Güvercinler Etçil Mi Otçul Mu?

Güvercinler Etçil Mi Otçul Mu?

Güvercinlerin nasıl beslendiği gerek ders kitaplarında gerek sohbet arasında insanlar tarafından merak edilmektedir. Güvercinler etçil mi otçul mu sorusuna en doğru yanıtı vermek için güvercinlerin ne yediğini bilmek gerekir. Beslenmeleri konusunda güvercinler hakkında bilgi sahibi olursak güvercinlerin nasıl beslendiklerini kolayca öğrenebiliriz.

İçindekiler

    Güvercinler Etçil Mi Otçul Mu?

    Güvercinler sürekli olarak besin aramaları ve hayatımıza olur olmadık dahil olmalarıyla günümüzü neşelendiren, en sevilen canlılar arasındadır. Dünyada en çok güvercin beslenen iller arasında gelen Adana yakınlarında bile güvercinler tam olarak nasıl beslendikleri tartışılmaktadır. Güvercinler için camının önüne pirinç, bulgur, ekmek kırıntısı koyan güzel kalpli insanlar merak ediyorlar, güvercinler etçil mi otçul mu?

    • Etçil: Et tüketen canlılar.
    • Otçul: Ot tüketen canlılar.
    • Hepçil: Hem ot hem et tüketen canlılar.

    Güvercinler için penceremizin önüne koyduğumuz tüm baklagiller, ekmek taneleri, yemek artıkları tabi ki boşa gitmemektedir. Gerek diğer kanatlı canlılar gerek güvercinler bu besinlerden faydalanmaktadır. Fakat güvercinler otçul canlılar değildir. Yani verdiğiniz besinler öncelikli gıda ihtiyaçları değildir. Güvercinler etçildir.

    Güvercinler Hepçil Mi?

    Güvercinlerin etçil olduğunu söylemiştik ancak aynı zamanda insanlar tarafından verilen baklagilleri, otları da yediklerini biliyoruz. Öyleyse güvercinler hepçil midir diye merak etmeniz gayet normal. Ne yazık ki bu konuda büyük bir yanılsama var. Güvercinler normal şartlar altında bahsettiğimiz otçul gıdalarla beslenmezler ancak uzun süreler insanlarla vakit geçiren güvercinlerde bu tarz yatkınlıklar gözlemlenebiliyor.

    Martıların da başına gelen zamanla otçullaşma eğilimi güvercinler için de geçerlidir. Güvercinler etçil canlılardır ve avlanarak beslenmelerini sağlamaktadırlar. Güzel kanatları, masum görünüşleri ile kafanızdaki avcı tanımına uymasalar da keskin gözlü ve oldukça isabetli avlanma yetenekleri ile şehirde bile hayatta kalmayı başaran ender avcılar arasında güvercinler de vardır.

    Güvercinler Ne Yer?

    Güvercinlerin etçil olduğunu ve avlandıklarını sizlerle paylaşmıştık. Peki, güvercinler ne yer? Güvercinler toprağın yüzeyine yakın yerlerde yaşayan solucanları, sürüngenleri, böcekleri yiyerek beslenirler. Ağız tatlarına uygun bir av bulamadıkların insanlardan gelen teklifleri de değerlendirecek kadar yüce gönüllü olan bu güzel kanatlı hayvanlar gagalarının yardımıyla avlanmaktadırlar. Güvercinler kaç yıl yaşar adlı içeriğimizi de okuyarak güvercinler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Pet_Paw 4102 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor