Hangi Kedinin Tüyü Yoktur?

Hangi Kedinin Tüyü Yoktur?

.

Tüysüz kedi olduğu öğrenildiği anda hangi kedinin tüyü yoktur sorusu akıllara gelir. Derisinde tüy olmayan bu tür ilginç görünümü sebebiyle insanların çok dikkatini çekmektedir. Kedi tüyüne alerjisi olan veya tüy döküntüsünü sevmeyen kişiler kürksüz kedilere çok fazla rağbet göstermektedirler. Haliyle yalnızca belli bir bölgede yetişen tüysüz kediler artık tüm dünyaya yayılmıştır. En popüler kedi ırklarından birisi haline gelmiştir.

İçindekiler

     

    Hangi Kedinin Tüyü Yoktur?

    Sfenks kedisi tüyü olmayan nadir bir kedi ırkıdır. Kedilerin tüm vücutları kısa olsa da tüylerle kaplıyken Sfenks kedisi öyle değildir. Vücudu ya tamamen tüysüzdür ya da yok denecek kadar az sayıda ince tüyler olur. İlk olarak Kanada’da fark edilen bu ırk, artık tüm dünyanın gözde kedi ırklarından birisidir.

    Sfenks kedisinin tek özelliği tüysüz olması değildir. Zeki, cana yakın, insanlarla iyi anlaşabilen bir karaktere sahiptir. Sert bakışları sebebiyle yabani ve asosyal gibi görünse de bunun tam tersidir. Bulunduğu ortama uyum sağlayıp sosyal bir hayat sürebilir.

     

    Tüysüz Kedi Cinsleri Hangileridir?

    Hangi kedinin tüyü yoktur sorusunun tek cevabı Sfenks değildir. Sfenks dışında vücudu tüylerle kaplı olmayan başka kedi cinsleri de vardır. Ancak bu cinsler Sfenks kadar bilinir değillerdir. Bu nedenle tüysüz kedi denildiğinde akıllara hemen Sfenks gelir.

    Tüysüz kedi sahiplenme gibi bir düşünceniz varsa Sfenks dışında tercih edebileceğiniz 4 kedi cinsi daha mevcuttur. Bunlardan ilki Donskoy’dur. Donskoy, Rusya menşeili tüysüz bir kedidir. Bazen bu kedilerin boynundan göğsüne doğru çok az miktarda tüylenme görülebilir. Siyah-kahverengi karışımı bir cilt rengi olduğundan uzaktan bakıldığında tüyü var sanılsa da yoktur.

    Tüysüz olan bir diğer kedi cinsi ise Ukraynalı Levkoy’dur. Bu kediler Donskoy ve Scottish Fold ırklarının melezlenmesi sonucunda oluşmuştur. Ataları Donskoy gibi tüysüz dünyaya gelmektedirler. Levkoy kedileri tamamen tüysüz ve beyaz renkli vücuda sahiptirler. Renkli gözleri ve dik kulakları sayesinde evcil hayvan sahiplenmek isteyenlerin dikkatini çekmektedirler.

    Bambino da tüysüz kedilerdendir. 2005 yılında laboratuvar ortamında üretilmiş olan bu cins kısa bacaklı ve tüysüz olmasıyla dikkat çeker. Bir diğer tüysüz kedi ırkı ise Peterbald’dır. Gri deri rengi olan bu kediler tamamen tüysüzdürler. Tüysüz kedi cinsleri arasındaki en iri kediler bunlardır.

    Pet_Paw 1047 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor