Hangi Köpek Irkı Adını Üreticisi Olan Kişiden Almıştır?

Hangi Köpek Irkı Adını Üreticisi Olan Kişiden Almıştır?

.

Köpeklerin yaklaşık olarak 400’den fazla ırkı vardır ve her ırkın farklı bir adı vardır. Hangi köpek ırkı adını üreticisi olan kişiden almıştır merak edilir. Çünkü yalnızca bir ırk adını üreticisinin soyadından almıştır. Diğer köpek ırklarına isimleri ise görünüşleri, karakterlerine göre verilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle yalnızca bir ırkın üreticisinin adını taşıması ilginç bulunmaktadır. Bir köpeğe adını vermek herkesin tercih edeceği bir durum değildir.

İçindekiler

     

    Hangi Köpek Irkı Adını Üreticisi Olan Kişiden Almıştır?

    Köpekler adını genellikle fiziksel ve karakteristik özelliklerine göre alır. Örneğin; Mastif, güçlü anlamına gelen masty kelimesinden türetilmiştir. Mastif ırk grubunun altında yer alan birçok ırk vardır ve bunlarda genellikle anavatanlarına göre isimlendirilir.

    “Anavatan + ırk grubu” kombinasyonu birçok köpek cinsi adının temelini oluşturur. Yine Mastif örneğinden gidecek olursak; İngiliz Mastifi, İspanyol Mastifi, Tibet Mastifi, Napoli Mastifi gibi uzayan bir liste elde ederiz. Mastif gibi çoban köpeği, terrier olmak üzere farklı farklı gruplar vardır ve bu gruplara dahil olan üyeler de genellikler “anavatan + ırk grubu” kombinasyonuyla isimlendirilmiştir.

    Bazı köpek ırkları ise tamamen bağımsız olarak isimlendirilmiştir. Üreticisi o an ne isim vermek istediyse adı o olmuştur. Bunlardan dikkat çekici olanı ise adını üreticisi olan kişiden alan köpek ırkıdır. Hangi köpek adını üreticisi olan kişiden almıştır sorusunun yanıtı Doberman’dır.

     

    Doberman Nasıl Üretilmiştir?

    Doberman ırkı adını üreticisi olan Karl Friedrich Louis Dobermann’dan almıştır. Karl Friedrich Louis Dobermann, Almanya’da bir vergi memurudur. Vergi toplarken zaman zaman zorluk yaşadığı, tartaklandığı, tehdit edildiği için kendisini korumak amacıyla bir köpek üretmeye karar vermiştir. Üreteceği olan yeni köpek ırkının çevik, güçlü, hızlı hareket edebilen bir koruma köpeği olmasını istemiştir.

    Bunun için de Alman Çoban köpeği, Danua ve Alman Pincher, Rottweiler, Manchester Terrier, Grayhound gibi farklı köpek ırkları kullanılmıştır. Tüm bu ırkların melezlenmesi sonucunda çok iyi bir bekçi ve koruma köpeği olan Doberman ırkı doğmuştur. 1890’lı yıllardan beri insanların en çok güvendiği köpek ırklarından birisidir. Bundan dolayı günümüzde Doberman sahiplenme oldukça popülerdir.

    Pet_Paw 1097 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor