Güneşlenmek Köpekler İçin Faydalı Mı?

Güneşlenmek Köpekler İçin Faydalı Mı?

Köpek sahiplerinin en önemli sorumluluklarının başında köpeklerini dolaştırmak vardır. Bu süreçte güneşe rastlayan köpek sahipleri güneşlenmek köpekler için faydalı mı diye merak ediyorlar. Çoğu canlıda olduğu gibi köpeklerde de güneş çok faydalı bir enerji kaynağıyken bazı durumlarda bir düşman kadar tehlikeli olabiliyor.

İçindekiler

    Güneşlenmek Köpekler İçin Faydalı Mı?

    Güneş ve köpekler hakkındaki sorulara çok basit ve açıklayıcı yanıtlar vermeye çalışacağız. Durumu daha da karışık hale getirmeden sadece sorulara yanıt vererek süreci en açık şekilde atlamanıza yardımcı olmak istiyoruz. İçeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi güneşimiz neredeyse her canlı için yaşam kaynağıdır. Güneşlenmek köpekler için faydalı mı?

    Bu durum köpekler için de tamamen geçerlidir. Güneş olmadan, güneş görmeden uzun süre yaşayacak köpeklerde ciddi sağlık problemlerine rastlayabiliyoruz. Yani, güneş köpekler için gayet faydalıdır. Ancak güneşlenmek konusunda insanların bile ne kadar bilinçsiz olabileceğini düşünecek olursanız köpeğinizi güneş karşısında korumanız gerektiğini de anlayabilirsiniz.

    Köpekler D Vitaminine İhtiyaç Duyar Mı?

    Güneşin besleyici özellikleri hakkında konuşurken belki de en çok değinmemiz gereken etkilerinden bir tanesi D vitaminidir. Biz insanların kemik gelişimi ve sağlıklı bir vitamin örgüsüne sahip olabilmesi için D vitaminine yani güneş ışığına ihtiyaç duyduğumuzu söylemek hata olmayacaktır. Bu durum neredeyse tamamen köpeklerde de geçerlidir.

    Birçok özelliği biz insanları andıran, insanlığın en kadim dostu köpekler de kemik gelişimleri, dişlerinin sağlamlığı için güneşten gelen D vitaminine ihtiyaç duyarlar. Eğer köpeğinizin bazı nedenlerle güneşten yeterli desteği alamadığını düşünüyorsanız tamamen veteriner gözetiminde olmak şartıyla vitamin, D vitamini takviyesi yapmayı düşünmelisiniz.

    Güneşin Köpekler Üzerindeki Zararları?

    İlk başlığımızda da belirttiğimiz gibi güneş her zaman göründüğü kadar harika değildir. Tabi ki bu durum doğrudan güneşin suçu değil ancak dikkatli olmadığımızda güneş tarafından ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabiliriz. Köpekler için bu durum çok daha ciddi ve önlem alınması gereken bir süreçtir. Uzun süreli maruz kalma durumunda güneşin köpekler üzerindeki zararları;

    • Güneş Çarpması,
    • Beyin Kanaması,
    • Geçici Körlük,
    • Halsizlik,
    • Yüksek Tansiyon,
    • Kalpte Ritim Bozukluğu olarak sıralanabilir.

    Bahsettiğimiz tüm bu zararlardan uzak durmak için güneşlenmek köpekler için faydalı mı adlı içeriğimizdeki faydaları edinecek kadar güneşe maruz kalmasını sağlamalısınız. Aşırı güneşte kalmak ve güneşin dik açılar yaptığı saatlerde dışarıya çıkmak köpekler için sandığınızdan çok daha tehlikeli hatta ölümcül olabilir.

    Köpekler Kaç Saat Güneşte Kalabilirler?

    Köpekler kaç saat güneşte kalabilirler sorusu aslında cevaplanamaz bir sorudur. Cevap tamamen anlık şartlara göre değişmektedir. Hava sıcaklığı, nem, güneşin açısı, saat ve coğrafyanız köpeklerin kaç saat sorun yaşamadan güneşlenebileceğini etkilemektedir. Benzer şekilde köpeğin yaşı da güneş karşısındaki en ciddi engeller arasındadır. Yaşlı köpekleri güneşe karşı korumayı ihmal etmemelisiniz.

    Köpekler ve güneş hakkında söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar. Daha deneyimli köpek sahiplerinden fikir almak, tecrübelerinizi acemi köpek severlerle paylaşmak için Petarkadaş ailesine katılabilirsiniz. Hem sizi hem de can dostunuz köpeğinizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    Pet_Paw 701 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor