Hamster Kaç Günde Doğurur?

Hamster Kaç Günde Doğurur?

Hamsterler evcil hayvan dostlarının köpek ve kedilerden sonra en çok tercih ettiği canlı türüdür. Bu sevimli canlılarla ev arkadaşlığı yapmak isteyen hayvan dostları Hamster kaç günde doğurur merak ediyor. Sevimli ve küçük yapısı ile dikkat çekerler ama yavruları çok daha sevimli bulunmaktadır.

İçindekiler

    Hamster Kaç Günde Doğurur?

    Sahiplendiğiniz Hamsterinizin hamile olduğunu öğrendiğinizde paha biçilemez bir sevinç içinde olmanız olağandır. Tatlı heyecanı üzerinizden attıktan sonra Hamster kaç günde doğurur diye merak etmenizde doğaldır.

    Tüm canlılar içinde gebelik süresi en kısa olan canlıdır. 16 günde doğurmaya hazırdır. Karın şişkinliği hamileliğin en belirgin göstergesiyken hamster kaç günde doğurur diye arayışımız başlar. Her 4 günde bir dişi kızgınlık dönemine girer. Bu dişinin 4 günde 1 çiftleşmeye hazır olduğunu gösterir.

    Tüm canlılarda olduğu gibi anne hamster ve yavruları için hayatın dönüm noktası olan doğum ve doğumu takip eden günlerde onlara özenle yaklaşılmalıdır. Hamster kaç günde doğurur diye merak ederken doğum sonrası koku duyusunun onlar için ne kadar önemli olduğunun idraki de hayatidir. Yavruların sağlıklı büyümelerinde sizin payınız çok büyüktür.

    Hamster Kaç Tane Doğurur?

    Her doğumda genelde en az 2 en fazla 15 yavru dünyaya getirir. İlk doğumlarda ise 8 yavru görülebilir. Hamster yavrularına gözleri açılmadan dokunmak sakıncalıdır. Çoğu canlıda olduğu gibi hamsterlarda da doğumdan sonra en çok gelişen duyu organı koku alma duyusudur.

    Yavrular ellendiği takdirde kokuları kaybolabilir. Anne kokuyu kaybettiği için yeni koku kaynağını tehdit olarak algılayabilir. Bu sebeple zaruri olmadığı sürece yavrulara dokunmamakta fayda vardır.

    Çiftleştirmek için uygun olgunluk 3 aylıkken ortaya çıkar.  3 aylıktan önce gerçekleşen gebeliklerde yavrular sağlıklı olmayabilir. Anne hamster da yeterli olgunluğa sahip olmadığı için yavrularına yeterli bakım veremeyecektir. Her iki durumda hem anne hem yavruları için tehlikelidir.

    Genel olarak doğumdan itibaren anne hamster ve yavruları rahatsız edilmemelidir. 16. gün ile birlikte yavrular hareketlenmeye başlar. Bu süreden sonra biraz daha esneyebilirsiniz. Yine de 21 günlük emzirme süresince onları stresiz bir ortamda yalnız bırakmak önemlidir.

    Pet_Paw 3542 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor