıklı işlerden birisi olacaktır. Ancak Golden Retriever kaç yıl yaşar diye merak eden bir köpek sever, can dostu için doğru ortamı ve koşulları sağlayabilir. Golden Retriever ömrü ne kadar sorusunu sormuyorsanız yeterince ilgili değilsiniz demektir.

    • Köpeğinizin beslenme alışkanlıklarını düzenli takip etmek,
    • Doğru ve güvenilir veteriner hekimlerden düzenli destek almak,
    • Kısırlaştırma işlemlerini sağlıklı ve planlı gerçekleştirmek,
    • Genetik rahatsızlıkların teşhisi için zaman ayırmak,
    • Goldenınızın sosyal aktivitelerine katkıda bulunmak,
    • Golden Retriever Özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak Golden Retreiver cinsi köpeğinizin daha uzun yaşaması için yapabilecekleriniz arasındadır.

    Golden Retriever kaç yıl yaşar gibi cevaplanması zor ama gerekli bir konuda sizlere yardımcı olabilmek için tüm araştırmaları yaptık ve en anlaşılır şekilde karşınıza çıkartmaya çalıştık. Golden Retriever kaç sene yaşar için artık tatmin edici yanıtları bulduğunuza göre köpeğinizin ömrüne katkı sağlayacak eylemler yapmaya ve onları araştırmaya geçebilirsiniz. Ne çok kısa ne de çok uzun bir vaktiniz var, verimli geçirmek ikiniz için de en iyisi olacaktır.

    Pet_Paw 17142 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor