İran Kedisi Gözleri Nasıl Temizlenir?

İran Kedisi Gözleri Nasıl Temizlenir?

Göz yapılarından dolayı sık sık baş ağrıtan İran kedisi gözleri nasıl temizlenir konusu kedi bakımı hakkında tecrübesiz kişilerin merakından kaçamaz. Dikkate alınmadığı taktirde çok kötü sonuçlara yol açabilen bu durumun nasıl önlenebileceğini birlikte görelim.

İçindekiler

    İran Kedisi Gözleri Nasıl Temizlenir?

    iran kedisi gözleri nasıl temizlenir?

    “Ağlamaklı” bir yapıya sahip oldukları için İran kedisi gözleri nasıl temizlenir sorusunun ortaya çıkış nedeni göz çevresinde biriken çapak benzeri maddelerin ilerleyen zamanlarda onların sağlıklarına zarar vermeye başlamasıdır. Körlüğe kadar yol açabilecek bu durumun düzenli bir şekilde bakımını yapmak şarttır.

    Günde iki defa nazik bir şekilde özel göz temizleme solüsyonları ya da ılık suyla kağıt havlu veya pamuk kullanarak İran kedisi gözleri nasıl temizlenir uygulaması yapılabilir. Hayatları boyunca bu uygulamanın yapılması gerektiği göz önünde bulundurulduğunda ihtiyaç duymasalar bile yavruluktan itibaren buna alıştırılmaya çalışılması ilerleyen zamanlar için iyi olacaktır.

    İran Kedisi Göz Bakımı Nasıl Yapılır?

    İlk bakışta oldukça zor ve korkutucu gözükse de onların göz sağlığını korumak adına asla hafife alınmaması gereken İran kedisi göz bakımı nasıl yapılır her gün özenle gerçekleştirilmelidir. Göz bakımı için özel olarak üretilen solüsyonların yanı sıra ılık su kullanarak temizleme yapmak çoğunlukla yeterli olmaktadır.

    Korkmamaları ve canlarının yanmaması için son derece nazik ve dikkatli olunması gereken İran kedisi göz bakımı nasıl yapılır alıştıktan sonra oldukça basit hale gelen bir rutindir. Her gün günde iki defa göz çevresinde oluşan çapak benzeri akışkan maddeleri temizlemek onların sağlıklarını korumak adına elzemdir.

    İran Kedisi Göz Lekesi Nasıl Çıkar?

    Göz üzerinde görünen lekeler ciddi bir acıya veya ağrıya sebep olmasa da mutlaka veteriner hekim muayenesine ihtiyaç duyan bir konudur. İran kedisi göz lekesi nasıl çıkar merak eden kişilerin kendi başlarına hareket etmemeleri önerilmektedir. Korneada oluşan bir rahatsızlığa işaret edebileceği için en kısa zamanda veterinerinizden randevu almalısınız.

    İran kedisi özellikleri ve bakımı onların sağlıklı bir şekilde yaşamaları için sahiplerini bilgilendirse de korneanın temiz bir bölümünde bulunan hücrelerin ölmesinden dolayı kaynaklanabilecek lekeler, İran kedisi göz lekesi nasıl çıkar öğrenmek ve tedavi etmek isteyen sahiplerin yanlış işlemler uygulaması sonucu daha kötü sonuçlara yol açacağından veterinere başvurulması şarttır.

    İran Kedileri Kör Mü?

    Doğumdan kaynaklı ya da travmaya bağlı olarak gerçekleşen körlükler dışında İran kedileri kör mü diye endişe etmenize gerek yoktur. Kalıtsal olarak ebeveynlerden yavrularına körlük aktarılmadığı için normal şartlar altında görme fonksiyonlarını yerine getirebilecek şekilde doğmaktadırlar.

    Fakat İran kedisi gözleri nasıl temizlenir hiç merak etmeyip ihmal eden kişilerin kedileri zaman içerisinde İran kedileri kör mü sorusunun ortaya çıkmasına neden olur çünkü eğer göz sağlığı ve bakımı aksatılırsa burada oluşan akışkan çapak benzeri sıvılar göz yapısına zarar verir ve körlüğe neden olabilir.

    Pet_Paw 4798 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor