İran Kedisi Obezite Problemi

İran Kedisi Obezite Problemi

Aşırı kilo ve obezite insanlarda olduğu kadar hayvanlarda da bulunan bir rahatsızlıktır ve İran kedisi obezite problemi önüne geçilmediği taktirde onun yaşam kalitesini son derece kötü bir biçimde etkileyecektir. Buna karşın neler yapabileceğinizi öğrenmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçindekiler

    İran Kedisi Obezite Problemi

    iran kedisi obezite problemi

    Genel olarak yemek yemeğe zaafı olan canlılar olduklarından dolayı İran kedisi obezite problemi dikkat edilmediği taktirde çok sık rastlanabilecek bir durumdur. Bu da onu bir çok sağlık sorununa açık hale getirir ve bünyesini zayıflatır. Bunların yaşanmamasına adına en büyük görev daima sahiplere düşmektedir.

    Obez olan İran kedileri hareket etmekte zorlanacakları için bu sorunu aşmaya yardımcı olmalarında sahiplerinin yardımına ihtiyaç duyarlar. İran kedisi obezite problemine yakalanmamak için mutlaka veteriner hekim tavsiyesi altında beslenme programı uygulanmalı ve bu düzen yaşamları boyunca bozulmamalıdır.

    İran Kedisi Çok Yiyor Ne Yapmalıyım?

    Mamalarını bitireli çok olmamasına rağmen tekrar yemek yemek için ağlamaya başlamaları İran kedisi çok yiyor ne yapmalıyım sorusunun ortaya çıkmasına ve sahiplerini endişelendirmesine yol açar. Her ne kadar sevimlilik yapıp gönlünüzü kazanmaya çalışsa da onun bu numaralarına kanmamanız onun adına yapabileceğiniz en büyük iyiliktir.

    İran Kedisi Kilo Tablosu

    Belirli yaş aralıklarında sahip olmaları gereken ağırlık miktarını öğrenmek için İran kedisi kilo tablosuna bakmak mümkündür. Genellikle en sağlıklı yaş-kilo aralığı bu düzeyde olmakla birlikte mutlaka veteriner hekiminizin tavsiyesine uyarak İran kedisi obezite problemi gözlemi yapmanız gerekmektedir.

    İran Kedisi Kilo Tablosu

    Yaş

    Erkek

    Dişi

    1 Yaş

    4 - 6kg

    3 - 5kg

    2 Yaş

    6 - 7kg

    5 - 6.2kg

    3 Yaş

    6 - 7kg

    7 - 8.3kg

    4 Yaş

    7 - 7.9kg

    9 - 10kg

    5 Yaş

    8 - 9kg

    11 - 12kg

    6 Yaş

    10 - 11kg

    13 - 14kg

    7 Yaş

    11 - 13kg

    14 - 17kg

    Bu aralıkları ufak oranlarda değişiklik gösterse de sağlıkların korumaları açısından İran kedisi kilo tablosu dışında çıkılmaması önerilir. İran kedisi özellikleri ve bakımı bu oranı korumak açısından daima sahiplerin bilmesi ve uygulaması gereken yöntemleri içermektedir. Bu sayede onun sağlıklı bir ömür geçirmesine yardımcı olabilirsiniz.

    İran Kedisi Kaç Kilo Olmalı?

    Sağlıklı ve yetişkin bir İran kedisi kaç kilo olmalı öğrenmek istiyorsanız onun ideal olarak 5 ila 10 kilogram arasında bulunmasına dikkat etmelisiniz. Bu oran onun yaşına göre değişiklik gösterebileceğinden dolayı veteriner hekiminize danışarak günlük olarak tüketmesi gereken mama miktarını ayarlayabilirsiniz.

    Mamalarının ulaşabileceği alanlarda olmamasına dikkat ederek İran kedisi kaç kilo olmalı konusu hakkında endişe duymazsınız. İran kedisi obezite problemi özellikle gözünüzden kaçtığı anlarda yaşanan ufak yiyecek kaçamaklarından da kaynaklanabileceği için onun kilosunu düzenli bir şekilde kontrol etmek sahiplerine önemli derecede yardımcı olacaktır.

    Pet_Paw 1339 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor