Görme Engelli Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Görme Engelli Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

Engeller sadece insanların karşısına çıkan, onlarla yaşamayı öğrenmemiz gereken problemler değildir. Görme engelli kedi bakımı nasıl olmalı diye düşünen kedi sahiplerinin sayısına bakacak olursanız engellerin insanlara olduğu kadar kediler için de geçerli olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. 

İçindekiler

    Bir kedinin bakımını üstlenmek başlı başına büyük bir sorumluluk ve özveri gerektirse bile engelli bir kedinin bakımını üstlenmek gerçekten zorlu olacaktır. Fakat bu zorluğu aşmanızda size en çok yardımcı olan da yine o engelli kedinin sevgisi olacak. Görme engelli kedi bakımı nasıl olmalı?

    Görme Engelli Kedi Bakımı Nasıl Olmalı?

    Hayatın her yerinde olduğu gibi kediler kadar tatlı, sevimli canlıların yaşantısında da engeller bulunmaktadır. Engelli kedilerin çok büyük bir bölümü doğal nedenlerle engelli olarak yaşamak zorunda kalsalar da büyük bir bölümünün de biz insanların davranışları nedeniyle engelli olduklarını unutmamak gerekir. Yaşamlarında bu kadar etkimiz olan canlıların bakımlarını üstlenmek, sevgilerini hak etmek gerekmektedir.

    Görme engelli kedilerin bakımı aslında onların hayatlarını kolaylaştırmaktan geçer. Kalan tüm detaylar diğer kedilerin de ihtiyaç duyduğu temel gereksinimlerden ibarettir. Birlikte yaşadığınız, sahiplendiğiniz, yeni yavru kedinizin görme engelli olduğu teşhisi konulduktan sonra bakımı için neler yapabileceğinizi araştırdık.

    • Güven aşılayın
    • Sosyalleşmesini sağlayın
    • Eşyaların yerini değiştirmeyin
    • Oyun oynayın
    • Hayatını kolaylaştırın

    Beş farklı madde olarak size sunduğumuz görme engelleri kedilerin bakımı için dikkat edilmesi gereken noktaları daha da yakından ele alacağız. Öncelikle maddelerin ne kadar az ve kolay hayata geçirilebilecek olduğuna dikkat etmenizi istiyoruz. Gördüğünüz gibi görme engelli bile olsa kedilerin bakımını üstlenmek için sevgi dışında bulunması zor hiçbir şeye ihtiyacınız olmayacak.

    Görme engelli kedilerin büyük bir bölümü doğuştan görme engeliyle yaşamak zorunda kalmaktadır fakat bazı kedilerin gözlerinde yaşanan hastalıklar da görme engeliyle karşılaşmalarına neden olmaktadır. Kedilerde göz enfeksiyonu belirtileri ve kedilerde göz çapaklanması tedavisi konusunda doğru önlemler alınmadığında tamamen olmasa bile görme kayıplarına varabilecek sorunlar doğabilir.

    Güven Aşılayın

    Görme engelleri kedilerin bakımlarının sorunsuz ilerlemesi için karşılıklı güven duygusunun varlığından geçer. Kedinizin size güvenmesi onunla olan yaşantınızı büyük ölçüde etkileyecektir. Eğer görme engelli bir kedi ile yaşamak istiyorsanız öncelikle güvenini kazanmalı, güvenini kazanmak için ne gerekirse yapmalısınız. Size güvenen bir kediyle her zorluğun altından kalkabilirsiniz.

    Sosyalleşmesini Sağlayın

    Görme engeli olan kedilerin diğer kedilerle zaman geçirmesi ne yazık ki doğal ortamlarında pek mümkün değildir. Seçilim sonucuyla olsa gerek kediler birbirleri arasında engelli kedileri dışlamaya meğilli canlılardır. Kedinizin sosyalleşmesini sağlayarak görme sorunlarının olması nedeniyle eksikliğini hissettiği duyguları ve zevkleri ona sunabilirsiniz. Özgüveninde de büyük bir artış gözleyeceksiniz.

    Eşyaların Yerini Değiştirmeyin

    Normalde kediler dünyayı nasıl görürler tam olarak bilmiyor olabilirsiniz ama kedilerin dünya görüşleri insanlar kadar net değildir. Görüşlerini koku alma duyularına, bıyıklarına hatta içgüdülerine bile boruçlu olan bu güzel hayvanlar için eşyaların yerini değiştirmediğinizde büyük bir iyilik yapmış olursunuz. Zamanla öğrendikleri düzen bozulmadığında, görüyor kadar net hareketlerle evinizde yollarını bulabilirler. 

    Oyunlar Oynayın

    Kedinizin görme konusunda engelleri olması diğer kediler gibi oyunlar oynayamayacak olduğu anlamına gelmez. Aslında tam aksine duyu organının eksikliğini hissetmemesi için normalden çok daha fazla oyun oynaması ve diğer duyu organlarına olan inancı, güveni artmalıdır. Kedinizle oyunlar oynayarak hem güven tazelemiş olursunuz hem de verimli zaman geçirmeyi ihmal etmezsiniz. 

    Hayatını Kolaylaştıracak Ürünler Kullanın

    Görme engelli kedi bakımı nasıl olmalı sorusuna verilebilecek tek maddi yanıt doğru ürünlerin kullanımı olacaktır. Geriye kalan tüm önerilerin manevi olarak karşı tarafa aktarılması gereken şeyler olduğunu kendiniz anlamışsınızdır. Tüm bu gereksinimleri karşıladıktan sonra maddi durumunuz da el veriyorsa kedinizin daha rahat bir hayata kavuşması için biraz harcama yapmayı tercih edebilirsiniz.

    Görme Engelli Kedi Sahiplenmek

    Kedilerin büyük bir kısmının görme konusunda sorun yaşadığına dair gerçeği yansıtmayan bir söylenti vardır. Günümüzde kedilerle olan yakınlığımız bu tarz uydurmalara inanmamızı çok zorlaştırsa bile hala şüphe duyanların sayısı oldukça fazladır. Kediler renk körü mü diye merak edilmesi gayet normal çünkü genetik olarak dünyaya renk körü olarak gelen kediler ülkemizde sıklıkla görülmektedir.

    Fakat görme engelli kedilerin bakımı hakkında konuşurken sadece renk körlüğünden bahsetmediğimizi anlamışsınızdır. Kime zaman %80-60 kimi zaman ise tamamen kör olan kedilerin bakımlarını üstlenmek çok zor ve çok kıymetli bir karardır. Eğer böylesine büyük bir sorumluluğa atılmak istiyorsanız Petarkadaş ücretsiz kedi sahiplenme ilanlarından faydalanarak aradığınız kediyi bulabilir, bakımında zorlanan ailesini de rahatlatabilirsiniz.

    Pet_Paw 947 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor