Kedi beslemek isteyen ancak etrafa saçacağı tüylerin zorluk çıkartmasından korkan çoğu kişi İran kedisi tüy döker mi sorusunu mutlaka sahiplenmeden önce sormaktadır. Özellikle alerjisi olan kişileri oldukça zorlayacak bu durum hakkında gelin beraber bilgi sahibi olalım.

İçindekiler

    İran Kedisi Tüy Döker mi?

    İran kedisi tüy döker mi?

    Kedilerin sahip oldukları tüyler zamanla zayıflayabilir, kopup kırılabilir ya da kendiliğinden dökülebilir. Bu gayet normal bir durum olmakla birlikte her türde aynı oranda görülmemektedir. İran kedisi tüy döker mi öğrenmek isteyen kişilere bu canlıların sıklıkla tüy dökeceklerini söylememiz yanlış olmaz.

    Fakat dökülen miktarı kontrol altında tutmanız için yapabileceğiniz bazı ufak numaraların bulunduğunu unutmamalısınız. İran kedisi tüy döker mi konusunda İran kedisi özellikleri ve bakımı sayesinde çok sevdiğiniz sevimli dostunuzun sizlere ve ev halkına zorluk çıkartmadan uzun süre mutlu bir şekilde yanınızda yaşamasını sağlamak oldukça kolaydır.

    İran Kedisi Ne zaman Tüy Döker?

    Vücudunda tüy bulunan her canlının bunları dökmesi gayet normaldir. Fakat konu evcil hayvanlar olduğunda bunları ne zaman dökeceğini bilmek önemlidir. İran kedisi ne zaman tüy döker sorusuna verilebilecek en iyi yanıt özellikle mevsim geçişlerinde tüy dökeceklerini söylememiz olacaktır.

    İran Kedisi Aşırı Tüy Dökmesinin Nedenleri

    Eğer patili arkadaşınız hiç olmadığı kadar çok kıl döküyorsa bunun altında yatan nedenin en kısa sürede bulunup çözülmesi gerekmektedir. Aşırı ve hiç kesilmeyen dökülmeler herhangi bir sağlık problemini işaret ediyor olabilir. İran kedisi aşırı tüy dökmesinin nedenlerini doğru bir şekilde teşhis edip tedaviye başlamak şarttır.

    • Kullanılan mamaların kalitesi
    • Cilt hastalıkları
    • Alerjik reaksiyonlar
    • Stres

    Hassas bir sindirim sistemine sahip oldukları için tükettikleri yiyecekten oldukça yüksek miktarda etkilenmeleri, kalitesiz mamaların tüy dökümüne neden olmasını sağlayabilir. Bir takım cilt hastalıkları ve alerjik reaksiyonlar ise İran kedisi aşırı tüy dökmesinin nedenleri arasında ilk sıralardadır. Streste zaman zaman İran kedisi tüy döker mi sorusunun sorulmasına neden olur.

    İran Kedisi Tüy Dökmesi Nasıl Engellenir?

    Kürklü canlıların kıllarını etrafa saçmamalarına yardımcı olacak en büyük şey düzenli olarak bakım yapmak ve taramaktır. İran kedisi tüy dökmesi nasıl engellenir için mutlaka düzenli olarak onu taramalı ve tüy bakımını yapmalısınız. Bu problemi tamamen ortadan kaldırmasa bile gözle görülür oranda bir düşüş yaşatacaktır.

    Bunun haricinde uygulanabilecek bir yöntem bulunmamaktadır. Cinsine ait özelliklerden dolayı dökmesi gereken miktarda tüyü dökecektir. Ancak çok fazla ve aşırı olan durumlar herhangi bir sağlık probleminden dolayı kaynaklanıyorsa tedaviye başlanması karşılaşılan problemin ortadan kalkmasına ve tekrar eski hale dönülmesine yardımcı olur.

    İran Kedisi Tüy Dökmesi Hangi Hastalıkların Habercisi?

    Durduk yere hiç olmadığı kadar bir döküntü yaşanmasının altında bir yada birden fazla rahatsızlığın bulunması yatabileceği için İran kedisi tüy dökmesi hangi hastalıkların habercisidir sorusu bir çok kedi sahibi tarafından sorulmaktadır. Ancak her rahatsızlık kesinlikle tüy döktürür diye bir kural bulunmamaktadır.

    • Alerji
    • Uyuz
    • Kanser
    • Stres
    • Çeşitli virüsler
    • Cilt Kanseri

    Yukarıdaki rahatsızlıklar genellikle İran kedisi tüy dökmesi hangi hastalıkların habercisi sorusuna yanıt olarak rahatlıkla verilebilir. En çok ciltte yaşanan rahatsızlıklar bu olayın gerçekleşmesine neden olacağından dolayı İran kedisi tüy döker mi merak eden kişiler cilt bakımına çok önem göstermelidir.

    Pet_Paw 2258 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor