Horozlar Birbirlerine Nasıl Alışır?

Horozlar Birbirlerine Nasıl Alışır?

En çok bilinen ve sevilen çiftlik hayvanları arasında olan horozlar birbirlerine nasıl alışırlar diye merak ediyorsanız bu güzel canlılardan en az iki tanesine ev sahipliği yapıyorsunuz demektir. Horozların kalıtımsal özellikleri ve karakteristik baskınlıkları nedeniyle birbirlerine alışmaları zaman almakta ve çiftlik sahiplerini zor durumda bırakmaktadırlar.

İçindekiler

    Horozlar Birbirlerine Nasıl Alışır?

    Horozlar Birbirlerine Nasıl Alışır?

    Horozlar birbirlerine nasıl alışırlar adlı içeriğimizde sizlere yanıt verirken en çok kullanacağımız kelimeler arasında zaman gelecektir. Zaman bu güzel canlıları birbirleriyle kaynaştıran, sorunları çözen, güven ortamını oluşturan yegane şeydir. Zamanın ötesinde horozlarınızın birbirlerine alışmalarına yardımcı olmak istiyorsanız yapabileceklerinizi listeledik.

    • Birlikte yemlenerek,
    • Zaman geçirerek,
    • Yaşlı ve alfa olanı kabul ettiklerinde,
    • Yeterli tavuk sayısı olduğunda,
    • Beslenme sıkıntısı olmadığında birbirlerine alışırlar.

    Sizler için hazırladığımız listedeki maddeleri hayata geçirdiğinizde horozlarınızın eskisine göre çok daha iyi anlaştıklarını, birbirlerine alıştıklarını görebilirsiniz. Bu sürecin yaşanması ne yazık ki zorunludur yani horozlar alışma sürecinde zorluk çıkartacaktır ama sonrasında emeklerinize değeceğinden emin olabilirsiniz.

    Horozlar Birbirlerini Döver Mi?

    Horozlar bulundukları ortamda yönetici olmayı seven, ortamın düzenini sağlamak için adapte olmuş canlılardır. Bu nedenledir ki ilk kez bir araya gelen horozlar arasında bazı kavgalar yaşanmaktadır. Horozlar birbirlerini döver mi diye merak ediyorsanız evet, horozlar kendi aralarında çeşitli nedenlerle kavga edebilir ve sonucunda birbirlerini dövebilirler.

    Bu kavgalar çok büyük oranda ölümcül, yaralayıcı değildir fakat horozlar arasında bir hiyerarşi kavgası olduğu için kaybeden horozun dışlanması, liderliğinin gitmesi gibi sonuçlar doğabilir. Horozların birbirlerini dövmesini engellemenin en kolay yolu onları birbirlerine alıştırmak, horozlar birbirlerine nasıl alışır sorusuna yanıt bulmaktır.

    Horozlar Neden Kavga Ederler?

    Aslında bu canlılar da diğer canlılarda olduğu gibi nedensiz kavga etmezler. Yaşam standartlarının yetersiz olduğu veya ürüme gibi hayati ihtiyaçlarının zorlanmadığı durumlarda çok sakin olan horozlar neden kavga ederler diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız listeye bakarak karşılaştığınız durumun nedenlerini öğrenebilirsiniz.

    • Liderlik için,
    • Alfalık için,
    • Tavuklar için,
    • Yem için

    Görüldüğü gibi horozların kavga etmesinin altında hayatta kalma dürtüsü ve alfalık vardır. Bu nedenle kavga eden horozların genelde yaşlarının daha büyük olduğu gözlemlenmektedir. Onları kavga etmeden birbirlerine karşı sevgiyle büyütmek için elinizden geleni yapmalı ve yaşanacak bir kavgayı henüz başlamadan engellemelisiniz.

    Pet_Paw 2918 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor