Japon Balığı Ne Kadar Büyür?

Japon Balığı Ne Kadar Büyür?

Doğru ölçülere sahip bir akvaryum temin etmek için Japon balığı ne kadar büyür sorusuna yanıt ararız. Bazı türleri ağızları açık bırakacak boyutlara ulaşabilen Japon balığının boyutlarıyla ilgili aklınıza takılabilecek soruları yanıtlayabilmek için bu makalemizi hazırladık.

İçindekiler

    Japon Balığı Ne Kadar Büyür?

    japon balığı ne kadar büyür

    Hem ülkemizde hem de dünyada oldukça popüler olan Japon balıkları şaşırtıcı derecede büyük olabilirler. Büyüme ölçütleri türlerine göre farklılık gösterse de çok iyi ve sağlıklı beslenen japon balıklarında anormal büyümelere bile rastlanabilir. Aşağıda hazırladığımız tabloda farklı türleriyle birlikte Japon balığı ne kadar büyür görebilirsiniz.

    Tür

    Boy

    Yelpaze Kuyruklu Japon Balığı

    15-20 cm

    Ranchu Japon Balığı

    15-20 cm

    Aslanbaş-Ranchu(Lionchu) Japon Balığı

    15-25 cm

    Ryukin Japon Balığı

    15-25 cm

    İnci Gövde Japon Balığı

    15-20 cm

    Kelebek Kuyruk Japon Balığı

    15-20 cm

    Oranda Japon Balığı

    20-30 cm

    Siyah Teleskop Gözlü Japon Balığı

    15-20 cm

    Tülkuyruk Japon Balığı

    15-20 cm

    Aslanbaş Japon Balığı

    15 cm

    Balon Gözlü Japon Balığı

    8-13 cm

    Sabao Japon Balığı

    15-20 cm

    Japon balığı ortalama olarak 15-20 cm büyür. Fakat farklı türlerinin daha büyük ya da daha küçük olduğunu da görebilirsiniz. Japon balığı ne kadar büyür konusunda ortalama boyutlarının dışına çıktıklarını söyleyebiliriz. Bu balıkların büyüme limiti yok desek yanlış olmaz. 30 cm’den daha büyük Japon balığına rastlayan bir çok kişi var.

    Japon Balığı Kaç Santimetre Olmalı?

    Ortalama bir Japon balığı 15-20 cm arasında olmalıdır. Bu boyutlardan daha ufak ve daha büyük Japon balıkları da bulunmaktadır.

    Japon Balığı Kaç Kilogram Olmalı?

    Japon balığı ortalama olarak 200-250 gram ağırlığındadır. Daha ufak türlerinin ağırlığı daha az olurken daha büyük türlerinin ise ağırlığı daha fazla olur.

    Japon Balığı Nasıl Büyür?

    Beslediğiniz Japon balığının yaşamı boyunca nasıl büyüyeceğini ve büyüme evresinin öğrenmek için yıllarınızı harcayarak onu gözetlemenize gerek yok. Sizler için Japon balığı nasıl büyür sorusunun yanıtı araştırdık.

    Japon balığı yılda 2.5 cm büyür. Japon balığı yavruları ilk birkaç aylarında oldukça hızlı bir büyüme yaşar. Japon balığı nasıl büyür konusunda onları daha büyük olması ya da küçük kalması adına verdiğiniz yem miktarında değişikliğe gitmemelisiniz. Bu sadece onlara zarar verecektir.

    En Büyük Japon Balığı

    en büyük japon balığı

    Guinness Rekorlar Kitabına geçen en büyük Japon balığı, 24 Mart 2003 tarihinde Hollanda’nın Hapert şehrinde bulunan 47.4 cm uzunluğa ve 4.08 kilogram ağırlığa sahip olan Japon balığıdır. Japon balığı ne kadar büyür diye düşündüğünüzde oldukça anormal derecede büyüyen bu balık Joris Gijsbers adlı kişiye aittir.

    Japon Balığı Yavrusu Kaç Günde Büyür?

    Büyük bir heyecanla beklediğiniz Japon balığınızın yavrularının büyümelerini görmek için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Yumurtalarından ilk çıktıklarında mini minnacık olan Japon balığı yavrusu kaç günde büyür bir bakalım.

    Japon balığı yavrusu 5 haftalık olduğunda yetişkin vücudu şekillenmeye başlar. İlk 5 hafta boyunca gözle görülür bir büyüme hızına sahip olacaktır fakat zamanla büyüme hızı azalır. Japon balığı yavrusu kaç günde büyür konusunda yavruların strese girmeleri büyüme hızını çok daha fazla düşürecektir.

    Japon Balıkları Nasıl Hızlı Büyür?

    Japon balığı ne kadar büyür konusunda balığınızın oldukça büyük boyutlara ulaşabileceğini gördüğünüzde onun çok daha hızlı büyümesini isteyebilirsiniz. Her ne kadar balığınızın hızlı büyümesine yardımcı olabilseniz de bu genetik bir konu olduğu için her zaman belirli bir sınır içerisinde kalacaktır. Peki Japon balıkları nasıl hızlı büyür?

    • Sağlıklı bir beslenme
    • Akvaryumda yeteri kadar alan
    • Stresten uzak durma
    • Akvaryum suyunun uygun koşullarda olması

    Japon balıklarının hızlı büyüyebilmesi için sağlıklı bir beslenme ve geniş bir akvaryuma ihtiyacınız var. Beslenmede çeşitliliği artırmak adına Japon balığı ne yer konusunda da bahsettiğimiz canlı ve cansız yem kullanımını öneriyoruz. Japon balıkları nasıl hızlı büyür konusunda eğer akvaryumda başka balıklar da varsa Japonları strese sokmayan türlerden olmalarını tercih etmelisiniz.

    Japon balığı ne kadar büyür yazımızın burada sonuna geldik. Japon balığı ne kadar büyür hakkındaki tecrübelerinizi yorumlar kısmında aktararak amatör balık sevdalılarına yardımcı olabilirsiniz.

    Pet_Paw 26285 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor