Horoz Yumurta Yapar Mı?

Horoz Yumurta Yapar Mı?

İnsanların hayata tutunmalarında, yerleşik hayata geçmelerinde en önemli pay sahibi olan çiftlik hayvanların olan horoz yumurta yapar mı? Özellikle ders kitaplarında ve köy hayatına uzak kalınan durumlarda kafaları karıştıran bu soruya yanıt vermeye çalışacağız. Horoz yumurtası var mıdır?

İçindekiler

    Horoz Yumurta Yapar Mı?

    Horoz yumurta yapar mı sorusuna yanıt vermeden önce horozun tam olarak nasıl bir hayvan olduğuna dikkat çekmek gerekir. Horoz, çiftlik hayvanları denince akla ilk gelen hayvanlardan olan klasik ama uçamayan bir kanatlı yani kuş türüdür. Bu güzel ve insanlar için faydalı türün erkeğine horoz denirken, dişisine de tavuk denir.

    Yumurta yapımının horozlarda değil, tavuklarda olduğunu söylediğimizde soruya da yanıt vermiş olacağız. En faydalı kuş türlerinden birisi olan bu toplulukta yumurtlama görevini üstlenen dişiler yani tavuklardır. Bu nedenle horoz yumurta yapar mı sorusunun yanıtı hayır olacaktır. Fakat yanıtımızın hayır olması horozların yumurta konusunda hiç paylarının olmadığını göstermez.

    Horozlar Nasıl Çoğalır?

    Evet, horozlar yumurtlamaz ama tavukların yumurtlaması için horozların varlığı gereklidir, en azından üreme için. Horozların nasıl çiftleştiğini öğrenmek istiyorsanız daha önce bu konu hakkında oldukça detaylı bir içerik yazmıştık. Yine de basit bir özet geçmek gerekirse horozlar tavuklarla çiftleşerek yumurtaları döller ve yeni civcivlerin oluşumunda büyük rol oynar.

    Konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız horozlar hakkında yazdığımız diğer içeriklere de göz atabilir ve biz insanlar için büyük emekleri olan bu güzel kanatlı canlıları daha yakından tanıma fırsatını yakalayabilirsiniz. Her çocuk küçükken civciv almayı hayal etmiş ve horoz yumurta yapar mı diye merak etmiştir, değil mi?

    Pet_Paw 4848 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor