Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hamster ve fare denince kimimizin aklına küçük sevimli hayvanlar gelmekte olmasına rağmen hamster ve fare arasındaki farklar insanlar tarafından merak edilmektedir. Kimi kişilerin ise fare gibi minik hayvanlardan korkmasından dolayı akıllarına pekte iç açıcı şeyler gelmeyebilir.

İçindekiler

    Hamster Ve Fare Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Ancak fare ile hamster arasında fark vardır.  Hamsterlar genelde farklı bir evcil hayvan deneyimi yaşamak isteyenlerin tercihi olmaktadır . Eski dönemlerde vahşi hayvan olarak bilinen hamsterlar neredeyse 1930’lu yıllardan beri evcilleştirilmiştir. 

    Hamsterlar farelere oranla daha temiz , daha evcil ve daha bakımı kolay hayvanlardır.  Hamsterlar kendi kendini temizleyebilir ancak fareler genelde hijyenik olmayan ortamlarda ve evcilleştirilmeden yetişirler . Peki hamster ve fare arasındaki farklar nelerdir?

    • Kuyruk yapıları
    • Temizlik
    • Kese yapıları
    • Isırma durumları
    • Türleri
    • Tüy yapısı
    • Yüz yapısı
    • Dayanıklılık durumları
    • Beslenme durumları
    • Hastalanma konuları

    Bu özellikler hamster ve fare arasındaki farklardır. Belirtildiği üzere hamster kurukları daha kısa ve küt olur ancak farelerinki biraz daha uzundur. Hamsterlar keseleri ile istedikleri yiyecekleri biriktirebilirler. Hamsterlar farelere oranla daha az yaşar ve bağışıklıkları daha zayıftır.

    Hamster Fare Midir?

    Arap ülkelerinde , Suriye kısımlarında ilk evcil örnekleri görülen hamsterlar Türkiye’de pek bilinen bir ırk değillerdir. Fare ve hamsterların akraba oldukları kanısı yaygındır. Hamsterlar için kuyruksuz fare denildiği gibi direk olarak fare de denmektedir . Ancak hamster ve fare arasında oldukça fazla farklar mevcuttur. Hamsterların geçmişine bakıldığında aslında fare olmadıkları net bir şekilde ortadadır.

    Ayrıca saymış olduğumuz farklar da hamsterların fare olmadığını ve hamster ve fare arasında fark olduğunu açıkça gözler önüne sermiştir. Hamsterlar başlı başına bir türdür. Fiziksel açıdan da bakıldığında aslında fare hamsterın birbirinden farklı olduğunu görebiliriz. Yüz yapıları kuyruk ve tüy yapıları gibi birçok örnek sayabiliriz.

    Hamsterlar yüz yapısı olrak farelerden çok farklıdır. Hamsterların deri yapıları farelere oranla daha esnektir ve çekildiğinde esneyip ele gelir.  Hamsterlar ön ayaklarında 4 arka ayaklarında 5 parmağa sahiplerdir .  Kişisel özellik olarak bakıldığında hamsterlar meraklı olmaları ile bilinirler. Bu ve bu gibi birçok özellik hamster ve fareleri birbirinden ayırmaktadır.

    Pet_Paw 22249 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor